|
[601] skończyły sie hamulce !!!!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 07:22
|
|
|
Hmm zostalem zaskoczony przez moje cudne auto wyjechalem z domu a podrodze sie okazalo ze hamuje ale po wcisnieciu i zaparciu sie na hamulec w podlodze (na szczescia szlo sie zatrzymac na swiatlach) mysle sobie przewod sie skonczyl i jebuyt se pekl. Zakupilem plyn hamulcowy bo w zbiorniczku pustka swiecilo kumpla z p[racy zawolalem i niech wciska pedal ja pod samochodem na deszczu leze i szukam wycieku nic nie cieknie (qwa ktos plyn wypil) ado tego pedal w hamulcu nie rosnie tak samo miekki i w podlodze sie hamuje co to moze byc ja muszem dis szakos po miescie pojezdzic i do domu wrocic.
POMOZECIE ??? |
|
|
|
 |
Guber
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 08:37
|
|
|
Witam
Pewnie płyn cieknie do bębna - do wymiany są uszczelki tłoczków. Miałem tak samo płyn ubywał a nie było widać gdzie.
Podrawiam
W.N. |
|
|
|
 |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 09:36
|
|
|
| to samo podejrzenie byleby do domu dojechac :( |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 13:16
|
|
|
do wymiany są uszczelki tłoczków
owszem, ale:
jeżeli zalało szczęki płynem to musisz je wymienić. szczęki nasiąkaja płynem i potem możesz mieć słabszy hamulec, lub w ogóle go może nie być. |
|
|
|
 |
Maciek Chybiński
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 13:48
|
|
|
| Sprawdz samoregulatory :] u mnie to przez nie , nie bylo hamulcow :) |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 13:50
|
|
|
| a ile kosztują samoregulatory? warto kupić nowe, czy może da się regenerować?jak? |
|
|
|
 |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 14:09
|
|
|
| nowy samoregulator to koszt 7 zl komplet z blaszka i sprezynka za szt warto kupic nowe (mam na jednym kole nowy na drugim stary na osi noc a dzien roznica |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 17:27
|
|
|
regeneracja?? zwykłe czyszczenie.
ale myślę, że co nowe to nowe.
DDR |
|
|
|
 |
Galant
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 18:41
|
|
|
Witam!
Byłem takim hardcorowcem i 'zregenerowałem' szczęki po zalaniu (bo były nówki i nie wytrzymały uszczelki po odpowietrzeniu). Zrobiłem to tak farelka na max i szczęka 2 cm od kratki, tak 15 min i są eleganckie hamują tak jak nówki. |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 21:57
|
|
|
faktycznie hardcore ;) jednak nie polecam...
hamulce to bardzo delikutaśna sprawa... |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2004-05-10, 22:30
|
|
|
samoregulator regeneracja:
wyprostować młoteczkiem , i załozyć odwrotnie:) |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-05-11, 06:22
|
|
|
| to samo dokladnie u mnie w trampolu jest:) nie mam hamulców i pedałek wpada w podłoge, tyle że płynu prawie wogóle nie ubywa, tyle tylko co troszke zachlapany jeden beben od cieknącego cylinderka . i to by był powód braku hamulców?? możliwe to? |
|
|
|
 |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-05-11, 06:29
|
|
|
| nawet bardzo prawdopodobne. Heh w drodze powrotnej zaczol po pewnym czasie rosnac pedal i werdykt padl lewy tyl jak troszku sie pogoda poprawi i checi beda to zrobim to :) |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-05-11, 10:43
|
|
|
| ja też mam lewy tył. zero hamowania,bemben zalany,płynu-nullo...ech...głupi,mały uszczelniacz w cylinderku...:/ |
|
|
|
 |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-05-11, 11:48
|
|
|
| jak kobita sie na demna zlituje to sobie dzis popoludniu spedze na swiezym powietrzu popoludnie i rozmontuje i sobie polookam bo tak czy inaczej tylnie kolo zaczelo mi robic tak jak w dowcipie o masztalskim i taczce dzit dzit dzit :) stawiam przy okazji na samoregulatory :( |
|
|
|
 |
|
|