|
[tuning] KTO USUWA ZAMEK Z KLAPY?? |
| Autor |
Wiadomość |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2004-06-02, 22:37
|
|
|
| MAM PYTANIE JAK ZAMOCOWAC NA KLAPIE MOCOWANIE DO MECHANIZMU NA LINKE?? BO NIE WIEM CO MAM ROBIC:( POMOCY!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-06-03, 08:21
|
|
|
BO NIE WIEM CO MAM ROBIC
Myslec nad tym, myslec,
kombinowac, probowac, zmieniac... |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-06-03, 23:01
|
|
|
| 2 mechanizmy od tylnej klapy dowolnego auta(byle pasowało!), umieszczasz je jedno po lewej stronie klapy,drugie po prawej.linki obydwu zamków prowadzisz do środka i tam łączysz, żeby po pociągnięciu za jedno miejsce otwarły się obydwa zamki. pod klapę na bocznych profilach(przy duroplastach) dajesz odboje - jakieś sprężyny,żeby klapa odskakiwała na 5cm w górę przy otwarciu.potem siłownik 6kg albo linka do fotela kierowcy i już. |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2004-06-04, 21:42
|
|
|
| mam "system " do klapy z fso 125p i zywice epoxydowa i jutro probuje moze sie uda |
|
|
|
 |
nobel
Gość
|
Wysłany: 2004-06-05, 07:45
|
|
|
| ja tez probowalem usunac zamek , centralnego mam podllaczonego i caly bebenek jest zbedny ale nie mialem zadnego zamiennika i zamek zostal a w miejscu bebenka jest czerwoniutka lampka. :) |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2004-06-05, 08:25
|
|
|
| no za chwile ide probowac cudowac z zywica ciekawe czy nie peknie pod wplywem (trzaskania) zamykamia klapyjeszcze tylko linka i heyah!!!!!! wieczorkiem powiem co i jak poz |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-06-05, 11:24
|
|
|
| A nie prościej kupić siłownik od centralnego, kabel i przełącznik na desce? Z linką są często jakieś problemy..... |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2004-06-05, 17:21
|
|
|
| witam was poznym popoludniem wiec: nie mam juz zamka na klapie jak ktos chce to moge przeslac zdjecia z tej operacji i wszystko dziala tak jak powinno na linke:D |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2004-06-05, 21:27
|
|
|
pewnie ze pośle ale osoby ktore nie podaly maila prosze o padanie go. Co do silownika to bedzie lepsze rozwiazanie bo linka musi byc dobrze ulozona zeby chodzila tak jak sie nalezy a tak dla wszystkich to myslalem ze jest to duzo trudniejsze.....
pozDDR |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2004-06-05, 21:37
|
|
|
oki nie klopoczcie siue z tymi adresami wyslalem wszystkim bo zapomnialem o profilach gdzie sa wasze maile.
a co do traba to skoro jest juz watek o klapie to jakie uszczelki do klaby najlepiej?? bo mam drzwiowe z malczna i nie bardzo... tzn sa za grube.. moze macie jakies pewniaki ktore podejda bez problemu??
[Prosby o zdjecia prosze wysylac do trabi23 a nie na forum! - GB] |
|
|
|
 |
Clark
Gość
|
Wysłany: 2004-06-06, 22:26
|
|
|
| Hmmm.Ja mam mechanizm z fiata 125,ale zaślepienie otworu po zamku nie jest takie proste.Używałem żywicy i szpachli,ale po kilu zamykaniach i tak wyszedł sliczny obrys dziury po zamku.Na to nie ma sposobu:) Musze dać tam jakąś naklepke. |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2004-06-06, 23:00
|
|
|
ja tez mam zamek z df'a ale w miejscu dziury przynitowana blache i zaszpachlowana alu szpachielem i poki co ( a musze mocno trzaskac bo mam uszczelke za grubą ) nic nie pęka a trzaskalem mnostwo razy
dawac na gg 5400370 to powiem co i jak |
|
|
|
 |
|
|