Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] KOŁO KIEROWNICY :.
Autor Wiadomość
GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-05-09, 00:19   

ja to cholerstwo zawsze porzadnym srubokretem i mlotkiem wybijalem...

Bart
Gość
Wysłany: 2004-05-09, 09:23   

jak miałem przekrecona kierownice przy jezdzie na wprost =>> pojechalem na ustawienie zbieznosci =>> 40 zł dalem, facet sie meczyl i kur**** rzucal bo dwoch srubek nie mogl odkrecic... ale jak juz je odkrecil to wszystko ustawil. Teraz jest OK :D

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-05-09, 09:29   

mi tak z 30st. w lewo zrobiło się po wypadku. Podczas holowania przestawiło mi się na 20 st. w prawo, co jest?

picia353
Gość
Wysłany: 2004-05-09, 09:38   

cholerstwo wybijasz jakimś szpikulcem i młoteczkiem
maxxxxx
moze podczas cholowania naciągnęła ci sie rama ;P

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 07:47   

Listwa musi być na środku, i to listwe do kierownicy ustawiać trzeba, a nie kierownicę do listwy. Na srodku listwy zębatej zęby są utwardzone, by nie wyrabiały się za szybko przy jeżdzie na wprost (czyli najczęstrze położenie kierownicy. Poza tym, jeśli listwa nie jest na środku, masz inny promień skrętu w lewo i w prawo.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-10, 10:44   

listwa jest na środku. skręca w obie strony ładnie. ale jak to zrobić,Zbycho? tyle to i ja wiem...

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 11:01   

ja probowalem u siebie wyjac tulejke mimosrodowa (ta co luz reguluje) i walek przekrecic bo tez mam krzywo kierownice.ale nie chcial wyjsc i dalem sobie spokoj, poza tym mialbym inne promienie skretu jak napisano wczesniej.z tym ze nie mam stacyjki z blokada i kolumne latwiej wyjac. W pewnym zakresie mozna przesunac cala maglownice na mocowaniu.u mnie sama sie przesunela jak felga przytarlem kraweznik :). Ale to moze dac ze 20 stopni obrotu kola. najwlasciwszy sposob to regulacja dlugosci drazkow, jesli sa nowe i dadza sie odkrecic to tylko troche czasu z ustawieniem zejdzie. u mnie probowalem ale niestety nawet nie drgna tak wiec zostaje zakup nowych zeby kierownica byla prosto.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 15:43   

taaa... właśnie... regulacja drążków...
będzie z tym trochę roboty, no i zbieżność stracimy, ale kiera stanie prosto...słyszysz, Zbuczku?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 19:04   

Hmmm... a ja myślę, że jak pojadę do eksperta od zbieżności to on ustawi mi zbieżność i kierownicę za jednym razem - bo wychodzi na to że zarówno zbieżność jak i położenie kierownicy reguluje się na drążkach kierowniczych. Tylko kto w Kraku porządnie ustawi zbierzność w Trabiku? (oprócz Miedelnicy KTÓRY MA PISAĆ PRACĘ A NIE CIĄGLE POMAGAĆ BEZINTERESOWNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 20:00   

Jedz na diagnostyke na ul. Dobrego Pasterza, wjazd zaraz za rondem (teren pomiedzy ul. Dobrego Pasterza a OBI)

Tylko ze zbieznosc napewno ustawia, a z kolem kierownicy to nie bylbym pewny...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 21:04   

koło kierownicy przy ustawionej zbieżności można zrobić tak: każdy obrót 360stopni jednego drążka na każdy obrót drugiego. kręcić w jedną stronę tak długo,aż koło stanie prosto ( nie zmieni to zbieżności, jeśli będzie się szło proporcjonalnie ). i już...

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-05-12, 15:23   

dokladnie. A jak fachowiec bedzie robil zbieznosc to pilnowac go ze kiera ma byc prosto i nie sluchac ze sie nie da bo nie da sie tylko gdy cos jest skopane.Pamietaj jeszcze aby sprawdzic mocowanie maglownicy bo czasem lubi sie poluzowac a wtedy zbieznosc od nowa do roboty.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-13, 11:30   

damy radę! ( jak przestanie padać )

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi