Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana deski!
Autor Wiadomość
FISH
Gość
Wysłany: 2004-03-23, 20:31   

Prosze o pomoc wymieniłem ostatnio deske w 601 i źle podłączyłem kontrolki czy może ktos mi pomóc jak powinny być one podłączone w 12V? zciągnąłem sobie ze stronki schemat elektryki ale na tym sie kompletnie nie znam. I jeszcze jedno czy w winiku złego podłączenia kontrolki ładowania mogło nastąpić rozładowanie akumulatora???

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-03-24, 00:32   

ja przed odkreceniem deski opisalem sobie wszystkie kabelki:), a jak sie nie znasz to chyba elektryk cie czeka:(

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-24, 08:53   

e, wystarczy, jak ktoś z trabantem pod ręką napisze mu dokładnie jaki kolor kabelka do jakiej kontrolki. ja niestety nie mam traba pod domem,ale może który z chłopaków?

A co do drugiego pytania - nie, jeśli auto stało bez przekręconego kluczyka. chyba,że zostawiłeś na noc z przekręconym kluczykiem w pozycji włączonej elektryki samochodu, ja też tak kiedyś zrobiłem - podczas malowania. Kontrolka się nie świeciła, bo w tym czasie leżała w pudełku obok, ale kluczyk był przekręcony i do widzenia.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-24, 09:36   

Na cholerę elektryk?
Kiedy robiłem "tunig" deski odpiąłem wszystko i sobie zapisałem gdzie co było. Po założeniu nowej deseczki i bajerów przymocowałem kabelki wg mojego rysunku i poszedł SIWY DYM!!! Spaliłem z 10 bezpieczników ale dotarłem do tego jak je podpiąć metodą prób i błędów... Też próbuj! Napewno dojdziesz - ja mam zero pojęcia o elektryce a się udało I DZIAŁA!
Powodzenia

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-03-24, 10:16   

a moze Fish nie chce spalic 10 bezpiecznikow albo trabika przy okazji:(

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-03-24, 10:37   

Hhehehe....ja wymienilm sobie kilka dni temu deseczke na ta od starego cfajtakta.....opisalem kabelki, poszlo jak z platka....Ale dym i tak poszedl, bo zaplatal sie jakis nieoryginalny kabelek od diody alarmowej.....juz mialem cieplo w gaciach ;-) ))
Najlepiej skombinuj kogos,kto ma takiego samego trabanta i popatrz jakie kolory kabelkow gdzie ida....
ja tak zrobilem po wymianie silnika w 1.1, kiedy nic nie dzialalo tak jak powinno.

AdamM (Trimm Trabb)
Gość
Wysłany: 2004-03-24, 10:47   

Ja miałem podobnie, też poleciał siwy dym, aż nas z auta wygonił!! Nawet jak sobie zapiszesz gdzie jaki kabelek powinien wejść to i tak się potem pomylisz. A co do koloru kabelków to też nie jest taka prosta sprawa w momencie gdy poprzedni właściciel postanowił powymieniać kabelki na te które miał pod ręką.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-24, 12:37   

Dlatego proponuję drogi FISHu - próbuj! Kolor moga nic nie dać... Mój ma całkiem popieprzone kolory i gdybym chciał się trzymać schematów nic by nie działało...

AdamM (Trimm Trabb)
Gość
Wysłany: 2004-03-24, 12:46   

Tylko mała przestroga. Uważaj przy podpinaniu kabelków, nie dotykaj ich w czasie włączania zapłonu (gdy masz włączone np. światła). Jak są źle podłączone potrafią się rozgrzać do czerwoności a ochronny plastik w mgnieniu oka się topi. Możesz się baaaardzo poparzyć.
Pozdro
Trimm

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi