|
[601] Tuning zweitakt |
| Autor |
Wiadomość |
Wojtuś D
Gość
|
Wysłany: 2004-05-20, 23:45
|
|
|
| w moimm przypadku wygladalo to tak:tloki i glowice na blysk, kanal wylotowy na blysk i progi iglakiem, kanaly przelotowe papierem sciernym 240 na sucho, kanal dolotowy tez papierem liznąłem, ale nie pamietam juz jakim grubym, kolektor wewnątrz papier 180, pierścienie nowe ale bez szlifu.do tego odpowiednia regulacja zaplonu i gaznika.Efekt:autko od razu reagowalo na gaz i duzo szybciej przyspieszalo. |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-06-09, 00:57
|
|
|
no dobra. dzisiaj wypolerowałem głowice, denka tłoków i trochę zachaczyłem o kolektor. ale nie dużo. Zmieniłem tylko ten z ogrzewaniem na ten bez ogrzewania (bo ma inny kształ wylotu).
Efekt:
Silnik przestał dzwonic (raz mu się zdarzyło pod górkę przy 80 z hakiem a nie od 60!!)
Lepsze przyspieszenia, ładniej się troszkę na obroty wkręca no i mniej spala.
Lekko jeszcze podregulowałem gaźnik.
Olej mu dałem Orlen Platinum 2T (żeby przetestować) no i... nie odczuwam większej zmiany parametrów silnika... Może minimalnie cichszy jest teraz.
A no i jeszcze szpan!! Założyłem nówkę niemiecką sprężynową tarczę sprzęgła ;P
DDR!! |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-06-10, 13:54
|
|
|
A co do Platinum, to chyba kupie 2T semisyntetic - jest gęstszy i ma taki ładny kolorek a platinum wygląda jak mixol s.
no i są produkowane w tej samej klasie jakościowej (API/TC) a 2T jest o połowę tańszy (około 12 zł zamiast 22!)
DDR |
|
|
|
 |
Fredzio
Gość
|
Wysłany: 2008-01-17, 20:53
|
|
|
Siemanko....Czy w MZ-250 poprawi osiągi jak sie wypoleruje Głowice...Denko...ii co jeszcze zrobic żeby poprawic osiagi mojego motorku.... aa czy droga jest taka pasta czy jak to sie zwie. Jestem młodym kierowca MZ-250 chcem poprawic osiagi bo już mi sie znudziła zdeczka aaa nie mam zbyt dużo pieniedzy na kupna nowego Motoru
Prosze o Pomoc w poprawieniu osiągów MZ-250
Najlepiej było by mi podac linka z schematem |
|
|
|
 |
|
|