Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] skończyły sie hamulce !!!!!!!
Autor Wiadomość
Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 07:22   

Hmm zostalem zaskoczony przez moje cudne auto wyjechalem z domu a podrodze sie okazalo ze hamuje ale po wcisnieciu i zaparciu sie na hamulec w podlodze (na szczescia szlo sie zatrzymac na swiatlach) mysle sobie przewod sie skonczyl i jebuyt se pekl. Zakupilem plyn hamulcowy bo w zbiorniczku pustka swiecilo kumpla z p[racy zawolalem i niech wciska pedal ja pod samochodem na deszczu leze i szukam wycieku nic nie cieknie (qwa ktos plyn wypil) ado tego pedal w hamulcu nie rosnie tak samo miekki i w podlodze sie hamuje co to moze byc ja muszem dis szakos po miescie pojezdzic i do domu wrocic.

POMOZECIE ???

Guber
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 08:37   

Witam

Pewnie płyn cieknie do bębna - do wymiany są uszczelki tłoczków. Miałem tak samo płyn ubywał a nie było widać gdzie.

Podrawiam

W.N.

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 09:36   

to samo podejrzenie byleby do domu dojechac :(

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 13:16   

do wymiany są uszczelki tłoczków

owszem, ale:

jeżeli zalało szczęki płynem to musisz je wymienić. szczęki nasiąkaja płynem i potem możesz mieć słabszy hamulec, lub w ogóle go może nie być.

Maciek Chybiński
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 13:48   

Sprawdz samoregulatory :] u mnie to przez nie , nie bylo hamulcow :)

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 13:50   

a ile kosztują samoregulatory? warto kupić nowe, czy może da się regenerować?jak?

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 14:09   

nowy samoregulator to koszt 7 zl komplet z blaszka i sprezynka za szt warto kupic nowe (mam na jednym kole nowy na drugim stary na osi noc a dzien roznica

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 17:27   

regeneracja?? zwykłe czyszczenie.
ale myślę, że co nowe to nowe.

DDR

Galant
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 18:41   

Witam!
Byłem takim hardcorowcem i 'zregenerowałem' szczęki po zalaniu (bo były nówki i nie wytrzymały uszczelki po odpowietrzeniu). Zrobiłem to tak farelka na max i szczęka 2 cm od kratki, tak 15 min i są eleganckie hamują tak jak nówki.

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 21:57   

faktycznie hardcore ;) jednak nie polecam...
hamulce to bardzo delikutaśna sprawa...

picia353
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 22:30   

samoregulator regeneracja:
wyprostować młoteczkiem , i załozyć odwrotnie:)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 06:22   

to samo dokladnie u mnie w trampolu jest:) nie mam hamulców i pedałek wpada w podłoge, tyle że płynu prawie wogóle nie ubywa, tyle tylko co troszke zachlapany jeden beben od cieknącego cylinderka . i to by był powód braku hamulców?? możliwe to?

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 06:29   

nawet bardzo prawdopodobne. Heh w drodze powrotnej zaczol po pewnym czasie rosnac pedal i werdykt padl lewy tyl jak troszku sie pogoda poprawi i checi beda to zrobim to :)

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 10:43   

ja też mam lewy tył. zero hamowania,bemben zalany,płynu-nullo...ech...głupi,mały uszczelniacz w cylinderku...:/

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 11:48   

jak kobita sie na demna zlituje to sobie dzis popoludniu spedze na swiezym powietrzu popoludnie i rozmontuje i sobie polookam bo tak czy inaczej tylnie kolo zaczelo mi robic tak jak w dowcipie o masztalskim i taczce dzit dzit dzit :) stawiam przy okazji na samoregulatory :(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi