Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Listwy
Autor Wiadomość
trabi23
Gość
Wysłany: 2004-04-06, 10:59   

a ja po pomolowaniu Traba na czerono listwy zarzuce na biało
albo jak sie udo to w chrom!!!!!

mini cooper rules:P

guma_
Gość
Wysłany: 2004-04-06, 16:07   

pozwole dorzucic swoje male pytanko, gdyby wywalic listwy to trzeba by potem szpachle na srobki polozyc coby rowno wszystko i pieknie bylo :) i tu moje poytanie, czy nie popeka ? mam szpachlex pod kierunkowsazami z przodu i juz peka na zloczeniu jak bedzie z bokami ?? DDR

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-04-06, 17:37   

daj szpachle "z wlosami"......tzn wzmacniana wloknem szklanym........nie powinno popekac

Strah
Gość
Wysłany: 2004-04-07, 08:21   

ja tez mam pytanie wywalam listwy, szpachluje z włosami, maluje traba i wszystko ladnie a co jak teraz sie okarze ze musze odjac boczek ?? wszystko drapac i potem od nowa szpachle i lakier klasc?? a czesto sie zdaza ze trzeba te boczki odejmowac??? a wam zeczywiscie te szpachle nie pekaja ( to bylo pytanie do bezlistwowcow) traba mam niedlugo i jeszcze duzo rzeczy nie wiem wiec sie nie denerwujcie ja poprostu jestem ciekaw czy jestescie zadowoleni z takiej przerobki i czy oplaca sie cos takiego kombinowac

pozdr Strah

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-04-07, 08:39   

Osobiście odradzam szpachle twarde, a więc pękające! (zbrojone i niezbrojone) Jeśli już to szpachle elastyczne (mp. takie jak do plastikowych zderzaków).

Jeszcze nie widziałem trabiego bez listew i nie popękanej szpachli.
(zawsze widać było pęknięcia)

A co wam przeszkadzają listwy?
Moim zdaniem listwy tylko dodają uroku, bez nich autko jest "gołe"!

Pozdrawiam.

Wojtuś D
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 00:02   

listewki to kwestia gustu.u mnie jest 2 lata na twaedo, tj na szpachle, na zwykłą,gdzieniegdzie na tą z włóknem, i oczywiście popękało.nastepnym razem mam zamiar zrobic to na żywice.ktoś juz moze tego próbował?

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 04:12   

.... a twarda szpachla to nic innego jak żywica z wypełniaczem.
Tak więc niezbrojona żywica popęka może nawet szybciej.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-04-25, 02:22   

ech...ludzie... temat był zapodawany chyba ze 100 razy.pewnie,że jak się spartoli,to popęka!każdemu pęka!ale trzeba po prostu dobrze zrobić!

Jeszcze nie widziałem trabiego bez listew i nie popękanej szpachli.

(zawsze widać było pęknięcia)

Jajerku, no to Cię zaskoczę- ja tak zrobiłem i nie pęka. Jeżdżę tak od zeszłego lata.a nie znajdziesz milimetra pękniętego!jasne, jak gościu mi przywalił dostawczym, to poszło w jednym miejscu,ale to zupełnie co innego-aż traba wtedy przesunęło!Oczywistym jest,że jak damy samą szpachlę,nawet tą z włóknem szklanym (bo tak się nazywają te Wasze "włosy") to popęka!a im szybsze auto i im twardsze zawieszenie,tym szybciej!Ja jak za pierwszym razem dałem samą szpachlę, to po miesiącu było widać, gdzie są łączenia i śrubki...więc zrobiłem to jak należy i nie pęka!jeżdżę po 130-140km/h,20tyś/rok,mam super twarde zawieszenie - i nic nie pęka!ale o tym już było setki razy...

Wojtuś - żywica i mata szklana to podstawa,ale to nie wszystko... trzeba zupełnie zmienić koncept mocowania duroplastów, dać lekkie wzmocnienia itp. 2 dni roboty i gotowe. A dlatego 2 a nie jeden, bo między etapami trzeba sporo czekać aż materiał wyschnie.efekt - nieziemski!

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-04-25, 10:45   

Zgadzam sie z miedelnica u mnie nic nie peka a mam juz trabika 4 rok, twarde zawieszenie, u mnie wszystkie czesci sa ze soba polonczone na male nity nie na srobki, na calym trabim jest 2kg zywicy, i pare metrow maty szklanej+5kg szpachlu, pracy jest duzo ale efekt swietny a listwy mi sie nie podobaja...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-04-25, 12:42   

spokojnie wystarczy 1kg żywicy,1op.maty szklanej z martketu i 1 kg szpachli,żeby zrobić wszystkie rynienki, przylepić spojlery do budy a mnie wystarczyło jeszcze na przylepienie nakładek poszerzających na nadkola, łączenie tylnego pasa i takie tam. Widzę, że chłopaki ze szczecina mają tani dostęp do szpachli...albo jakiś kompleks...;)hie hie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi