Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] Linka predkosciomierza
Autor Wiadomość
Pająk
Gość
Wysłany: 2004-06-13, 14:26   

Kochani!

W "szukaj" sa tylko dwa wątki na ten temat, ale niestety mi nie pomogły...

Sprawa jest prosta. Odpadła/odczepiła się mi linka od prędkościomierza pod maską - otwieram i luzem wyciągam koniec linki, która konczy sie oslonka, jeszcze troche linki wystaje.

Pytanie proste - skad to wyleciało? Jak to naprawić?

Pytanie zapewne laickie, ale może pomożecie;)

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-06-13, 18:03   

Trzeba wkrecic!

... w "zaglebieniu" skrzyni biegow, od strony szyby auta, jest tam ciezki dostep, ale trzeba sobie radzic.

A z laickimi pytaniami to warto sie do kogos np. na GG odezwac ;))

Pająk
Gość
Wysłany: 2004-06-15, 17:02   

dobra, znalazlem to ustrojstwo.....

kolejna rzecz: wsadzam sobie ten obrzezany kawalek wężyka(no, ta linka do prędkościomierza) w otwor gdzie powinien sie znajdowac - taka rurka wystajaca ze skrzyni biegów. wchodzi tak ze 4cm,bo potem o brzeg rurki opiera mi sie oslonka wężyka... i... już. Działa. Przy czym oczywiście jak złapię to dwoma palcami i wyciagne, to wychodzi bez problemu. Wolalbym miec to zrobione porządnie.

otóż ta rurka w ktora wklada sie wezyka konczy sie nakretka - byczo duża, bo rozmiar chyba 22 bo klucz 21 nie pasowal (musialem Traba na kanał wziąc by tam sie z kluczem dostać :O ). zeby to_coś_w_środku "złapało" wężyka, ja powinienem nakrędke odkęcić, wsadzić i dokręcić? czy jak to się robi?

Jasne, mógłbym to robić metodą prób i błędów, ale w ten sposob balbym sie czy coś zepsuje czy rozszczelnie,dlatego pytam pierw...

z góry dzieki za pomoc!;)

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-06-15, 17:57   

EEE! po kolei: to co jest na klucz to jest przykręcone do obudowy skrzyni biegów.
Pancerz linki szybkościomierza jest zakończony obustronnie nakrętkami z wielowypustem. Jedna przykręcana jest do licznika, a druga właśnie do skrzyni.
Z Twojego opisu wynika że jakimś cudem jedna nakrętka się "rozsypała", ale mogę się mylić.

Zobacz jak wygląda zakończenie linki przy liczniku - identycznie powinno wyglądać z drugiej strony.

Pozdrawiam.

Pająk
Gość
Wysłany: 2004-06-22, 11:47   

dobra, czaję:)

teraz kolejne pytanie - czy linka predkosciomierza do 601 i 1,1 jest taka sama? w Motirexie kosztuje dokladnie tyle samo (13 z groszami) a kumpel zaproponował że odpali mi linke do 601 jesli sie dowiem ze pasuje...

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-06-22, 14:44   

Rozni sie dlugoscia

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi