Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszczelki do drzwi
Autor Wiadomość
Marcin
Gość
Wysłany: 2004-01-22, 12:39   

Czy ktoś wie skąd mogę wziąć następujące uszczelki: Filcową do szyb, ale nie interesuje mnie ta za 42zł w motirex'e, jakiś zamiennik. Zniszczoną mam też tę uszczelkę uszczelniającą całe drzwi. Kiedyś jak grzebałem przy trabim w wakacje podeszła do mnie babka (ma takiego czarnego traba kombi z płomieniami) i podczas rozmowy powiedziała, że wymieniła te gumy na jakieś inne, tylko głupi byłem, że nie zapisałem od czego dokładnie, myślałem, że zapamiętam. Wspomniała też, że właśnie tu na forum jej pomogli w tej sprawie. Przy okazji widział ktoś do kupienia uszczelki do malucha, te co mają przy rynienkach odprowadzających wodę z dachu, a jak tak to za ile. Mam taki pomysł jak ich użyć w trabim, ale nie widziałem nigdzie ich. Jak się nie da kupić to pozostaje złomowisko. Pozdrawiam.

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-01-22, 13:06   

na drzwi walsnie uszczelka od traba ponoc pasuje trza ja chyba tylko przyciac deko koszt ok 20 zlociszy. Planuje to popelnic przy zdarzajacej sie okazji i lepszych war pogodowych

Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
Wysłany: 2004-01-22, 13:11   

Zamienniki tych filcowych to Żuk lub Nysa,ale trzeba dociąć,lub regeneracja starych we własnym zakresie (materiał,nożyczki,klej)
Uszczelka całych drzwi może być od kaszla trzeba tylko odrobinę obciąć(najpierw załóż potem tnij bo możesz obciąć za dużo)

AdamM (Trimm Trabb)
Gość
Wysłany: 2004-01-22, 23:02   

sprzedawane są także uszczelki drzwi uniwersalne, koszt około 25 zł sztuka. dostać można w małych sklepach z częściami samochodowymi

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-01-23, 13:10   

W dziale giełda są jakieś uszczelki, ponoc nowe...

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 09:47   

tez sobie bede musial latem nowe szmaciane uszczelki wstawic bo mi szyba lata od kierowcy ze hej ... a jak bylem trabem w myjni to mialem niezla powodz przez te uszczelki ... :(
Pozdrowienia!

Ciotka_Lilka
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 09:56   

jesli chodzi o uszczelki od maluszka
a konkretniej o ich kupowanie

u nas sa dwa rodzaje sklepów gdzie można kupic takie uszczelki

jeden rodzaj w którym jedna uszczelka kosztuje prawie 40 PLN

drugi rodzaj w ktorym DWIE uszczelki* kosztują 40 PLN (czyli dla mających problemy z matmą - jedna kosztuje 20 PLN)

osobiście polecam sklepy z grupy drugiej ;)

CL

*uszczelki z obu rodzajów sklepow nie różnią się od siebie

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 11:12   

w autoryzowanych serwisach i sklepach przyserwisowych macie cene ustalana przez FIATa...
w pozosytałych jest logicznie! :)

w łodzi uszczelki od boba kupowałem po 17.50 szt. i po dodatkowej obróbce są COOL

sam się nie mogę nadziwicze tak dugo mezyłem sie z tymi oryginalnymi!!!

pozdro

Marcin
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 16:47   

Co to znaczy po dodatkowej obróbce? Cały czas mówimy o uszczelkach tzw. filcowych? A co z tymi uszczelniającymi całe drzwi? Mnie też denerwują te standardowe, nie mogę zamknąć szyby do końca podczas jazdy. Latem to jeszcze pół biedy, ale zimą to trochę kiepsko:-)
Pozdrawiam

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-01-26, 14:18   

Co to znaczy po dodatkowej obróbce?
skrucenie nozem ,brzeszczotem ,diaksem, gilotyna, palnikiem, obgryzaczka do pazooroow.... itp itd

Zamienniki tych filcowych to Żuk lub Nysa,ale trzeba dociąć,lub regeneracja starych we własnym zakresie (materiał,nożyczki,klej)
Uszczelka całych drzwi może być od kaszla trzeba tylko odrobinę obciąć(najpierw załóż potem tnij bo możesz obciąć za dużo)

czy tak ciezko przesliedzic post ktury sie samemu napisalo ????

...rece opadaja.

juz wiem czemu coraz zadziej wchodze na forum :(

Eagle
Gość
Wysłany: 2004-01-26, 17:40   

sluchajcie ja zmienialem jedne i drugie i jest tak:
do drzwi od malczana 19 zl za sztuke polskiej,26 za sztuke francuskiego zamiennika,
do szyby od stara_pasuje idealnie 20 zl za sztuke o ile dobrze pamietam

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 20:04   

Moi drodzy powroce do tematu ale z innym pytankiem :) Ile taka nowa uszczelka z malancza uklada sie (ugniata), zeby byla dopasowana?

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 20:37   

Zakladasz i masz - to nie szyba zeby uszczelka musiala sie ukladac...

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-22, 11:36   

nie no ja juz zalozylem i wlasnie sie ciezko drzwi zamykaja dlatego myslalem ze to uszczelka musi sie ulozyc a to przeciez zamek trzeba wyregulowac :) Zapomnialo mi sie o tym :P Pzdr

TrabiManiak
Gość
Wysłany: 2004-02-22, 12:22   

Nio uszczeli z Malacza pasuja idelanie jedynie trzeba skrocic okolo 10 cm...
Nie trzeba nic ugniatac...

pozDDRaiwam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi