Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony mi wystaja - co zrobic?
Autor Wiadomość
mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-03-29, 15:34   

od wewnatrz w nadkolu jest miejsca duzo, z wahacza tez nic nie wystaje wiec felga z taka sama odsadzka powinna sie miescic bez problemu (5,5 a co do 7 to juz nie recze).ale nic wtedy z zewnatrz nie widac - a o to chyba glownie chodzi..
sprzedaja Niemcy jakies zestawy do poszerzania ale drogiwe to kosmicznie i bez lakiernika sie nie obejdzie. ale jak masz dystanse to jedyna mozliwosc. W Polsce nie wiem kto takie cos robi niestety

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-29, 16:46   

eee-nie bardzo się mogę zgodzić. w środku też nie ma za dużo miejsca, bo za szeroka felga lub tylko za szeroka opona powodują tarcie o sprężynę - 2 komplety kół tak "wypolerowałem". co innego w dwusuwie-tam, gdzie jest resor z tyłu to można założyć WSZYSTKO!;) byle z głową! a z przodu w 601 też jest problem,bo ucho resora jest dość blisko:( ktoś kiedyś pisał na forum, jak to założył felgi od 353 i na zakręcie ciężarek z wyważania uderzył w resor i chłopak pokonał zakręt na boku... tak więc wg mnie: lepiej na zewnątrz, niż do środka! w dodatku lepiej się prowadzi i fajniej wygląda!

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-29, 19:38   

a oprócz tego może i wejdzie fela 7 a zprzodu??? fajna różnica będzie. z przodu za Chiny Ludowe taka nie wejdzie bo tam już am o co obcierać a dwa razy szersza opona z tyłu??

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-03-30, 21:52   

faktycznie jak pisalem ze jest od wewnatrz miejsce to myslalem o dwusuwie z piorem a tu chodzi o polowke. Moj blad!

Robert Piątek
Gość
Wysłany: 2004-03-30, 22:40   

ja mam fele 7 cali R13 do tego 175/65 a mozntaz to przedluzone szpilki i dystanse 14mm, z przodu bo bez dystansow tarlo o zacisk, z tylu bo o sprzezyne, z tylu wyciety rant i odsadzone nadkole Fotki na wlkp.cartoontrabant.pl --> ksj z 27.03.2004 - moj to ten czarna lapa z zoltymi wykonczeniami

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-03-30, 23:46   

hmmm najwazniejsze w feldze jest et tak jak to kuzyn mówił , jezeli et jest dóże to i 4 calowa felga bedzie wystawać poza obrys autka
ja mam 6 calowe 13stki z oponą 195 mowa o 601, i myśle ze to jest max jezeli chodzi o szerokość felgi (13 cali) i opony który mozna wsadzić do traba BEZ NARUSZANIA BŁOTNIKÓW i zeby nie wystawało poza obrys

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-12-20, 11:08   

Witam
Mam podobny problem. Pamietam, ze mozna zalozyc reperaturki blotnikow od golfa tylko nie pamietam, ktory rok i model. Wie ktos cos na ten temat?

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-20, 22:15   

POwiem wam, ze kiedysna jakmiś forum widziałem patent poszerzania (lekkiego) nadkoli. Polegało to na zdemontowaniu poszycia, nacięciu blachy zewnętrznej nadkola, wygięciu odrobinę do zewnątrz, nacieciu w duroplaście górnej cześci mocowania przy nadkolu i odpowiedniego odgiecia

Vampirek
Gość
Wysłany: 2006-12-22, 02:14   

hmm :] a ja na to znam w sumie pare szkol :] u mnie jakis debil zalozyl na standartowa 4.5 cala fele 175/13 pelne tragedia balon jak siema nie odwracajcie felg ludzie bo zaraz bedziecie robic wahacze i inne rzeczy :) nie da sie ukryc zwiekszacie ramie przynajmniej 3krotnie;/ polecam poszerzyc kapcia przy feldze 6" i moich oponkach 175/13 poszerzenie nie jest wymagane :) natomiast wiecej to jest metoda mlotka :]
polega na zdjeciu duroplastu :) zdjeciu kola wzieciu do lapy mlotka i wytluczeniu troche nadkola :) do zewnatrz po czym przycieciu duroplasu przy mocowaniu nadkola poczym przyklejamy wszystko na miejsce i mamy efekt calkiem niezly :) i kapec sie ladnie chowa :)to tyle... natomiast w nowym trabie jakiego planuje zrobic o ile znajde wreszcie bude 600 kombi.... to w tylny zawias pojdzie belka wleczona z Golfa MK1 GTI wzmocniona do tego pod mache 1.6 16v i tyle w temacie :]

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-22, 12:33   

polega na zdjeciu duroplastu :) zdjeciu kola wzieciu do lapy mlotka i wytluczeniu troche nadkola :) do zewnatrz po czym przycieciu duroplasu przy mocowaniu nadkola poczym przyklejamy wszystko na miejsce i mamy efekt calkiem niezly :)

O to własnie mi chodziło :)

Maksymilian Czarkowski
Gość
Wysłany: 2006-12-29, 23:01   

A da się założyć na standardowe felgi trabanta (polo) opony 155/70 R13? Bo dostałem takie zimówki (Barum Polaris :)) i nie wiem, czy nie będą obcierać albo coś...
Ktoś ma taki rozmiar opony w swoim trampku?

macq
Gość
Wysłany: 2006-12-30, 09:34   

spokojnie wejda, zreszta też mam polarisy 155 ;]

Maksymilian Czarkowski
Gość
Wysłany: 2006-12-30, 19:43   

Dzięks wielkie. :D W takim razie zakładam :)

Patryk Kirstein - Hallen
Gość
Wysłany: 2007-03-07, 11:21   

ja mam 205 i nic nie wystaje :/

Jas_trabi
Gość
Wysłany: 2007-03-07, 15:22   

witam koledzy podpowiedzcie mi gdzie mozna dostac dystanse zeby miec rozstaw na 4x100 z 4x98 najlepiej prosilbym o jakis link pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi