Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
TraVectra
Autor Wiadomość
krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 07:30   

A jak sie czepaicie tego dekla-pewnie przykryl silnik trampoliny deklem od wektry i wtedy bedziemy mieli widok,heheheh.PZDDR
P.S.Patrzylem wczoraj na ten silnik i tak orientacyjnie go zmierzylem ,wiec marne szanse zeby go upchnac pod maske,musialby poszerzyc traba o jakies 15 cm.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 08:11   

picia nie wierze że 1.8 16V Ecotec ma tylko 115KM, myśle że ma sporo więcej. Te starsze z napisem DOHC moga ty6le mieć ale i tak to mało.Vectra 1.6 16V Ecotec ma 101KM

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 08:18   

A czemu niby nie moze miec tak niskiej mocy-vw golf 1,6gti ma 110km,a 1,8 115 w najslabszej wersji do 136 w najmocniejszej.Moze chodzi o elastycznosc silnika nie o jego moc?PZDDR

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 10:41   

stary VW to zupełnie inna bajak teraz mówimy o oplach.Mówie tak bo silniki Ecotec są nowoczesne i wydaje sie że powinny być mocniejsze. Moja matka miała Peugeota 306 S16 który miał 2.0 8V i 168KM

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 12:04   

z tego co sie orientuje to peug 206 s16 ma 16 zaworów a nie 8

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 13:03   

Blaz --- musisz uwiezyć:)
Ecotec nazwa mówi sama za siebie
Ekologia kosztem mocy teraz tak jest niestety
nieporównujcie silników starszej generacji do tych nowszej generacji

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 13:43   

blaz porownales tu najlepszy wypas peugeota ze zwyklym oplowskim 1,8? 150 kucy z 1,8 to w serii bylo ale z turbina u VW. na moj gust ma do 130 koni, ale nie o to tu chodzi.jesli rzeczywiscie jest to pod maska Traba to objedzie kazdego innego i tyle bez wzgledu czy ma 130 czy 150 koni. Ale nie na trabowej skrzyni!! Poczekamy zobaczymy.

arek 353
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 21:27   

BLAZ uwierz w to bo wiem co mam moja mama pod maską :)
tak samo 2,0 16v ecotec ma 135 Ps
2,0 16v 150 Ps (te do 95r mogłem sie o rok pomylić)

karorr
Gość
Wysłany: 2004-03-11, 22:50   

Witam
Jestem tu nowy, ale juz od jakiegos dluzszego czasu zagladam tu i czytam sobie Wasze wypowiedzi oraz komentaze! Niestety musze sie zgodzic z niekyorymi przedmowcami ze to forum zamienia sie w bagno! Wracajac do tematu; jesli chodzi o oznaczenia silnikowto skrot DOHC oznacza:

Double Over Head Camshaft
Jazwa konstrukcji rozrządu silnika.
Podwojny wałek rozrządu w glowicy.
Charakteryzuje sie dwoma watkami rozrzadu umieszczonymi nad głowica, co umożliwia zastosowanie czterech zaworow w kazdym cylindrze. Dzieki temu uzyskojemy w silniku 4-ro cylindrowym 16 zaworow w ukladzie V.
Przy zastosowaniu takiej glowicy w silniku 1.8 sadze ze moc nie zejdzie ponizej 130 koni.

Szczeze mowiac, sam jestem bardzo ciekawy jak to jezdzi i jak zachowuje sie przy takiej mocy skrzynia od 1.1 :) Pamietajmy ze moment obrotowy w 1.8 jest duzoooo wiekszy!!!
Poczekajmy do zlotu w Lodzi. Wszystko sie okaze! chyba ze travektra nie dojedzie, co zdaza sie nawet najleprzym!! :)
POZDRAWIAM WSZYSTKICH

robak
Gość
Wysłany: 2004-03-12, 02:14   

adin: dzieki za pozdrowienia :)

zwei: pozabijacie sie niedlugo. qrwa.. teraz to juz nie jest brac trabantowa, tylko pierdzielenie o szopenie w stylu, a ja mam 45 kucykow, a ja mam 110, a ja to qrwa se wrzucilem silnik taaaaaaki duzy i zapierdalam ponad 200km/h. i co to kogo obchodzi? no fajnie ze takie silniczki macie, ale tu sie robi kwas a nie przyjemna atmosfera. mielismy trzymac sie razem, a zrobila sie kupa, tyle ze gowna. klub stal sie zbiorowiskiem ludzi pelnych zawisci i miejscem tworzenia chorych sytuacji. zamiast pozdrawiac sie na drogach to juz pierdzimy sobie wydechami i wachamy swoje smrodki pokazujac sobie nawzajem FUCK OFF, a mielismy przeciez tak robic tym w dresach! szczerze mowiac to w chwili obecnej nie wiem czy chce mi sie jechac na jakis zlot, a jak juz jechac, to po to zeby sie spotkac z takimi ziomalami jak: kubus601, grzegorzb, zaloga z kepna, fritzowie, bigolowie bo z nimi zawsze i chetnie browara wypije (jeszcze kilka osob by sie znalazlo), ale to na 300 typa w klubie troche malo. nie sadzicie ze cos tu smierdzi?? ogolnie mowiac pieprze to... choc uwielbiam kartony i ich przerabianie, to klimat przestaje mi odpowiadac. to samo sie tyczy najwiekszych twardzieli z wroclawskiego oddzialu. wielcy trabanciarze, a robak to @!#$, bo ktos tam kiedys go nazwal prezesem oddzialu wroclawskiego. tylko kto dalej jezdzi kartonem? ja nadal mam kartona i pomimo tego ze nastawiam sie za jakies pol roku na zakup golfa2, to nie dlatego zeby sprzedac kartona i przeniesc sie tak jak ow twardziele na inne auto, tylko po to zeby nie zajezdzac mojej ddr-maszyny, ktora na dzien dzisiejszy w ciagu 2 lat mojej jazdy ma zrobione prawie tyle samo km co mial zrobione przez 11 lat zanim go kupilem!!! do tego osoby ktore nic nie robia, stawiaja klody pod nogi tym co robia. kiedys ten klub byl moim zyciem. ja popierdywalem sobie po naszych drogach zweitaktem, swiat byl piekny i wogoole. teraz natomiast wszedzie jest walka. sorry... ja wysiadam. jak ktos ma zamiar sie ze mna jeszcze jakos kontaktowac to jestem na GG:1411475 i na forum innego klubu, gdzie nie ma takich chorych klimatow: www.respect.one.pl a jak bedzie trzeba to i tam sie dorobi forum o tematyce trabantowej. tutaj na forum CT bede wpadac teraz jak dobrze pojdzie w odstepach ok. 2 tygodniowych...

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-03-12, 12:26   

a ja mam w trabie zarznietego zwaitakta i jedzie mi ok 60 km/h max cyrk zrbcie tak a nie pozalujecie tumany!!!!!!!

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-12, 12:30   

Nic nie wiesz Robak co sie dzieje w Klubie, forum nie jest rownoznaczne z klubem!

Troche masz racji, ale za daleko ida Twoje rozwazania.

Wpadnij kiedys znow na jakis zlot, tam jestesmy off line ;)

Narwaniec
Gość
Wysłany: 2004-03-13, 01:03   

nie trzeba jechać na zlot.Niektórzy Trabanciarze są przyjaźni nawet we własnym mieście.POozdarwiam wszytkich z całej polski,których spotkałem.Narwaniec...

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-13, 10:03   

Mnie tez malo interesuje 500KM w Trabancie itp.

I dla mnie wazne jest nie tylko to co robimy na zlotach, czesc z tego co sie dzieje na forum itp.
Cenniejsze sa trabantowe znajomosci, przyjaznie, ktorych nie brak!
Czasem wiecej radosci przynosi przyjechanie na "zwykle" spotkanie kartonow i dobra zabawa wsrod ludzi, ktorzy nigdy nawet nie slyszeli o forum, a na zloty z roznych przyczyn nie moga jezdzic.

Dlatego tez tym bardziej razi mnie ukryte obrazanie innych ludzi slowami "ogon", "futrzak" itp, ktorym w tym przypadku daleko do pieszczot.

Łukasz&Grażynka S
Gość
Wysłany: 2004-03-13, 14:58   

caly seviron to zwykly sztynks travectra buehehehhehehh ja mam tramclaren :) bueheheeh

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi