|
[1,1] Coś stuka w silniku (sosnowiec) |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr Świtała
Gość
|
Wysłany: 2004-05-22, 15:29
|
|
|
| Pozdrowienia dla wszystkich.Mam pytanko.Po odebraniu samochodu od mechanika(wałkarza) coś zaczęło mi stukać w silniku w momencie mocniejszego dodania gazu.Co to?Bo od jednego mechanika(znajomego)usłyszałem, że popychacze hydrauliczne ale coś mi sie nie wydaje bo trabi ma przejechane obecnie 81tyś,a dziadek który mi go sprzedał mówił mi,że na bank licznik nie jest cofnięty,a ja mu daje wiarę.Poza tym trabant ma mniej mocy niż wcześniej i silnik głośniej pracuje.Wcześniej szedł jak marzenie tylko po przejechaniu 1tyś zaczął momentami gwałtownie tracić moc i niestety zostawiłem go kolesią po 40stce, którzy mają sklep z częściami. To był mój wielki błąd!!! I jeszcze jedno. Jeżeli ktoś to przeczyta z Sosnowca lub Dąbrowy to proszę o numer gg lub inny kontakt bo nie znam niestety żadnego ziomala w okolicy,co by miał taki fajny samochodzik jak ja. Pozdro, narazie. |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-05-22, 15:46
|
|
|
| jesli to jest takie jakby tykanie to znaczy, ze klepia Ci zawory a jesli to sie stalo nagle po odebraniu... znaczy, ze mozesz miec inne zawory albo inna glowice :/ patrz mechanika na rece! |
|
|
|
 |
Piotr Świtała
Gość
|
Wysłany: 2004-05-22, 17:44
|
|
|
| Wielkie Dzięki za odpowiedz.Stuka tak jak napisałeś.I tego właśnie się obawiałem. Normalnie bym go nie zostawił partaczom, ale stary powiedział mi,że jeden z nich to jego znajomy z roboty.A jak przyjechałem na miejsce to ten znajomy powiedział, że stary powiedział, że blebleble.No i zostawiłem. No i jestem ładnie w plecy.A i jeszcze za ile(czasowo i finansowo też) będę musiał to zrobić i co to dokładniej może być.To znaczy zawory czy głowica.Czy ktoś może mi polecić jakiegoś uczciwego i taniego mechanika z Sosnowca i okolic?No i czy można zrobić antyreklame tym frajerom na Forum,którzy serca nie mają dla mojego Bambika? |
|
|
|
 |
Bart
Gość
|
Wysłany: 2004-05-22, 17:59
|
|
|
ja znam takie slowo jak REKLAMACJA
od kiedy to słowo wprowadzilem w czyn to moj rozrusznik otrzymal wieczysta gwarancje :)))
Pozdrawiam
PS Pomoc nie pomoge bo z drugiego konca Polski jestem :)) |
|
|
|
 |
picek
Gość
|
Wysłany: 2004-05-22, 18:14
|
|
|
| Jeszcze jedno. Sprawdź poziom oleju w silniku. Może masz go mało i stąd to tykanie zaworów. |
|
|
|
 |
Piotr Świtała
Gość
|
Wysłany: 2004-05-22, 18:41
|
|
|
| Oleju jest tyle ile ma być, a reklamacja będzie ale ręczna;) |
|
|
|
 |
Piotr Świtała
Gość
|
Wysłany: 2004-05-22, 19:18
|
|
|
| Jak zmienić to co jest za użytkownikiem: bo mi się imie i nazwisko nie podoba:) i jeszcze fote dodać chciałem.Narazie tylko swoją ale już wkrótce bedzie bambik. I piszcie ludziska z Sosnowca i okolic o tych majsterklepkach,których mamy w okolicy. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-06-02, 11:16
|
|
|
| Zawsze jest taka możliwość, że membrana na pompie paliwowej się wy... zużyła. Sprawdź , czy czasami nie w tamtej okolicy to sie nie stalo . Ps. Jak jeździsz na gazie to czasami bywa tak , ze nie ma beny i pompa tak cyka jak zawory . |
|
|
|
 |
cizik
Gość
|
Wysłany: 2004-06-04, 05:48
|
|
|
| WItam jestem z Sosnowca i znam dobrego mechanika ze środuli.Jak miałem problemy z moim trabim to do niego jezdziłem |
|
|
|
 |
|
|