Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
JAKIE SĄ WASZE ODCZUCIA PO ZMIANIE NA 1.3
Autor Wiadomość
Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 22:49   

WITAM TAK JAK W TEMACIE MACIE JAKIES PORÓWNANIE PO WYMIANIE SILNIKA Z 1.1 NA 1.3? JAK ODCZÓWACIE TE DODATKOWE 20 KONI? CHODZI MI O PRZYSPIESZENIA PORÓWNANIA Z INNYMI AUTAMI CO MOZNA SPOKOJNIE WYDYMAC NA ULICY? POZDROWIONKA HOT PAPRIKOS

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 23:09   

zapytaj Psika on 1,3 pomyka, czy mozna porownac dzien do nocy???:)

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 09:54   

ano mam 1.3 jak zreszta kupa ludzi z cartoona :D
odczucia: na pooczatku fajnie - mozna "zrobic" kilka samochodow - ale pozniej jak juz pojezdzisz troche to czujesz pewien niedosyt :D

MarKov
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 11:25   

roznica w spalaniu:( ale jezdzi sie ciekawie:)

.:Konrad Grodzki:.
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 14:39   

A mi 1.3 pali mniej niz 1.1. W kazdym razie w trasie. A odczucia? "O k*** jak to zapierdala" i "chocbys bardzo chcial i tak mnie nie dogonisz" ;) Ale powoli staje sie za malo ;) I po glowie chodza juz plany na cos ciekawszego :]

hehe, dzis stanalem na pasie, ktory za skrzyzowaniem sie zweza, obok mnie koles w nowym Civicu. Patrzyl sie i smial spod zasmarkanego nosa dajac mi do zrozumienia, z e mnie nie pusci :D Zanim ruszyl ja juz bylem na koncu skrzyzowania ;)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 20:16   

tak trzymaj Konrad!! niech chamy wiedzą że do trabów trzeba z szacunkiem. Ja sie nie moge doczekać lipca kiedy to i mój trabi dostanie SWAPA 1.3-jak dżyje

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 06:43   

po 900 km docierania na wolnych obrotach mój silniczek nabrał nowego zycia :D

jak wczoraj wyrąbałem spod swiateł to BMW 5 doszło mnie po 1000 m :D a oko gośc miał na mnie bo mu wcześniej odjechałem ;)

zasadniczo... PRZYDAJE SIE !!! te +20 KM szczególnie jak sie zrobi ciasno i trzeba pociągnąć zdrowo do przodu bo jakiś BUC w czyms według niego lepszym za cholerę ciebie nie puszcza... bywa zdziwienie... oj czasem DUUUUUŻE :D

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 08:32   

haha cos mi sie przypomina: jest takie fajne miejsce w Krakowie w Hucie-droga na tarnów i jest ona jednopasmowa, ale są takie "małe" światła na tej drodze z lewoskrętem. aby ludzie mogli skręcić w lewo na ruchliwej drodze-gdyby nie było lewoskretu to nie wiem czy udało by sie komuś skręcic-w każdym razie postał by dłuuugo.W momencie gdy dojeżdząmy do świateł droga jednokierunkowa -jednopasmowa poszerza się w lewo(ten lewoskręt)i w prawo(daję to na chwile dwa pasy do przodu-po co nie wiem bo ten drugi pas niecałe 100m za światłami znów zmienia się w jeden-strzałki naprowadxzające). Tak wie jak ktoś ma dość szybką fure może wjechać na ten prawy-chwilowy pas i wyprzedzać ze strzałek naprowadzających tych z lewego-wpie...lać sie przed nich i juz jesteśmy o pare aut bliżej... zależy czy będzie czerwone czy nie i jak szybka mamy fure. Ja własnie zazwyczaj tego nie robie i jeżdże lewym i czasem widze jak jakiś cwaniak staje koło mnie liczac że zaraz sie wciśnie. Czasem udaje sie bo wiadomo 1.1 to nic wielkiego ale zawsze daje po garach żeby koleś musiaj trzęśc porami -czy dąrzy czy wywali w 30cm krawężnik...

Sorki że troszke przydługo ale tak mnie jakoś wzięło...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-10, 10:07   

Różnica jest spora w przyspieszaniu powyżej setki. czuć w bucie moc, czuć możliwości-w 1.1 tego nie czułem

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-10, 10:13   

ja widziałem jak kolega z Tarnobrzega podpiął przyczepke dwuosiową chyba większą niż trabi i załadował ją meblami... fajnie mu sie ruszało na gładkiej drodze

Marcin
Gość
Wysłany: 2004-03-10, 13:03   

Gdybym chciał zmienić sobie na 1.3 to jakei przeróbki mnie czekają? Kupuję silniczek z wartka i co, zamieniam je miejscami?

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-03-10, 13:45   

uzyj opcji szukaj.....kilka topicow na forum juz jest,nawet dosc swieze :)))

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-10, 14:12   

Papryczka! A ile dałeś za zmianę skrzyni z 4 na 5?

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-10, 19:58   

od wartbiego pasuje idealnie natomiast od golfiaka trzeba mocowania przerabiać. Ale lepiej brzmi przerabiać mocowania niż :"nie pasuje i nie da sie w życiu założyć 1.3 od golfa do traba!!"koleś tak powiedział i powiedział mi że jak założe do swojego traba 1.3 od golfa to daje mi swojego 1.1 a jak mi sie nie uda to ja daje mu swojego:))

Marcin
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 09:30   

I ten 1.3 chodzi ze skrzynią trabanta? Czyli są do zmiany mocowania, a co jeszcze? Oczywiście mówimy o 1.3 ale tym starym, któy ybł wzorem dla wartgolfa, tak? Szukałem na forum i tam jest tylko o silniku z wartka opisana zmiana, ale zawsze kilka koni więcej ma golfowy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi