Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
co to za hałas?
Autor Wiadomość
Łukasz Matczak
Gość
Wysłany: 2004-04-04, 20:37   

jestem tu "nowy", trabantem (601) jeżdze od grudnia... mozna powiedziec ze mialem szczescie bo mam trampka z uwaga! fabrycznie nowym silnikiem (nie po regeneracji tylko nowy - jak go kupowalem, poprzedni wlasciciel wreczyl mi kartoniki z DDR-owskimi oznaczeniami a w nich w czesciach caly silnik) zamontowal mi go dobry znajomy i dzis wlasnie na liczniku pojawilo sie 2000 km - dotarty! no wlasnie i tu problem! po raz pierwszy przekroczylem 80 km/h bez przeszkod przekraczyl setke tylko pojawil sie dziwny halas... dzwonienie i dodatkowo pomimo puszczenia gazu utrzymywaly sie duze obroty i nie slably przy wduszaniu sprzegla - pozniej wszystko ucichlo, po godzinnej przerwie wyjechalem znow i wszycho gra, przekroczylem 80 dych i niby ok. co to moglo/moze byc? kumpel mowi ze byc moze nie trzyma jakis simering i halas moze sie znow pojawic ale nie mam pojecia... co sadzicie??

Firestarter
Gość
Wysłany: 2004-04-04, 21:04   

Szczerze nie mam pojęcia co to za hałas Cię dręczy bo mechanikiem nie jestem i użytkownikiem dwutakta zupełnie niedługo.Chce powiedzieć natomiast jedno: Zajebiście Ci zazdroszcze silnika nówki!!! ;-) ))

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-04-05, 15:19   

przy odjeciu gazu jadac ponad 80 km/h trab z reguly dzwoni (ten typ tak ma). ale nie rozumiem jak obroty mialy spadac po wcisnieciu sprzegla?moze chodzi Ci o to ze nawet jak pusciles gaz to trab nadal mial wysokie obroty?

Joonior
Gość
Wysłany: 2004-04-05, 19:52   

z tego co napisał to tak,u mnie też sie tak czasem robi ale przestałem sie przejmowac bo mój silnik sie kończy i jutro oddaje do regeneracji wał od drógiego i robie drugi silniczek.może gdzieś ci lewe powietrze ciągnia.spróbuj regulacji gaźnika...

Łukasz Matczak
Gość
Wysłany: 2004-04-05, 20:06   

dzis jezdzilem caly dzien i cisza... dzwonienie sie pojawia przy przekraczaniu 80 ale na obroty juz nie wchodzi... mimo wszycho dzieki!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi