Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
nowa tapicerka w trabie
Autor Wiadomość
Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-06-19, 20:55   

Wszystko zaczelo sie od dziurawej tapicerki pod pokrowcem z przoodu. Jakoze mam juz wakaccje postanowilem to naprawic. Naszylem jeden pas ze starych granatowych dzinsow. Potem na drugim boku oparcia nastepny pas. Na koniec pomyslalem ze fajnie bedzie jak na srodku tez naszyje. Wyszlo fantastycznie . Tak sie strszemu spodobalo ze znalazl mi kawal granatowego dzinsu. I wtedy sie zaczelo.
Efekt koncowy jest taki, ze z tylu wszystko jest z granatowego dzinsu + brazowy skaj w odpowiednich miejscach.
Musze przyzbnac ze jestem z siebie dumny i nie chwalc sie kto nie spojrzy to sie pyta gdzie i za ile to robilem. A kiedy mowie ze w domu to sie pukaja w czolo. Jak ktos nie wierzy to opytajcie Karola.

Teraz musze zakupic jeszcze jakies fajne pokrowce do przodu, a ztylu niech bedzie ten dzinsowy klimacik.

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-20, 14:09   

A nie wiecie czasami jak obszyć tą PASKUDNĄ półke z filcu w 601-ce?? Wylałem na nią dodatkowo troche miksolu i nie wiem jak to obszyć. Jakieś rady?

Goofy
Gość
Wysłany: 2005-06-21, 11:57   

Jeśli jest zalana mixolem to najpierw należałoby ją porządnie wyprać, inaczej czymby nie obszyć przesiąknie. Po wypraniu dokładnie wysuszyć. Następnie dopasować materiał, przypiąć szpilkami i dokładnie obszyć...Ja tak mam niebieskim welurem obszyte. Duże powierzchnie można dodatkowo przykleić dwustronną taśmą do montarzu wykładziny (pod warunkiem że materiał którym obszywamy jest dość gruby, inaczej będzie prześwitywać. Niestety wyprubowałem to na sobie;) )
Drugim sposobem jest przyjżeć się dokładnie jak jest wykonana ta półka (bo też jest z wykładziny), kupić wykładzinę w odpowiednim kolorze i zszyć z niej nową półkę:)
No, narazie tyle mi przyszło do głowy. Może się do czegoś przyda.
Pozddrawiam

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-06-21, 22:09   

A po co komu ta półka?
Wyrzucić i problem z główy - mało tego: wizualnie robi się super więcej miejsca i każdy patrząc z zewnątrz mówi: "o cholera! to tu sporo miejsca jest!", dwa: znika problem wszechobecnego bałaganu na tej półce, trzy: robimy zastępczą półkę pod sufitem i złodzieja nie będzie kusić, żeby sprawdzić co jest na półeczce...
Polecam! Przetestowane (nie na zwięrzętach)

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-06-22, 11:24   

Węgrzy sprzedawali takie fajowskie półeczki pod sufit z drewna w cenie 30 ojro (to po targach, ale niżej nie chcieli zejść). Myslę, że odrobina fantazji i można taką półkę zrobić samemu ;-)

Pontifex
Gość
Wysłany: 2005-06-22, 19:20   

Ja swoją półkę pomalowałem rozpuszczona farba nitro (namoczylem ja pędzelkiem)na czarno i wygląda jak nowa hehe:)
pozdrawiam!!!

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-06-22, 22:21   

Tez mialem oblana jakims olejem jak kupile. Wymylem to poianka do tapicerek. polka z ciemnej i brzydkiej zrobila sie jasniutka i sliczna. I juz nie zamierzam je modyfikowac.
Ale gdybym to robil toRozlozyl bym na czesci z jakich jest zlozona i jak napisal Goofy obszyc jakims fajnym materialem. Jakim tylko Ci sie podba. Sa drogie i sa tanie. Moze nawet jakis dzins byc. A jak sie dobrze dociagnie wszystko to nawet chyba podklejac nie bedzie trzeba. Ale jak kto chce to proponuje jakikolwiek klej motazowy. Ja uzylem do listew wykonxczeniowych do podlog (do podlokietnikoew)
I to bylo chyba natuylre
PozDDRo

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-06-27, 08:58   

Ja moją wyczyściłem szczotką i... pastą BHP (nie-ścierną)! Wszystko zeszło idealnie, a była baaardzo brudna ze smarów itd. Teraz wygląda jak nowa (wyglądała bo juz ją znowu ubrudziłem :) ).

ba
Gość
Wysłany: 2005-07-10, 11:41   

co do trabowskiej rudej filcowej tapicerki :) tudziez poolka czy nadkola czy tylnia pokrywa w kombiaku polecam farbe w sprayu :) ale powiem szczerze ze widzialem juz malowane tanszymi farbami :) to wyjdzie szara ale farba firmy Montana ( znaja ja dobrze ci co graffiti maluja ) :) trzyma sie idealnie :) moge pokazac na fotkach :).
Ja dodatkowo mam wymieniona tapicerke na drzwiach na andkolach. Ladnie bardzo wyglada jjasna skaj kremowa z ciut ciemniejsza :)
jak cos pisac na mejla wysle fotki :)

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-10, 14:23   

Ciekawe. Wyślij mi fotki na maila :))

peeter
Gość
Wysłany: 2005-07-10, 16:16   

mi tez mozesz fotki wysłac:) moj meil to peeterto@wp.pl

ba
Gość
Wysłany: 2005-07-10, 16:47   

nie kmnie tych linqw :E
tapicerka

a jak znow nie zadziala to tu skopiowac sobie :)

http://www.gdynia.ids.pl/...a/tapicerka.zip

plik wazy 0,5 mb [;

Krystoff
Gość
Wysłany: 2005-07-11, 10:46   

wygląda bardzo fajnie :-)

też jestem z gdyni i jestem ciekaw
gdzie w gdyni można to sobie załatwić
łącznie z fotelami :-) krystoff@gazeta.pl

z góry dzięks za info

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi