Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony mi wystaja - co zrobic?
Autor Wiadomość
.:Konrad Grodzki:.
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 11:36   

Hmm, troszke sie przeliczylem z szerokoscia laczkow :]o tu widac "troche"

Da sie jakos wypchnac delikatnie blotniki, zeby to tak nie wystawalo? Macie jakies patenty?

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 11:46   

poszerz błotniki. koszt-ok.20pln/strona. 2 razy o tym pisałem na forum - ja tak mam. użyj funkcji "szukaj"...dziwne, że stary wyjadacz o tym nie pomyślał;)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 14:08   

a założyłeś dystanse?? mój znajomy ma 165 i nie wystają ani troche , a inny 175(czyli takie jak Twoje ) i też nic nie wystają . Może jak masz dystanse to je zdejmij albo załóż mniejsze

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 17:54   

albo wezsze felgi - pewnie masz 5,5 cala od bmki :d

Gość
Wysłany: 2004-03-25, 19:44   

Dystanse sa potrzebne, zeby weszla felga 4x100 od Opla. Miedelnica, dasz mi namiar na priv? Pliz, bo nie moge znalezc a musze to zrobic.. Wieeelkie dzieki z gory

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 19:50   

4cale to trabi ma w serii wiec nie powinny wystawac a nawet 5,5 chyba też nie w każdym razie nie aż tyle. jak masz dystanse po 4 centymetry na stronie to nie dziw sie ze wystają..pomysl z czym bedzie wiecej roboty z porzezaniem auta a przy okazji moze trzeba bedzie coś pomalować czy przy ..sam już wiesz, ale jak wolisz, poszerzony wózek to niezły tjuning

Gość
Wysłany: 2004-03-25, 19:56   

blaz, mi nie chodzi o "tjuning" bo mnie to nie bawi ( a slyszac to slowo zbiera mi sie na rz***)..
chcialbym poprostu sie dowiedziec konkretow o poszerzeniu traba, szukajac na forum. jedynym konkretem byl Cukier i jego trab. ale mysle, ze sadze, ze mnie nie stac. Znalazlem tez porade Henia Portiera i chyba ja tymczasowo zastosuje...

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 20:55   

to szczerze mówiąc to i ja z ciekawości szukałem ale nie znalazłem niczego szczególnego. Dobra niech Ci będzie pomyslałem tylko że może założyłeś za duże dystanse i zamiast poszerzania trabiego można by je usunąć bądż mniejsze założyc. przecież chodzi ci o to żeby kółka nie wystawały, a na marginesie to sporo wystają:)) polizei sie nie gapi z "byka"?

Gość
Wysłany: 2004-03-25, 23:52   

Problem w tym, ze takie dystanse kosztuja majatek jak dla mnie, a te co mam, dostalem. To po raz. Policja sie nie czepia, bo jeszcze mam zimowki (145) to po dwa. Dystansow nie usune, bo nie zaloze felg. Nic to, bede wypychal lewarkiem po uprzednim nacieciu rantow.

trabiq14
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 00:00   

Witam.
Wyslalem kiedys mejla z zapytaniem o poszerzanie Trabanta do Macka Karczewskiego (zdjecia jego traba sa w Galeri.
Oto fragment odpowiedzi:
> Zrobienie tego nie jest takie proste.
> Kupilem w sklepie motoryzacyjnym 2 nowe wewnetrzne nadkola od
kaszlaka
> (tylne) i (metalowe)
> Przymiezylem je do trabanta i po zaznaczeniu ksztaltu pólokraglego
> olówkiem,fleksem wycialem kawal blotnika ( zeby uzyskac pólkole)
> Potem kiedy nadkole bylo równo przylozone do trabnta to w jego
> rancie i
> zarazem w trabancie wiertarka dziury wiercilem.
> Jak juz byly dziury to na nity wszystko praktycznie przykleilem do
> trabnta.Nity dosc gesto rozmieszczone i dobrze scisniete.
> Na koniec szpachel na nity zeby je zakryc, potem malunek i
> wszystko gra!
> EFEKT zajebisty ale przy odwróconych felgach bo inaczej to
> dupowato wyglada.
> POZDRO

Pzdr

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 08:30   

no może coś z tego być ale tak jak myślałem trzeba będzie traba malować, a ztym podnośnikiem to nie wiem czy wypali,

...:HeniuPortier:...
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 13:20   

Konradku!!!
Skad wytrzasnales takie oponki???Czy to funkiel nowki,czy uzywki jakies???Zdradz mi tajemnice, bo kupilem felgi 7 x 13 i teraz jakies laczki by sie przydalo na nie wsadzic...A 400 zeta za oponke nie widzi mi sie wykladac :)))

Gość
Wysłany: 2004-03-26, 18:31   

4 opony kupilem od Roberta (Topica). Dwie zanabylem na gieldzie w Slomczynie. Sa dostepne tylko trzeba poszukac. Jakby co, to dam Ci telefon do kolesia, ktory sprowadza je ze Szczecina i przywozi na gielde (ale on chcial 350 zl za 2 sztuki)

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 19:23   

A ja się dziwię wielu z was, którzy się tu wypowiedziliście. . Co do wystawania felg przedewszystkim ważne jest ET, bo wiadomo że 5,5" felga mieści się bez problemu ale przy ET=15.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-26, 20:06   

jasne że ET -mi sie wydaje że nawet ważniejsze niż szerokość-przecież może coś obcierać potem

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi