|
ODMA |
| Autor |
Wiadomość |
Strah
Gość
|
Wysłany: 2004-02-15, 21:50
|
|
|
Pojawia się tam substancja o galartowatej konsystencji którą trzeba usunąć
mi ostatnio zaczela mrugac kontrolka oleju przy zejsciu z wysokich obrotow i jak sprawdzilem poziom oleju byl w polowie ale mimo to postanowilem dolac odkrecam korek a tam wlasnie taka jakas galaretka popielata nie wiem co to znaczy wytarlem korek od srodka z tej galaretki i dolalem troche oleju ale kontrolka dalej mruga przy zchodzeniu z wysokich obrotow
co to znaczy?? |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-02-15, 22:06
|
|
|
Ech... tak czytam o waszych problemach z 1.1 i myślę sobie, że dobrze że mam "jedynie" problemy dwusuwowe. Mały silnik - mniej do psucia...
poZDRÓWKO i trzymam qciuki za wasze 1.1 i 1.3 |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-16, 08:34
|
|
|
| galaretka pod korkiem może -ale nie musi -świadczyć o uszkodzonej uszczelce pod głowicą i wtedy ta galaretka to ciecz chłodząca(woda z chłodnicy), a jeśli takie coś jest na korkum od zbiorniczka wyrównawczego to chyba znaczy że olej i przyczyna chyba ta sama |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-04-08, 21:40
|
|
|
| A jak na korku jest ta substancja, kontrolka cisnienia oleju swieci sie kiedy chce, zawory baaardzo dluga klepia i ma problem z wolnymi obrotami to co oznacza? |
|
|
|
 |
Alex 1.1
Gość
|
Wysłany: 2004-04-09, 11:11
|
|
|
| To nie za wesoło.Migająca kontrolka oleju może oznaczać problemy z pompą oleju, to może też być przyczyną złego smarowania i kłapania zaworów. U mnie stukało bardzo długo i musiałem wymienić szklanki i uszczelniacze zaworów /dosyć drogi interes/ ale pomogło. Jak będzie ściągnięta głwica sprawdź pierścienie to też może dawać podobne objawy. A wolne obroty to inna bajka, może elektrozawór przy gaźniku masz padnięty jak gaśnie na wolnych albo sprawdź przewód podciśnieniowy od aparatu zapłonowego do gaźnika.Masło na korku oleju mam każdej zimy i muszę odłączać odmę od gaźnika bo mi zarzuca syfem, ciekawe co? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-04-09, 17:26
|
|
|
| mam druga glowice wiec przeloze calosc nie bede sie rozdrabnial i nie mam zamiaru juz ladowac ani zlotowki w to auto, odmalowalem, wyremontowalem i mam go dosc... wniosek pora go sprzedac hahaha. No nic przeloze glowice, zmienie uszczelke i na sprzedaz, dzieki za rade i pzodro 600 |
|
|
|
 |
|
|