Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] wskaźnik paliwa
Autor Wiadomość
Eagle
Gość
Wysłany: 2002-08-18, 10:38   

Czy wiecie czy się da i jak podłączyć wskaźnik paliwa do 601 - wersja bez wskażnika?
Dzięki

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-08-18, 11:26   

Da się. Musisz zdobyć czujnik paliwa (takie cos z plywakiem) i wskaznik od Wartburga 353. Następnie nalezy otwornicą wyciąć dziure w baku (obok wlewu) i przykręcic tam czujnik, a następnie podpiąć go do wskaźnika.

[%sig%]

Prorok
Gość
Wysłany: 2002-08-25, 20:09   

moze być od warczyburga ale ja na przyklad mam od skodzianki...
moim zdaniem jest ładniejszy i lepiej wskazoje (nie podskakuje wskazowka na kazdym wyboju) ale fak ze trzeba sobie przerobić pływak od skody ba jest za krótki a takto identycznie sie montuje i wskażnik ma takom samom srednice aha no i rezerwa jest:)

[%sig%]

Lukasz Ludziejewski
Gość
Wysłany: 2002-08-26, 01:02   

hmm... a byly jakies 601'ki z seryjnie montowanym wskaznikiem???

[%sig%]

Jędrek
Gość
Wysłany: 2003-04-29, 17:41   

a w delux'ach nie bylo wskaznika??

[%sig%]

Jakubek
Gość
Wysłany: 2003-04-29, 21:25   

Może był, może nie było. W de Luxe była tylko diodka rezerwy przy ekonomizerze. Mój Trabi to zwykły 601S i niestety nie posiada żadnego oprzyrządowania, które miało by pomagać w mierzeniu ilości paliwa w zbiorniku. Dlatego też zakupiłem pływak od skodzianki i wskaźnik od tegoż samego auta i chce zamontować, ale problem tkwi w połączeniach. żaden ze styków, nie ma żadnego oznaczenia i stąd moje pytanie.

[%sig%]

Galant
Gość
Wysłany: 2003-04-29, 22:29   

Oto co znalazlem: http://trabi.winet.cz/clanek.php?Idf=8 niestety po czesku ale rys są

Jakubek
Gość
Wysłany: 2003-04-30, 08:56   

Wielkie dzięki! Stronka jest super! A przy okazji człowiek się troszkę języka nauczy...
Pozdrower

[%sig%]

Jakubek
Gość
Wysłany: 2003-05-03, 14:26   

No i znowusz mam problemik. Juz wszystko jest prawie super tylko muszę przedłużyć ten drucik od pływaka i tu moje pytanie - czy można przedłuzyć go cyną? Mam taki kawałek cyny, jest gruba i sztywna tylko boje sie że jak się zrobi ciepło to wygnie się i będzie kiła. To tylko takie pytanko teoretyczne, bo chyba i tak poszukam jakiegoś normalnego stalowego drutu. a na łączniki tych drutów wymyśliem te patenty co są w kostkach elektrycznych. Nieźle co? Heh ma się ten łeb...

Pozdrawiam! Jakubek

[%sig%]

Jakubek
Gość
Wysłany: 2003-05-05, 10:39   

Już wymysliłem! Przedłużę ten drucik po prostu szprychą od roweru! Muszę tylko jakoś sensownie go w środku uciąć! Kurna!!! Ale fajowo! Będę miał wskaźnik paliwka w środku, tylko przedtem chcę troszkę deske przerobić żeby miec więcej miejsca na inne pierdółki. Chcę jeszcze dorobic sobie obrotomierz, wskaźnik temperatury silnika i zegarek. Troszkę to potrwa bo funduszy ciągle brak i dziewczyna buntuje się, że do kina nie chodzimy, ale dam radę!!! Pozdrawiam! Jakubek

[%sig%]

toudy
Gość
Wysłany: 2004-05-14, 11:46   

oczywiscie ze byly orginalne wskazniki paliwa, sam tak owy posiadam :)

Goofy
Gość
Wysłany: 2004-06-12, 15:26   

Ze tak zapytam; o ile trzeba przedłużyć ten drucik? Czy patent z łącznikami sprawdza sie?

Bart
Gość
Wysłany: 2004-06-15, 21:46   

a jak juz mowicie o tym ekonomizerze to ja sie spytam bo mam ten z 4+3 diodami, lampka rezerwy i jeszcze jedna biała dioda <<== jeszcze nigdy mi sie nie zapaliła... co to jest ??

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-06-16, 01:58   

Biała - nigdy się nie zaświeci! Jest to element mierzący natężenie oświetlenia w samochodzie. Jak jest jasno to diody jasniej swiecą, a jak ciemnno to słabiej.
Pozdrawiam.

Bart
Gość
Wysłany: 2004-06-16, 07:09   

Wooow! Ale te traby sa naszpikowane elektronika :)) Dzieki za odpowiedz
PoZdRaWiAm

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi