Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] Montaż LPG
Autor Wiadomość
picek
Gość
Wysłany: 2003-02-18, 10:07   

Chciałem zainstalować instalację gazową w moim trabanciku i mam pytanie: Czy mikser zamontować na przewodach obok gaźnika czy lepiej na podkładce Pitburga w gaźniku. Czekam też na informacje gdzie macie zainstalowane miksery ile palą gazu i czy dużo tracą na mocy?

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2003-02-18, 12:13   

SPRAWDŹ W STARSZYCH TEMATACH. PO TO KTOS MADRY STWOŻYŁ OPCJĘ SZUKAJ ŻEBY NIE POWTARZAŁY SIE TEMATY!

[%sig%]

Daniel "Muffin" Filipc
Gość
Wysłany: 2003-02-18, 13:40   

jezeli jest to standardowy gaznik WEBER jaki byl montowany w Trabie czy Wargole to mixer tylko nad przepustnice. Nie do gumowego weza.

Ponizej fotka z widocznym mixerem

http://www.cartoontrabant...miasto2_074.jpg

Jest to ten pierscien miedzy gumowym kapturem gaznika, a samym gaznikiem.

[%sig%]

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2003-02-18, 14:57   

Popieram !!!
- ostatnio niezle sie namordowalem zeby zdjac w pewnym 1,1 gume z gaznika, bo waz gazowy zostal do niej wpuszczony od tylu i wszystko trzymal !!!

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2003-02-19, 19:16   

8-9 gazu/100km, niewiele slabszy.

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2003-02-21, 21:42   

to ja sie tez wypowiem na ten temat ...
jesli chodzi o montaz mixera to musze zrobic mojej komorze silnika zdjecie, ale niestety nie jest ona tak ladna jak poprzednika ... :-( (
co do spalania to u mnie podobnie jak u pawla - 8-8.5litra gazu/100km ... sila? khmmm ... moge powiedziec ze troche mu ubylo, ale to tylko dlatego ze mam dosc mocno skrecony doplyw gazu - zeby mniej palil - czyli po prostu cos za cos ... ;-)
ale ogolnie jest cool ... gaz mam od 6.12.02 - przejechalem okolo 4000km .... dzisiaj trabi dostal nowa krew - po poradach kolegow wzialem LOTOSA zamiast Orlenu - model City 15W40 ... narazie jest fajnie ... musze rano tylko poziom sprawdzic ... ;-)
Pozdrowienia!

[%sig%]

WyCleF
Gość
Wysłany: 2004-05-04, 13:52   

Zamontowali mi mikser w gumie prowadzacej do gaznika.Na podkladce od gaznika nie mozna bylo go skrecic z ta guma aby sie dobrze trzymalo.Mam fatalnych gazownikow wiec pewnie sam bede musial wszystko zrobic.Czy ten mikser moze byc w tej gumie ?czy pojechac ich styrac.A jak na podkladce to jak macie je zamontowane? bo ten plastikowy to kicha ,nie dosc ze sie nie trzyma to jeszcze mi pekl po 3 km.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2004-05-04, 18:18   

Ja mam w wartborgini na gumowym przewodzie metalowy, ale gdyby to ciś pomogło i zmieniło to bym sobie wymianił na taki jak ma PAPLO np.

Co to daje ??? jaka różnica ???

picek
Gość
Wysłany: 2004-05-04, 22:00   

Uważam jednak, że mikser powinien być zamontowany na podkładce w gaźniku. Są wtedy mniejsze straty gazu i gaz jest bezpośrednio zasysany. Ja zamontowałem jak na przedstawionym linku w powyższej odpowiedzi i bardzo dobrze się mi jeździ. Przejechałem na gazie już ok. 15 tys. i wszystko jest ok.

robak
Gość
Wysłany: 2004-05-05, 08:57   

ja przerabialem oba. jak byl "w gumie" plastikoy, to pekl. zamienili na metalowy nakladany bezposrednio na gaznik i smiga jak trzeba, mocy wiecej i ogolnie kultura pracy silnika lepsza.

PhytOn: 4000km przez poltora roku?? moj tyle robi miesiecznie.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-05-05, 09:12   

od 6.12.2002 do 2003-02-21 jest mniej jak 1,5 roku Robaczku ;)))

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-05-06, 23:11   

no taak.. ;) zdecydowanie mniej niż 1.5 roku :D
bo ten temat z wykopalisk jakos jest :))) czy co...

mnie ostatnio łykał 17 w miescie :( po miojej radosnej twórczości regulacyjnej...
ale wprawna ręka przywróciła go do normy...

za co sie duuzy browar nalezy :D

robak
Gość
Wysłany: 2004-05-08, 22:35   

ups! nigdy wiecej picia piwa przy kompie :D

ps. dupa! wole sie myic, ale pic bede :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi