Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Strajk - CENY PALIW
Autor Wiadomość
Gregory Peck
Gość
Wysłany: 2005-06-29, 22:02   

Cena benzyny w Polsce podnoszona jest z dnia na dzień. Mówi się że niedługo 1 litr przekroczy 5zł. Gdyby cenę benzyny rozłożyć na czynniki pierwsze, czyli oddzielić od niej podatek akcyzowy oraz VAT, wyszłoby na to, że benzyna w Polsce mogłaby kosztować niewiele więcej niż w Kairze, gdyby nasze państwo zechciało być mniej pazerne wobec swoich obywateli. Cena "gołego" litra benzyny bez podatków wynosi koło 60gr. Resztę ceny benzyny stanowią podatki dla państwa. Namawiamy do ogólnopolskiej akcji prostestacyjnej - bojkotu stacji benzynowych. Nie kupujmy benzyny na stacjach w dniach: 1, 2, 3 lipca. Jeśli akcja nie przyniesie skutku to bojkotujmy zakupy w następny weekend. To powinno ostudzić nasz rząd.

Do niektórych może już doszła ta informacja, gdyż jest szybko rozsyłana na GaduGadu. Prześlijcie i Wy tą informację... zróbmy ogólnopolski strajk :)

Napełnijcie kanisterki, żeby przez te 3 dni nie tankować...

pozdrawiam

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-06-29, 22:11   

Hmm a to ciekawy pomysl. ale powiem szczerze ze mysle iz to na niewiel sie zda bo oni wiedza ze my musimy i tak to paliwo kupic. Gdyby cala polska przez okragly miesiac pokazala ze litra paliwa nie kupi to by dalo im do mysle nie a tak pomysla sobi "poczekamy to zmiekna" i nic....

Ale jak najbardziej popieram i ja osobiscie sie przylaczam.

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-06-29, 22:11   

Dobra akcja, ale na ile skuteczna? Zauwazmy ze ogromna ilosc uzytkownikow stacji benzynowych bedzie zyla w tych dniach w nieswiadomosci jakiegokolwiek strajku, z powodu braku dostepu do tej informacji. Ale jak najbardziej zycze powodzenia tej akcji i sam sie przylaczam :-) Poza tym pracuje na stacji benzynowej i nie obraze sie jak w tych dniach bedzie mniej roboty he he :-D

Pozdrawiam =]

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-06-29, 22:18   

A wlasnie wpadlem na pewna mysl, co by mowic klientom o strajku i namawiac do nietankowania przez te trzy dni. Tylko zeby mnie z pracy nie wyrzucili :-/

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 06:19   

Ja napewno wtedy nie zatankuje i duzo trabów które jadą na Słowacje , do Bańskiej , więc pozddrawiam .

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 09:55   

PRZYŁĄCZAM SIĘ mam 20 litrów ropy w kanistrze jakoś przeżyje :)

Grzesiek
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 13:10   

Co ty macq na ropę jeździsz??A jak spalanie,podobne jest do diesla??:D
Pozdrawiam

Grzesiek
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 13:12   

Ja też się oczywiście przyłączam do akcji.A może to da do myślenia mądrym głowom:)

papieju
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 13:21   

ja tam strajkuje od miesiaca - tyle juz nie tankowalem swojego warba, i nie zamierzam w najblizszym czasie tego robic. ot, przestalem jezdzic rekraacyjnie, a jak musze biore ojca samarke na gazik.

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 14:03   

Na ropie też pojedzie jak bedzie trzeba :) Tylko kontrol gwarantowany ( nic za nami nie widać) raz wjechałem do garażu tak to nic nie widziałem z tego wszystkiego :)

windykator
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 21:56   

Popieram,ale nasz protest nie ma wpływu na politykę buców u steru.Moim zdaniem własciciele stacji powinni być zainteresowani znaczącym zmniejszeniem tego co się od każdego litra odprowadza do tzw kasy państwowej.Jak te opłaty by się zmniejszyły to oni by mogli zastosować większe marze a i tak paliwko by było o wiele tańsze.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi