Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
1.1 mechanik - Zabrze
Autor Wiadomość
Strah
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 17:15   

Cześć!
Mam do Was pytanie. Czy znacie i polecacie mechanika samochodowego z Zabrza mieszczącego się na jednej z bocznych ulicy Wolności jadąc od Gliwic na wysokości salonu VW po lewej ( zaraz pod autostradą )
Szyld brzmi "Wartburg i Trabant"
Mam bardzo pilną potrzebę udania się do mechanika, nie znam innego w okolicach Gliwic a o tym nic nie slyszałem czy dobry czy nie dobry ;)) czy drogi, dokładny itp. a może znacie innego może lepszego/tańszego gdzieś w okolicy?? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam alles :))

Strah z Gliwic.

Borsuk
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 21:39   

Witaj ! tak ten koles w Zabrzu na Maciejowie nazywa sie Marczok , 601ki to podobno fajnie robi , ale na polo to sie podobno nie zna za bardzo .

W gliwicach nie ma trabantowych mechanikow , ale w katowicach jest jeden , bardzo solidny z tego co wiem !!! Michal Poloczek , jego numer znajdzie w dziale inne - warsztaty .

Jest jeszcze Misala w Rybniku ale nic bardzo dobrego o nim nie slyszalem , Leeloo i Clarke u niego chyba dawali cos robi , nalepiej zapytaj sie ich co o nim sadza .

Pozdrawiam i mam nadzieje ze sie spotakmy 17 tego pod M1 w bytomiu

Clark
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 23:23   

Z Misalą to jest tak,że koles chondlował kiedyś i serwisuje traby i warczyburgi,ale dość nieżle kasuje:( Całą podłoge zrobi za 700zł,a progi wymieni też za 700zl. Taka jego polityka.np maska u niego do 1.1 kosztuje 700 a używana 300:( Ale dobry jest niestety:) i jedyny w okolicy

Artur (YETI)
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 03:15   

Ja mieszkam w Gliwicach :) A co sie stalo? Moze moge pomoc :) Pisz na maila trabi3@poczta.onet.pl Jak cos to moze ja pomoge, a znam tez spoko mechanika (dobry i tani)

Artur (YETI)
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 03:16   

No i do zobaczenia w Bytomiu 17 kwietnia. Pozdrawiam

Strah
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 14:51   

Dzięki chłopaki !! :)
Szkoda że ten Marczok nie zna sie na 1.1 bo jest w miarę blisko a do katowic odstawiac tarbiego nie chcę zbytnio bo to troche daleko a do tego katowic nie znam i pewnie bym się zgubił ;)

Dzięki raz jeszcze i ( nie mogeę obiecać ale mam nadzieję ) Ze do zobaczyska w Bytomiu ;)

pozdrawiam Strah

;picca
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 17:24   

siema. dlaczego koniecznie do 1.1? jezeli cos z silnikiem to jedz do BOSCHA czy jak tam sie to pisze na sobieskiego w gliwicach. to naprzeciwko cmentarza ruskich zolnierzy. oni rewelacyjnie reguluja silniki i tym podobne rzeczy i sa stosunkowo tani. :) a co sie zepsulo?

Lokata
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 19:07   

Dziadek z Zabrza jest spoko i faktycznie tani. Zawsze spojrzy na inne rzeczy nie tylko na to z czym sie przyjechało. Na Sobieskiego tez polecamy.

Wojtek Sierociński
Gość
Wysłany: 2004-03-27, 10:36   

Witam nie chciałem zakładać nowego postu aby nie nie zaśmiecać forum wieć przyłacze się do tego. Jestem świeżo upieczonym właścicielem Trabanta Z Gliwic i mam pewien problem: Gdzie moge kupić progi?? aha w sklepie na paderewskiego gość nie ma i raczej nie bedzie miał:((chodze tam prawie co dwa dni i się pytam co i jak i on zawsze mówi zobacze i tak wkolko) Może gdzieś indziej w Gliwicach lub okolicach?? Może na giełdzie ?? Zgóry dzięki za pomoc:))

Borsuk
Gość
Wysłany: 2004-03-27, 12:01   

w sklepie na Padarewskiego na Obroncow , to ten koles nic nie ma , cieszmy sie ze jeszcze On tam jest ! , koles nic nie wiem i nic nie ma :)) . Tan nigdy nie rob zakupow , bo koles ceni sobie to co ma na sklepie :))) !

Najtaniej w motirexie ( www.motirex.pl) , koles jest z Sosnowca , ale jak bedzie zamiawial czesci za okolo 300 zl to mozliwe ze naciagniesz go , zeby przyjechal do gliwic , albo sie spotkacie w okolicy.

Mikolow ma to samo co motirex , tylko ze drozej :)) , do Mikolowa ciezko trafic , jak sie tam jeszcze nigdy nie bylo :) !

Strah
Gość
Wysłany: 2004-03-27, 18:05   

Byłem dziś tj. w sobotę u tego BOSHA ale mieli zamkniete. ale wiesz wydaje mi sie ze i tak tam nie pojade bo musze duuuzo rzeczy porobic i nie wydaje mi sie zeby w tym garazu mi to wszystko zrobili lub przynajmniej wiekszosc. oczywiscie nie wiem napewno i nie chce tu nikogo urazic ale na to nie wyglada. od dluzszego czasu sypie mi sie uklad kierowniczy teraz cos z zaplonem lub rozrzadem ( nie wiem), a niedlugo koniecznie skrzynia, aha i coś dziwnego z hamulcami tracę plyn ale nie caly czas tylko w ciagu jednego dnia caly zbiorniczek przez ponad pol roku zdazylo mi sie to zaledwie dwa razy ale dla mnie to wystarczy zeby dac to mechanikowi (bezpieczenstwo) do tego wymiana amorkow lub ich regeneracja bo stare chodza jak pompki rowerowe i praktycznie plywam nie jezdze ;) aha no a moze wiecie czy ktos w okolicy regeneruje amorki bo jak narazie to wiem ze w krakowie robia to dobrze ale to troche daleko. Wiem ze Wy pewnie polowe tych usterek sami naprawilibyscie w swoich wozach ale ja sie na tym nie znam niestety i wole nie ryzykowac podejmowania sie tych napraw samemu. Mam na oku taki warsztat kolo mojej pracy na ul. pszczynskiej przed wiaduktem na mikolow na swiatlach po prawej u pana Waldka bo chyba tam mi zrobia wiekszosc tych rzeczy i po taniemu mam nadzieje. znacie ten warsztat polecacie??

pozdrowienia Strah

Artur (YETI)
Gość
Wysłany: 2004-03-28, 01:50   

Znam jednego typa w Gliwicach co regeneruje amorki (koszt okolo 60 zl za 2 amorki) Jak cos to pisac trabi3@poczta.onet.pl Regenerowalem u niego swoje :) wytrzymaly jakies 20 tys km

Lokata
Gość
Wysłany: 2004-03-29, 12:10   

co do progów to zapraszam na GG 5053763 lub 5053928.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi