Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Pasy bezwładnościowe od malansza SHIT!!!
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 14:32   

SHIT!!!!

Spełniły się moje najgorsze oczekiwania...
Jakiś czas temu kupiłem pasy bezwładnościowe od malansza w świetnym stanie, z myślą o założeniu ich w moim Trabolidzie. Założyłem je dziś... i szlag mnie trafił!!

Przede wszystkim ciężko jest je wogóle przykręcić, bo chyba w malanszu są inaczej zakładane. Chcąc je założyć wykorzystując dwa orginalne otwory w Trabim, przelotkę mocuję u góry, a kołowrotek i drugi koniec pasa na dole przy podłodze. Nie da się tego zrobić nie "skręcając" pasa. To już jeden minus. Ale pal sześć. Najgorsze jest to, że po założeniu całego pasa łącznie z zaczepami okazuje się, że pasy są ZA KRÓTKIE!!!! Można się zapiąć, ale jest się przyciśniętym do fotela i nie ma mowy o porządnym wychyleniu się do przodu np. na skrzyżowaniu. Nie mówiąc już o przesunięciu fotela do przodu, żeby zrobić miejsce na nogi z tyłu.

I co tu robić? Tylko nie mówcie schudnąć - jestem chudy.

Mocował ktoś już pasy z malansza w swoim Trabie?
A MOŻE PO PROSTU KTOŚ MA PASY BEZWŁADNOŚCIOWE DO TRABANTA? Chętnie kupię...

poZDRÓWKO

Kaszub.Gdynia
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 17:09   

Nie będziesz miał części z Fiata gównianego
Do Traba swego kochanego...
Jakaś kara musi być... :))))

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 20:05   

Święta prawda... i teraz tym bardziej ją rozumiem!
Ale skąd wziąć orginalne pasy bezwładnościowe do Trabiego???

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 20:18   

hmmm poszukac na zlomie, powaznie mowie a jak nie trabi to moze brat wartburg? A jak juz to nie pomoze to proponuje siostre skode poprosic o pomoc, gdzie tam technika malego fiuta a trabi... jak mogles nawet myslec ze to bedzie dzialac? ;););)

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 20:43   

Przyznaję się bez bicia...
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina... Skusiła mnie cena...

Michał Matuszewski
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 21:43   

Mnie udało sie zalozyc w 601s pasy od Trabanta polo- dzialaja bardzo dobrze i z montazem nie bylo problemu- jest tam taka specjalna "łapa" do której przymocowuje sie kołowrotek i ta "2" śrube. Za pasy w Warszawie zapłaciłem 70zł ale warto było bo działają super i naprawde są dobre. Wiem też że mozna założyć od Big Fiata albo Poldka. PozDDRawiam!!!

krawiol
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 23:36   

a ja mam z warczyburba ale pewnie te pasy zchodzily z jeden tasmy wiec pewnie to wszystko jedno z czego

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 00:07   

pasy od malczana sa montowane nie tak jak w trabim na podlodze tylko pod tylna szyba stad problem z dlogoscia :)

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 00:22   

da się zamontować z malczana- tak jak w malczanie. do tego trzeba dorobić całą konstrukcję pod tylną tapicerką, tylko że jest z tym big problem,bo tam nie bardzo jest do czego zaczepić,bo co tam jest?trochę miękkiej blachy,trochę wolnej przestrzeni i dykta. dlatego odpada,bo nawet jak założysz, to i tak nie będzie to zbyt bezpieczne... Zbuczku! załóż pasy od poloneza,albo od dużego fiata. koszt-20/sztuka,za 30/para już raz znalazłem na szrocie. tylko szukaj takich z dobrą sprężyną. jak znajdę, to 1 Ci dam, bo u mnie na podwórku stał kiedyś duży fiat i buchnąłem z niego pas tuż przed tym,jak poszedł na złom. jak znajdę-jest Twój. a jak chcesz mieć od trampolo, to też mam 2 sztuki - ale dopiero za 3 tygodnie mogę je przywieść z krosna-kumpel rozbił polówkę i ją rozbieramy na części... pozdro!

eddie
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 01:05   

ja nie chce nic mowic.. ale ja mialem dwa traby..
ale pojechaly na zlom :|

.::.MadaM.::.
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 01:06   

ądry trabanciarz po szkodzie:)

eddie
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 01:27   

moze i madry..
ale wczesniej przez jakis miesiac oferowal wszystkie czesci..
:|
pozdr.

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 07:16   

JAK KTOS CHCE ZWIJANE PASY MAM ZE 30 SZTUK OD ROZNYCH ZACHODNICH SAMOCHODOW-nie ma wsrod nich malego fiata wiec powinny pasowac a u mnie leza i zawalaja,wiec dawac sygnal komu wyslac za skromna oplata.PZDDR

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 10:32   

eddie ja zaluje, ze wtedy gotowka mi odcale od Ciebie obydwa... ale niestety dopiero teraz przyplynelo mi troche gotowki :( A szkoda tych trabikow... pzdr

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 19:34   

osobiscie nie polecam uzywanych paow
idelanie pasuja od poloneza - Paplo ma i mi pokazywal :) pasuja jak ulal
pozdro
psik

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi