|
[601] silnik z MATIZ / TICO |
| Autor |
Wiadomość |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-23, 09:35
|
|
|
witam
zobaczymy jak bedzie, narazie w 3 miejscach kreca sie silnikczki od mirabelki, jezeli nic sie nie uda skladan na orginalnym silniku, a jak sie kasa znajdzie na tico/matiz to sie pobawie. pozdrawiam
eddie |
|
|
|
 |
Major
Gość
|
Wysłany: 2004-05-23, 10:47
|
|
|
| ja bym kupił sam silnik z tico, bez skrzyni i dokładał-tak by było dla mnie najlepiej i najtaniej, ale nie wiem skąd taki silnik skołować żeby był tani... |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-23, 17:39
|
|
|
skad kolowac? ze szrotu gdzie auta kasuja.. lub od ludzi. jezeli chcesz poszukam ogloszenia z silnikim od matiza+osprzet za 800 zl. nie dzwonilem nie wiem co to poniewaz mnie nie interesowal.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Maciek Chybiński
Gość
|
Wysłany: 2004-05-23, 18:21
|
|
|
| Major i co bys spasowal to ze skrzynia trabantowa ?? Da sie tak ?? :D |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2004-05-23, 20:41
|
|
|
major jezeli bym exploatował 4 sówa w takim stopniu jak 353 to bym zbankrutował powtarzam JEZELI WSZYSTKO JEST DOBRZE ZROBIONE W 353 to to ta przeróbka jest nie do skatowania, zrobiłem juz ok 70 tyś 353 w rok ,wiez mi wiem oczym mówie w tym czasie zatarłem jeden silnik ale to z mojej winy gdyz nie miałem filtra powietrza
mówisz ze 4 rosów mało kiedy siepsuje , prawda ale jak juz sie spier... to naprawa nie kosztuje 20,30 ,40 zł tylko liczysz juz w stówkach,do tego dochodzą owiele większe koszty exploatacyjne olej , pasek rozrz, złozoność silnika czterosówowego czyni go o wiele drozszym w exploatacji,od dwusówa!!!!!!!!
prosty przykład
walnięta uszczelka pod głowicą (wymiana samemu)
2 sów odkręcam 8 śrub, uszczelka za 12zł czas wymiany to ok 30 min
4 sów uszczelka to ok 50 zł do tego dochodzi uszczelka pod pokrywą zaworów (po zdjęciu pasi wymienić) 15 zł pasi tez splanować głowice (wyrównać) 20 zł no i dalsza robota pasek rozrzadu trezba ustawić itp. czas pracy to ok 3-4 godz
..... |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-23, 21:06
|
|
|
od kiedy jezeli wydmucha uszczelke trzeba planowac glowice?.. nie plamuje sie jej czsem gdy sie przegrzeje silnik i sie powykrzywia?.. poza tym jak chodzi o koszty utrzymania silnika 2 a 4 sowowego to nawet jezeli czesci do 4s sa drozsze to zaoszczedzisz na nie na paliwie, i jeszcze zostanie. aby zakatowac 4s trzeba wiecej pracy niz 2s. takie zdanie moje.
pozdrawiam.
eddie |
|
|
|
 |
Major
Gość
|
Wysłany: 2004-05-23, 21:15
|
|
|
niech Ci będzie
Ja raczej nie eksploatuję ekstremalnie silnika więc mnie wyszedłby taniej 4suw, zrobiłeś 70tys w rok 353 policz se to paliwo (i olej który też trzeba kupić) skoro tico pali 4-5l a 353 z 8-10łyknie
W silniku polo wymieniłem uszczelki i pasek w niecałe 2 godziny,ale jeżdzę na zwykłym 601 bo na razie nie mam kasy na przeróbki silnika
mam koncepcję połączenia silnika tico ze standart skrzynią-mój teść to tokarz więc dla mnie zrobi prawie wszystko, ale wsadzał bym silnik do innej budy, bo moja już zbyt długo nie pociągnie |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2004-05-23, 21:35
|
|
|
Major w tym przypadku chodzi ci o względy finansowe???? tzn ze tico pali mniej
Eddie tico moze by paliło mniej przy kacie po mieście , ale 1,1 1,3 palą tyle samo ja na trasie przy 100--120 zchodze do 7L,przy wymianie uszcz nawet bez planowania to jest tylko 20 zł taniej a sprawdzić warto.
chodziło mi oto ze w waszych postach skazujecie 353 odrazu na niepowodzenie bo dózo pali , bo awaryjne, bo nie jedzie :P
wcale az tak źle nie jest , jezeli sie dba i zna autko to nie moze ono zaskoczyć niczym:) |
|
|
|
 |
Maciej 'Qbak' Darocha
Gość
|
Wysłany: 2004-05-24, 16:58
|
|
|
Kultowym pomysłem byłby w Trabie silnik od Tico ze skrzynią automatyczną )) Było coś takiego - w rubryce "przyspieszenie od 0 do 100km/h" było wpisane "tak", ale podobno do 70-tki zbierał się całkiem nieźle!
Skrzynia była japońska, pochodziła z Suzuki Alto/Swift (czasem można spotkać "litrówki" z automatem, 800-tki z automatem były znacznie rzadziej spotykane).
Gdybym był bogaty, to bym w Trabie miał automaty |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2004-05-24, 19:32
|
|
|
Major jak by ci się udało wsadzić ten silnik z tico to czekam na informacje.
Kurde ja znowu wal wymieniałem w trabie to juz 3 w ciągu 1,5 roku. Już się boje wyjeżdzać w dalsze trasy jak pomyśle że mi znowu klęknie w połowie polski.
także chce wymienić silnik na 4suwa zbieram już kase i myśle że w wakacje uda mi się to uczynić. A co myślicie na temat silnika z cintka 900 ?? |
|
|
|
 |
Maciek Chybiński
Gość
|
Wysłany: 2004-05-24, 20:25
|
|
|
Ja myslalem nad silniczkiem od sejczento sportinga 1.1 :)
no i mam jedzie pytanko czy silniczek od tico da sie polaczyc ze skrzynka trabika ?? (601)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-25, 08:40
|
|
|
pewnie sie da.. jezeli sie kreci w ta sama strone co trabowy silnik. ale chyba wszystkie sie jednakowo obracaja.. nad fiatowym z CClub SC tez myslalem, ale sa calkiem drogie te silniczki a na eksperymenty nie mam kasy.
pozostane przy projekcie silnika z seata.
pozdrowienia
eddie |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2004-05-25, 18:14
|
|
|
jak nie masz kasy to sie nawet za seata nie zabieraj. uzbieraj pieniadz i wtedy sie zabieraj za takie prace.
taniej wyjdzie kupno samochodu z fabrycznie montowanym 4suwowym silnikiem. przekladki silnika zawsze sie okazuja sprawa kosztowna.
Co do silnikow... rozmawialem w Zwickau z kolegami z Czech. Oni montuja silniki zarowno z CC/SC jak i z Matiza. Takze jest to na 100% wykonalne, a podpowiedzi polecam wam poszukac na ichnich stronach, moze ktos sympatyczny cos niecos opisal. |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-25, 18:34
|
|
|
Pawel, z tego co sie dowiedzialem to zamontowanie samego silnika od seatato nie filozofia, i nie jest znowu drogie, u mnie rozbija sie tyle co koszt silnika. wszelkie narzedzia potrzebne, materialy i robocina odpada poniewaz mam gdzie robic.
a co do SC/CC/matiz: mozliwe ze i na innych stronach sa takie wiadomosci, ale ja nie kumam pepiczkow czy innych niemcow.
dzieki za info.
pozdrawiam
eddie. |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2004-05-25, 19:09
|
|
|
Widze że tu ludzie obeznani w taki sprawach to mam kolejne pytanko-Czy trudno o częsci do silnika z tego seata??
A szukałem informacji na temat załozenia silnika z CC u pepików ale niestety nic nie znalazłem, może dlatego że ich za bardzo nie rozumiem. |
|
|
|
 |
|
|