Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[tuning] KTO USUWA ZAMEK Z KLAPY??
Autor Wiadomość
trabi23
Gość
Wysłany: 2004-06-02, 22:37   

MAM PYTANIE JAK ZAMOCOWAC NA KLAPIE MOCOWANIE DO MECHANIZMU NA LINKE?? BO NIE WIEM CO MAM ROBIC:( POMOCY!!!!!!!!!

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-06-03, 08:21   

BO NIE WIEM CO MAM ROBIC

Myslec nad tym, myslec,
kombinowac, probowac, zmieniac...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-06-03, 23:01   

2 mechanizmy od tylnej klapy dowolnego auta(byle pasowało!), umieszczasz je jedno po lewej stronie klapy,drugie po prawej.linki obydwu zamków prowadzisz do środka i tam łączysz, żeby po pociągnięciu za jedno miejsce otwarły się obydwa zamki. pod klapę na bocznych profilach(przy duroplastach) dajesz odboje - jakieś sprężyny,żeby klapa odskakiwała na 5cm w górę przy otwarciu.potem siłownik 6kg albo linka do fotela kierowcy i już.

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-06-04, 21:42   

mam "system " do klapy z fso 125p i zywice epoxydowa i jutro probuje moze sie uda

nobel
Gość
Wysłany: 2004-06-05, 07:45   

ja tez probowalem usunac zamek , centralnego mam podllaczonego i caly bebenek jest zbedny ale nie mialem zadnego zamiennika i zamek zostal a w miejscu bebenka jest czerwoniutka lampka. :)

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-06-05, 08:25   

no za chwile ide probowac cudowac z zywica ciekawe czy nie peknie pod wplywem (trzaskania) zamykamia klapyjeszcze tylko linka i heyah!!!!!! wieczorkiem powiem co i jak poz

Sikor
Gość
Wysłany: 2004-06-05, 11:24   

A nie prościej kupić siłownik od centralnego, kabel i przełącznik na desce? Z linką są często jakieś problemy.....

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-06-05, 17:21   

witam was poznym popoludniem wiec: nie mam juz zamka na klapie jak ktos chce to moge przeslac zdjecia z tej operacji i wszystko dziala tak jak powinno na linke:D

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-06-05, 21:27   

pewnie ze pośle ale osoby ktore nie podaly maila prosze o padanie go. Co do silownika to bedzie lepsze rozwiazanie bo linka musi byc dobrze ulozona zeby chodzila tak jak sie nalezy a tak dla wszystkich to myslalem ze jest to duzo trudniejsze.....

pozDDR

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-06-05, 21:37   

oki nie klopoczcie siue z tymi adresami wyslalem wszystkim bo zapomnialem o profilach gdzie sa wasze maile.

a co do traba to skoro jest juz watek o klapie to jakie uszczelki do klaby najlepiej?? bo mam drzwiowe z malczna i nie bardzo... tzn sa za grube.. moze macie jakies pewniaki ktore podejda bez problemu??

[Prosby o zdjecia prosze wysylac do trabi23 a nie na forum! - GB]

Clark
Gość
Wysłany: 2004-06-06, 22:26   

Hmmm.Ja mam mechanizm z fiata 125,ale zaślepienie otworu po zamku nie jest takie proste.Używałem żywicy i szpachli,ale po kilu zamykaniach i tak wyszedł sliczny obrys dziury po zamku.Na to nie ma sposobu:) Musze dać tam jakąś naklepke.

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-06-06, 23:00   

ja tez mam zamek z df'a ale w miejscu dziury przynitowana blache i zaszpachlowana alu szpachielem i poki co ( a musze mocno trzaskac bo mam uszczelke za grubą ) nic nie pęka a trzaskalem mnostwo razy

dawac na gg 5400370 to powiem co i jak

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi