|
[(S)] momenty dokręcania |
| Autor |
Wiadomość |
Filip S.
Gość
|
Wysłany: 2004-03-17, 15:23
|
|
|
Czy ktoś może wie jakimi momentami obrotowymi trzeba dokręcać takie śruby jak:
-nakrętki koronowe przednich i tylnych kół
-śruby skręcające silnik ze skrzynią
-śruby od głowicy
i jeśli jakieś inne jeszcze będziecie wiedzieli to też piszcie, bo niewiem jak co ma być podokręcanę żeby nie odpadło.
z góry dzięki |
|
|
|
 |
Oizo
Gość
|
Wysłany: 2004-03-17, 15:34
|
|
|
Brat mojego kumpla dokręcał bez dynamometru głowice do Poloneza Caro i nadaj jeździ i dobrze się ma.
A jak chcesz to kup sobie książkę Jeżdżę samochodem Trabant dostępną na Allego.pl (nr. aukcji 22283665) i tam powinno wszystko być podane i wiele innych przydatnych rzeczy. |
|
|
|
 |
Filip S.
Gość
|
Wysłany: 2004-03-17, 15:38
|
|
|
| no niby tak, ale mam już trzy różne książeczki i to oryginalne, jedna jest nawet przydtna bo zawiera wiele informacji(z serii "naprawa samochodów" o tytule"Trabant 601") ale w żadnej z tych trzech a co najdziwniejsze w tej co wymieniłem, niema ani jednej wzmianki o tym jak mocno dokręcać śruby. |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2004-03-17, 17:12
|
|
|
glowica 39-41 Nm
nakretki piast kol 157-196 Nm
polowki silnika 35
polowki skrzyni i skrzynia z silnikiem 10
mocowanie resoru 68-78 przod, 68-73 tyl
mocowanie wahacza tyl 108-118
wg meissnera, jest jeszcze sporo innych srub ale mniej waznych
generalnie trzeba "z czuciem" nie za slabo ale i zeby nie urwac ani nie zdeformowac silnika na przyklad. |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2011-02-10, 19:14
|
|
|
| Odkopie temat. Wczoraj przy okręcaniu sanek silnika od budy w 1.1 pomyslałem sobie: a jakim momentem to później przykręcić? Ktoś WIE? W literaturze akurat na ten temat nic nie znalazłem... |
|
|
|
 |
Domator
Gość
|
Wysłany: 2011-02-10, 20:12
|
|
|
Ugryź to tabelą jeżeli nie ma w literaturze:
Tabela
PS. Bartku, ta perfekcyjność wessie Cię kiedyś żywcem. |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2011-02-10, 20:28
|
|
|
| Wiesz lubię mieć wszystko na tip-top. A to jest jednak element konstrukcyjny... Jedne z ważniejszych wezłów |
|
|
|
 |
Domator
Gość
|
Wysłany: 2011-02-10, 20:54
|
|
|
| Wierze, masz dobrą renomę dlatego mnie to nie dziwi, ale mam nadzieje, że tabela coś pomoże. Nie wiem czy producent (Sachsenring) się opierał na tych wartościach w niej podanych, czy kierowali się innymi wartościami momentu dla śrub przy łączeniu konstrukcji z sankami itp. |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2011-02-10, 23:14
|
|
|
| Dziękuję, jutro zobaczę, bo dzisiaj na telefonie nie chce sie otworzyć niestety. A wie ktoś moze czy były jeszcze jakieś reperaturanleitungi oprócz tych wiszących na ct? Bo pewnie te dane by były w książce dotyczącej nadwozia... |
|
|
|
 |
|
|