Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Jak wam odpala....
Autor Wiadomość
Maciek Chybiński
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 20:26   

Witam

Jak Wam odpala trampek np. po nocy ?? wsiadacie odkrecanie krana ciagniecie ssanie i krecicie kluczykiem i co juz wam hula ?? Bo u mnie troche sie morduje zanim odpali...ale pozniej to juz jak zgasze i lekko przekrece kluczyc bo bez zajaknieca zaskakuje. Mam zaplon na przerywaczu :) (ten chyba lepszy i prostrzy od elektronika , przynajmniej dla mnie) Dobra czekam na odpowiedzi czy to u mnie cos nie tak czy to tak normalnie ma byc :]

Pozdrawiam

turowski
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 20:31   

jak ja miale jeszcze silnik 2sowa to palil od dotyku,zaplon musi byc idealnie ustawiony, mozliwe ze to wlasnie zaplon masz troche przestawiony, a na goracym zawsze latwo zapala.

Maciek Chybiński
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 20:36   

A moze to byc wina slabego akumolatora i troszku zasmarowanych swiec ??

morti
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 20:40   

kolega ma racje przy zaplonie dobrze wyregolowanym pali za pierwszym nawet po przymrozku .... ja dolacze swoje pytanie jak sie silniczek fest nagrzeje tzn. po dlugiej trasie albo b szybkiej jezdzie istnieje problem z odpaleniem (trzeba na pych) mialem tak kilka razy choc to nie regula natomiast kolega Arti ma tak dosc czesto ... ma tak ktos i jaka na to rada
pozDDRo

turowski
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 20:42   

to zalezy jak sie meczy przy kreceniu.kuknij na swiece dokladnie jak wygladaja po nich ocen jak masz zaplon(za wczesny czy za pozny) a najlepiej to sprwadz wszystko nawet odstep elektrod na swiecach,

turowski
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 20:48   

morti w tym przypadku stawial bym na przerwe na swiecach ,kazdy wie ze im wieksza iskierka tym lepiej ,taka niebiesciutka, ciezko cos radzic najlepiej jest wsadzic tam lapy i pogrzebac.

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 20:53   

Morti....wewntualnie silnik po nagrzaniu nie trzyma kompresji....moze pierscienie lub tloki sa juz do d....????

trabiq14
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 21:09   

Witam.
My przez dluzszy okres czasu mielismy problemy z odpalaniem po zimie i zaczelismy stosowac sposoby znajomych: przed wylaczeniem go wlaczamy ssanie, coby bylo troche niespalonej mieszanki i wtedy sie wylacza. Rano odpala bez zajakniecia... o ile sie qtas hall nie spieprzy :|
pzdr

Maciek Chybiński
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 21:26   

No u mnie jest tak ze jak postoi to pozniej sa problemu zeby odpalil trzeba go troche pokrecic...ale to moze byc przez to ze jset za cos kolo 1:35 a jak juz raz odpali i pochodzi chwile to potem cacus kreci wystarczy lekko cyknac :)

ps. moze to byc wina zasmarowanych swiec olejem ??

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 22:03   

gasisz auto ssaniem. nie ma ch.. we wsi. pali od tyknięcia (tylko wystygnąć musi bo jak nie zdąży to jest zalany)

DDR!!

Maciek Chybiński
Gość
Wysłany: 2004-05-02, 22:21   

Okej dzieki...i tak nie rozumiem , moze jutro zrozumie ;p

pozdrawiam

morti
Gość
Wysłany: 2004-05-03, 11:56   

chlopaki z ta komprecha to chyba cos nie tak bo moj trabik jezdzi i to wcale nie pomalu ... tego kumpla Artiego tez calkiem calkiem wiec to nie wina komprechy ale wielkie dzieki pozDDRo

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-05-03, 20:03   

Odpala na 102 nawet w zimie...

Jędrek
Gość
Wysłany: 2004-05-03, 20:13   

co do odpalania rano - raczej ustawienie zaplonu - u mnie po dobrej regulacji nawet przy -20 rano (po odstanej nocy) pali od tykniecia - w zimie czesto odpalal lepiej niz taty 306;)

Apostoł
Gość
Wysłany: 2004-05-03, 21:29   

I to wam tak odpala bez ssania??
(pytanie glownie do: Jedrka, Newwera, Nobla)
pozDDRowionka

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi