Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
bagażnik dachowy na rowery
Autor Wiadomość
Paweł Grusznis
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 20:28   

Witajcie,
wakacje tuż tuż, więc teamt wakacyjny. Chcę na tegoroczną wyprawę zabrać rowery dwa :)
Czy komuś udało się zamontować jakiś rowerowy bagażnik dachowy ?
jak? - czy bezpośrednio do rynienek, czy też do klasycznego bagażnika rurkowego ?
Czy w ogóle rynienki wytrzymają ?

z góry dziękuję za wszelkie info

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 20:31   

najlepiej do rynienek. jest to tzw. stary typ bagażników mocowany do rynienek, które pomimo pewnych różnic w kształcie mają pewne uniwersalne cechy wykorzystywane przez producentów bagażników;)

ja mam bagażnik od starej ascony i jest miodzio,podchodzi na malucha,traba,no i większość starych aut(pow.10-15 lat)

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 21:42   

ja mialem ten na rynienki -ale zlikwidowalem i jest kupa - mozna zastosowac ten na przyssawki - podobno tez mocny ;)

Alan
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 13:26   

Ja już mam "bagażnik rowerowy" (ta rynna z mocowaniem ramy roweru) ale nie mogę dostać poprzeczek na rynienki. Czy wszystkie mocowania na rynienki pasują? Bo raczej nie skłaniam się do kupowania nowych w sklepie (99,- zł 4 mocowania + ok 100,- za dwie poprzeczki!) - wszystko sprzedają w kawałkach; szaleni!
Jeśli rynienkowe pasują na wszystkie samochody (w tym i Trabcie) to poszukam na "flohmarku"; napewno będzie taniej.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 13:48   

pasują, pasują.wszystkie stare typy!

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 22:12   

ja polecam bagarek na hak...

1.30 PLN raczej nie polecisz Trabem bezpiecznie z tym czyms na dachu :D
dachowy cwiczylem do dosc solidnych belek ktore mam..
ale czuc bylo ze to sie gibie i zainwestowalem w tylni... niebo a ziemia

pozdro

Paweł Grusznis
Gość
Wysłany: 2004-05-24, 08:39   

no to ciągle nie wiem - :) m
ożna powiedzieć, że głosy są pół na pół - jasne że na hak jest fajny, ale ja nie mam haka :(

a na dachu - no cóż chcę zrobić około 1tys km w jedną stronę - no i wolałbym nie zgubić dachu no i rowerów ;).

a może ktoś z kolegów chce się pozbyć takiego cudeńka - to proszę na priv

wiem - to nie giełda ;)

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-05-24, 10:01   

Limes - napisz prosze co to za bagaznik, ile kosztuje.

bRq
Gość
Wysłany: 2004-05-24, 10:10   

Na wylocie z Zielonej Gory (przed Racula) na wysokosci "wisi" trabi z bagaznikiem (bez mocowan na rower)... Podjedz tam i spytaj :) ... Jak nie ty to ja go kupie :D hyh...

PS. Musimy kiedys zlocik w Zielonej zrobic :)

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-05-24, 23:03   

producenta nie pamietam...
jest w Łodzi firma Tobik i ona ma takie fajne...
maja atest i sprawdził się przy różnych predkościach.. ;)
i niemal chciałem go sprzedać ale okazało sie ze w 5plus znów beda rowery za punkty
i zostawiam go na nowy sprzęt...;)

bipi78
Gość
Wysłany: 2004-05-25, 10:17   

a ile kosztuje taki bagażnik na hak?? i na ile jest rowerów 2,3 ??

Paweł Grusznis
Gość
Wysłany: 2004-06-20, 16:15   

no i w końcu kupiłem bagażnik , wczoraj montaż i dziś pierwsza testowa (ok 40km)wycieczka. I w sumie rewelacja - nic się nie "koleboce" bagażnik spełnia swoją funkcję. Fakt - jak nigdy przestrzegałem wszelkich ograniczeń prędkości - ale to raczej "na wszelki w".
Bagażnik kupiłem w sklepie internetowym link - model bazowy - do poloneza + dwie szyny na rowery. Za wszystko dałem 175zł z przesyką - więc chyba przyzwoita cena.
Jedynie troszkę trzeba pokombinować bo rynienki Trabowe są po prostu Trabowe :-) .
Tzn - uciąć gumowe "uszka" z gumek które raczej przeszkadzają no i zaopatrzyć się w 4 nakrętki - bo ładne plastikowe kółka nie chcą chwytać.Ale to ostatnie chyba nawet lepiej - nie ukradną go w 5s.
cały czas montażu to ok. 30 minut i można jechać.

wakacje i prawdziwy test za miesiąc :)

Sandmann
Gość
Wysłany: 2004-06-20, 21:28   

Ja mam stary bagażnik i w porywach wozilem dwa rowery. Dzis widzialem jak jakiś mlotek w służbówce plusgsm lecial z rowerem na dachu ponad 100 a rower mial plastikowe siedzenie dla dziecka zalozone.. czekalem tylko kiedy ten żagielek porwie caly bagaznik z rowerem i pier....

CaShu
Gość
Wysłany: 2004-06-23, 19:10   

Ja ostatnio kupilem bagażnik na hak w nor auto za 450 zł. Nie robiłem żadnych testów, ale w sobote jade daleko (około 2000 km), wiec jak wróce to opisze jak sie sprawował.

Pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi