Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie siedzenie najlepsze?
Autor Wiadomość
Łukasz Matczak
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 19:48   

mam pytanko..czy bez przerobek pasuja do traba (601) siedzenia od innego auta? ktos gdzies o cinquecento pisal ale nie wiem...

no i ceny? ktos cos wie? bede wdzieczny!

szwed
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 19:56   

Łukaszu, jestem pierwszy, wiec napisze krotko. Ja bym sie bal pisac takie pytania, bo zaraz Cie kilka osob opieprzy ze nie przejrzales w ogole forum. Ja opieprzac nie chce, ale radze zagladac najpierw do FAQ, zanim zadasz jakies pytanie. Tam sa odpowiedzi na takie pytania. Poza tym jest opcja SZUKAJ, tam na pewno znajdziesz. Jak znam zycie to oprocz opieprzania niczego sie nie dowiesz.

pozd Szwed

Bolo
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 22:55   

Powitać

Na wstępie chciałem zaznaczyć, że podpisuje się obiena rękoma pod tym co napisał -szwed- !!
To forum istnieje już tak długo, ze praktycznie 99% spraw odnośnie Trabiegi było ruszanych, trzeba tylko szukać i każdego wyszukanego linka czytać!!

Ale jak już odpisuje to napisze.
Pasują od wielu modeli, oczywiście z przeróbkami, ale to dobrze, bo jest frajda i można coś w Trabim zrobić po swojemu.

Ja ostatnio wyrwałem na złomie (przed Zduńską Wolą jadąc od Łasku) fotele od BMW 3 trzy drzwiowej, dałem 100zł za sztuke.
No własnie drogo dałem??

Z tego co widać na rzut okiem to wielkich przeróbek nie będzie trzeba robić, a siedzonka są wypas :)

Pozdrawiam

Szulcz
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 22:56   

osobiści epoelcam fotele od cienkiego. maja taki system otwierania że cały fotel a nei tylko jego oparcie idzie do przodu i dzięki temu można jakos wogóle do tego tyłu sie dostać.
ja mam u siebie fotele które kupiłem od Henia (Henio pewnie teraz klnie, że nie zosatwił ich sobie do autka :).
są to zwykłe seryjne fotele oddane do tapicera, który zrobił z nimi coś niesamowitego.

mam us iebei w piwnicy jedne fotel od cienkiego (drugi ma Konrad Grodzki) więc jeżeliby Ci sie chciałod o wawy jechać to zapraszamy

piotras
Gość
Wysłany: 2004-04-01, 06:01   

z tego co wiem to bez przeróbek to malo wchodzi!
u nas jest tak łatwo że mamy prosta podłoge i zawsze mozna cos podpasowac.
ja dlugo jeździłem za moimi nowymi fotelikami, a kupiłem je niedaleko domu. znalazłem foteliki od mazdy 323sporting.
sidzenie pasażera- sklada sie oparcie i fotel podjeżdża do przodu. taki system maja niektore hondy. siedzenia były bródne-bardzo bródne, ale szczoteczka poczyniła swoje. cenaza komplet wyniosła mnie 90zł. przeróbek bbyło a było ale sa fajne i było warto.
pozdr Piotras

AdamM (Trimm Trabb)
Gość
Wysłany: 2004-04-01, 06:34   

Szulczu, a czy mogę wiedzieć ile dałeś za robociznę u tego tapicera? Przymierzam się do polepszenia wyglądu wnętrza traba.
Pozdr
Trimm

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-04-01, 14:02   

Z pomocą wykonanych własnoręcznie adapterów pasują fotelkiki od Porshe 911, takie jak ma Paplo :) Jeździ się wyśmienicie i wyglądają kozacko.

morti
Gość
Wysłany: 2004-04-01, 17:47   

ludziska niewiem jak Wy ale ja preferuje twarde siedzisko i to bardzo dlatego tylko kubły u mnie juz niedlugo ... narazie woze sie na serii :((((((niestety

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-04-02, 17:06   

a ja mam od corolli po lekkiej przerobce. b. wygodne.z boku to nawet jest taki napis "srs side airbag" hehe a pod spodem taki kabelek musi podgrzewane sa, na co tez czas kiedys przyjdzie

Oizo
Gość
Wysłany: 2004-04-02, 18:03   

Czy próbował ktoś włożyć do Traba fotele od Poloneza caro ?

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 01:50   

ja mam fotele od vw golfa 2 i nie nazekam:)

kaziuu
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 07:27   

ja mam z fiesty fotele, badzo wygodnie, ale trezba się na meczyć zanim się je założy wogóle niepasuja:)))))))

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 07:43   

ja z uwagi iz sprzedalem moje recaro - zabralem sie za przerobke oryginalnych trabantowych i powiem ze mozna z tego zrobic na prawde fajny fotelik ;D

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 08:28   

Najlepsze sa wygodne!

W 1,1 mam z Mitsubishi Lancer Evo V (sporo kombinacji z zamocowaniem...) - super mi sie jezdzi juz 3 sezon,
w 601 sa oryginalne, prawie fabrycznie nowe z 1976 i tez sa fajne ;)))

Kristoff
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 10:52   

Ja wygrezbalem na szrocie fotel/e od bmw 525 cabrio - 3 drzwiowki i mocowania sa te same co w trabie, fotele bez przerobek mocowan pasuja od wszystkiuch starych bmw od 3 do 5 konczac, problem moze byc z 7 emka ale najlepsze sa od trojki bo sa podnoszone, kto siedzial w moim fotelu skorzanym ten wie jak trzyma na boki :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi