Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bebny hamulcowe
Autor Wiadomość
TrabiManiak
Gość
Wysłany: 2003-12-28, 20:59   

Tak sie zastanawialem czy mozna by tak wykrecic bebny hamulcowe z 601 - ki i wrzucic zamiant nich 4 bedny z 1.1. Prosze o rozwianie moich watpliwosci..

PozDDRawiam

trabiq14
Gość
Wysłany: 2003-12-28, 21:07   

Z tylu w dwusuwie mozna zmienic bebny na polowkowe, ale trabant musi miec z tylu amortyzatory (rocznik 88 do 90).
Na przod sie nie da wrzucic bebnow z 1.1, bo 1.1 nie ma ich z przodu :)
Pzdr

TrabiManiak
Gość
Wysłany: 2003-12-28, 21:17   

Trabiq14 rozumiem.... dzieki za odpowiec... fakt 1.1 nie ma z przodu bebnow ale czy mozna by tak z 2 polowek ?

Wojtuś D
Gość
Wysłany: 2003-12-28, 21:31   

a dlaczego nie mozna załozyc bebnów z tyłu od polówki, do traba który ma resor ?pozatym kazdy trabant ma z tyłu amortyzatory ;P pozatym mierzylem kiedys bebny od polówki, i wymiary są takie same.ewentualnie mozna podłozyc jakąś podkladke na wałek.A do przodu nie mozna załozyc, bo poprostu nie pasują, chyba ze jest to trabant z przegubami starego typu.

TrabiManiak
Gość
Wysłany: 2003-12-29, 12:41   

aha.............. rozumiem dzieki za odpowiedzi...

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2003-12-29, 12:49   

W czym te polówkowe są lepsze?

Borsuk
Gość
Wysłany: 2003-12-29, 13:45   

Wydaje mi sie ze koledze chodzi o zalozenie innych felg - poniewaz rozstaw srub w 601 niepozwala na zalozenie felg np.z golfa .

Jednak w przypadku aluskow nie jest konieczne zmienianie bebnow - mozna dorobic dystanse ktore bedziesz przekrecal do bebna a dystans bedzie mial nagwintowane otwory z rozstawem srub jaki tylko potrzebujesz !

W czechach na zamowienie kosztuje to 2000 - 2500 koron za komplet ( 4 sztuki )

2em
Gość
Wysłany: 2003-12-29, 15:30   

A co do tych dystansów, to czy beda one wytrzymałe ??

Łukasz "SEVRION&
Gość
Wysłany: 2003-12-29, 16:09   

A moze jakies namiary na sklep z tymi systansami? A od czego pasują felgi do 601 zeby nic nie przerabiac?

2em
Gość
Wysłany: 2003-12-29, 16:30   

od wartburga a co do dystansów to chyba czeba czeba do jakiegos warsztatu zeby zrobili

;picca
Gość
Wysłany: 2003-12-29, 16:47   

uwazam ze zamiast dystansow bezpieczniej jest zalozyc bebny z 1.1 trzeba tylko wymienic oske bo jest inna. Jak dasz szpilki z wartburga (oczywiscie te dluzsze) to nawet ladne felgi mozesz dopasowac. trabi nie musi miec z tylu sprezyny. pozdrawiam

Borsuk
Gość
Wysłany: 2003-12-29, 23:09   

Pozadna stal i pozadny tokarz nawet w polsce to zrobi !!!

Skoro czesi na tym jezdza to chyba wytrzymuja !

Jest to krazek ktoryma 8 otworow ( 4 pasuja na rozstaw trabanta i niemaja gwintu ale maja takie dziry ze mozesz tam wsadzic nakreke i docisna dystans do bebna , a 4 sa na rozstaw kol ktore hcesz wsadzic !

UWAGA !
Pamietajcie ze w srodku wystansu musi byc dziura na nakretke sworznia ! i wszystkie otwory musza byc symetryczne !!!

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2003-12-30, 13:36   

witam
ja juz przerabialem temat dystansow z przejsciem rozstawu z 98 na 108 i finisz byl taki ze mi odpadlo pod chata kolo - dostans sie odkrecil :(!

picia trabik
Gość
Wysłany: 2003-12-30, 16:57   

ja przerabiałem mozna tak powiedzieć ze domowym sposobem;P ze 160 na 100 i mi się trzyma (nie oszczedzam autka)

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-02, 22:23   

a skoro juz jestesmy przy bebnach ... to czy pasuja one do [1.1] od czegos innego? ktos mi wspominal cos o fiacie UNO?

no i to samo pytanie dotyczy tarcz hamulcowych do [1.1] ... tez niby pasuja, ale do starego uno .. prawda to?

Pozdrowienia!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi