|
[Cholerne naklejki legalizacyjne]Jak sie tego pozbyc??? |
| Autor |
Wiadomość |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 10:47
|
|
|
Witam!!!
dokonalem wczoraj przerejestrowania swego nabytku
Poszlo w sumie gladko, aczkolwiek powstal jeden problem...Ni cholery nie moge usunac naklejki legalizacyjnej ze starym numerem rejestracyjnym.Zerwala sie tylko jedna warstwa,co strasznie szpetnie wyglada, reszty nie moge usunac...Nie widzi mi sie takze naklejanie nowej obok, bo jeszcze kilka takich naklejeczek i w ogole nie bedzie nic widac przez ta mikroskopijna szybke z przodu ))
Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie???
Moze jakis rozpuszczalnik???
PozDDRo |
|
|
|
 |
Zbyszek 601delux
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 11:06
|
|
|
Nitro.
Zdrapuj patyczkiem/listewką i przemywaj nitro. skutek gwarantowany.
opcja 2 - opalarka do starej farby, ale ja radzę jednak nitro, przechodziłem przez to samo parę dni temu/ musiałem zedrzec 2 naklejki. Tylko nie skrob srubokretem, czy innym metalem, bo porysujesz szybe/ tylko drewienko lub twardy plastik |
|
|
|
 |
Przemek
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 11:12
|
|
|
| Przed zerwaniem trzeba było ją nagrzać choćby zwykłą suszarką i pięknie by zeszła, a potem resztki kleju domyć nitrem. Teraz tylko nitro, patyczek i wiadro cierpliwości. |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 13:30
|
|
|
| nie przyklejaj naklejki,ale zrób tak, jak Władzio- przyczep ją bez rozklejania warstwy zabezpieczającej taśmą klejącą. wygląda normalnie,ale w każdej chwili można ją zdjąć i założyć np na inną szybę. |
|
|
|
 |
2em
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 13:40
|
|
|
| z nitro trzeba uwazac , ja zmazalem czarna farbe z literek |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 15:21
|
|
|
| z jakich literek?z tablic rej.? koledze chodziło o pozbywanie się naklejek z szyby..;) |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 15:21
|
|
|
| mi pięknie zeszło po nagrzaniu szuszarką ale jak już zacząłeś to polecam zagotować wode w czajniku-to działa! zagotuj i podstaw pod naklejke tak żeby para na nią leciała-2-3 podstaw razy i zdrapiesz pazurkami |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 15:47
|
|
|
Pierwsza naklejkę ścinałem nożykiem do tapet (milimetr po milimetrze)
Drugą - odkleiłem podgrzewając suszarka do włosów i można było nakleic na inna szybę.
Grzać trzeba bardzo mocno, podczas odklejania szyba była bardzo gorąca (nie można było trzymać dłoni na szybie).
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 17:48
|
|
|
Oki :)))
Dziekuje Wszystkim za porady.
Ide wobec tego walczyc z tym ustrojstwem :)))
Wasze cenne informacje bede takze wykorzystywac przy zdzieraniu folii po "czerwonorekich" :))) |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 17:55
|
|
|
| Przy folii to ty uważaj z tą suszarką bo Ci się fura rozpuści...... |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 19:57
|
|
|
| Widzialem w jednym trampku naklejke naklepaną na środku u góry. Nie zmniejsza to pola widzenia bo i przecież lusterko tam jest. Tylko czy wolno? |
|
|
|
 |
Oizo
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 20:31
|
|
|
| Miedelnica co prawda to prawda ale na ten sposób z taśmą to niema bata ! sam też nato wpadłem ale nie byłem pewien czy nie zmarnuje tej naklejki a teraz wiem, że jest ok. Ci wszyscy od tablic tacy biegi a ludzie i tak obeszli ich sposób na własną rękę. |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-03-30, 21:02
|
|
|
| naklejke można przykleić w 2 miejscach: w lewym górnym rogu szyby albo lewym dolnym |
|
|
|
 |
kuba s. (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-03-31, 23:20
|
|
|
co do naklejki jak pisał Miedelnica: Ja przykleiłem na przezroczystą folię po pocztówce, obciąłem ładnie dookoła i taśmą do szyby ;))))
Jeszcze się nikt nie przyczepił ;)))
DDR |
|
|
|
 |
|
|