Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[OT] Głośniki??
Autor Wiadomość
GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-06-17, 23:21   

udzieliliście wiele użytecznych rad zamiast krzyczeć żebym użył opcji "szukaj"

tez bys sie tego dowiedzial ;)

Zobacz temat zalozony kiedys przez ZBuKa dot. audio w Trabie! - byla tam mowa o wsztstkim co dotyczy dzwieku :)

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-06-19, 07:51   

Proponuje zniszczyć tylną pułke i wyciąć dziury solidnie zamontować głośniczki i przykręcić dobrze(ja tak zrobiłem i to pudło bagarznikowe dobrze wpływa na rezonans głośników o ile są one odpowiednie.Ja mam JBL gto572 a przód Tweetery JBL i niektórzy pytają jaką mam tube . hehe

Apostoł
Gość
Wysłany: 2004-06-19, 11:36   

Co do ukrycia głośników na tylnej półce. Możesz je umieścić pod cienkim materiałem, którym obszyjesz całą półkę (głośniki muszą być jaknajbardziej prosto z powieszchnią półki). Efekt-niewidać, a słychać.
Kombinuj, a do czegoś dojdziesz :)
pozDDRowionka

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-06-19, 12:10   

ja mam rzucony seryjny material tylnej polki na ghlosniki i z wierzchu nie widac a gra jak trzeba :D

Strah
Gość
Wysłany: 2004-06-19, 13:47   

no i ja tak zrobie z tym materialem ;) dzieks

teraz bede kombinował z połką na radio ale to juz trzeba samemu pokombinowac niestety :( no chyba ze macie jakies ciekawe patenty na mocowanie tej polki ja mysle zeby zrobic taka sama poprzeczke jaka jest pod kierownica trzymajaca poleczke pod deska rozdzielcza

hmmm Grześ Grześ .... nikt nigdzie nigdy na forum nie pisał o klejeniu glosnikow tylnym glosnikiem do czegokolwiek a glownie o to mi chodzilo czy beda wtedy normalnie dzialaly.... ale niewazne nie wracajmy do tego juz ;) wiem ze chciales mi pomoc i nie mam zalu :P

PozDDRowionka

Apostoł
Gość
Wysłany: 2004-06-19, 15:05   

proponuje zaczepic o rynienki po bokach, ale niewiem czy ci sie wtedy radio zmiesci :)
tez o takiej opcji myslalem

Strah
Gość
Wysłany: 2004-06-20, 15:41   

Głośniki są juz w tylnej półce i grają jeszcze zostaly mi dwa gwizdki do przodu i antena ale to juz pikuś ;) aaa i jeszcze montaż radia z tym sie jeszcze troche pomecze ale puki mi go gtos nie ukradnie to bedzie dobrze ;) chyba jednak zamontuje radio na polce pod bezpiecznikami, mysle tez ze zrobie specjalna kieszen na to radio i na dluzsze spacery bede je zabierał ze soba :( co mi sie wcale nie usmiecha ale coz zrobic chamstwo sie szerzy :/

za wszelką pomoc i rady Dziękuję i PozDDRawiam

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-06-20, 16:09   

hmmm Grześ Grześ .... nikt nigdzie nigdy na forum nie pisał o klejeniu glosnikow tylnym glosnikiem do czegokolwiek a glownie o to mi chodzilo czy beda wtedy normalnie dzialaly....

Nikt tez nie pisal o oswietleniu wnetrza zarowka h4 - tez bedzie jasno...
to jest podobne...

Radio mozna zamontowac toche w prawo od oryginalnego otworu - wystarczy z blachy zrobic maskownice z "przesunietym" otworem i bedzie sie miescilo, mozna tez zrobic polke pod dachem - o tym tez sporo bylo na forum.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi