Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] lozyska kol
Autor Wiadomość
bipi78
Gość
Wysłany: 2004-03-03, 09:14   

a czy na tylnych kołach próbował ktos dobrać łożyska stożkowe??? jeżeli tak to prosze symbol łożyska

Tomek S
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 19:19   

Czy do zdjęcia łożysk potrzebny jest jakiś ściągacz?

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 22:17   

dokladnie czeka mnie to samo po jutrze wiec dolacam sie do tego... czy potrzebny jest sciagaz i czy duzo robot z tym??

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 23:14   

Czy do zdjęcia łożysk potrzebny jest jakiś ściągacz?
Łożyska są zabezpieczone segerkiem który trzeba wyjąć i można je spróbowac wyciągać np. przy użyciu impulsatora kinematycznego (chyba tak to się nazywa ;P) czyli młotka ;)
tylko jak zawsze delikatnie przy wsadzaniu zwłaszcza!!

Borsuk
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 23:30   

to i Ja cos powiem o Lozyskach !

W motirexie kupilem Lozyska 6206 za 12 zl sztuka , potem dzwonilem do hurtowni lozysk w Zabrzu przy ulicy Pawliczka . Lozyska samochodowe - POlskie - podobno bardzo dobre po 11 zl sztuka , lozyska szweckie (podobno nie do zajechania 28 zl sztuka ) a za 40 zl mam jakies super rewelacyjen lozyska, nie do zajechania nawet przez "rajdowcow" ;)) , tak mi powiedziano w hurtowni. Dodam tylko ze te lozyska co kupilem w motirexie pochodza z Bialorusi ;) i jakos nie plynnie chodza , a jeszcze nie byly zakladane :)))

Co do przednich lozysk to w motirexie kupilem bardzo dobre Japonskie lozyska ! za 46 zl sztuka , ale gdzie nie podaje symbolu ktory mam na tych lozyskach to takich lozysk nie maja ! wiec co jest ?? jaki numer maja przednie lozyska w trabim 601 i 1.1 ??

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-04-27, 22:18   

lozysko takie czy inne nie ma wiekszego znaczenia w przypadku jak ktos robi max 3000 km rocznie...(w porywach)

Krzysztof K.FRITZ KWIDZYN
Gość
Wysłany: 2004-04-28, 18:44   

do traba 601 po 86r łożyska przod(nowy typ przegobów) to: dwurzędowe 133-639-BDTNG-2RS cena około 45 zł.szt. a tył to standart 6206 w cenie około 10 zł pozdrawiam

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-06-18, 21:30   

W Kraśniku łożyska Polskie cena 9 zł szt a lepsze 35 zł szt czy różnica w cenie idzie w parze z jakością? Jak złapie jakąś fuche to kupię te droższe i napiszę o różnicy Pozdrawiam

bypass
Gość
Wysłany: 2004-06-19, 15:17   

thx tego mi trza bylo
pozdro!!

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-06-27, 18:45   

a jak konkretnie zmienic lozysko przednie w 601 (stary typ 6206) tzn. sciagnalem za pomoca sciagacza piaste odkrecilem simmering z lozyska (zewn.) i widze je ale nie wiem jak sie go pozbyc bez urzadzen? Mlotkiem... latwo powiedziec. Tak samo mam problem z wybiciem drazkow kierowniczych przy zwrotnicach. THX

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-06-28, 20:08   

Końcówki drążków ja przynajmniej wybijam tak; obijam dosyć mocno wąs zwrotnicy dookoła końcówki lewą ręką trzymam cięższy młotek przy wąsie a prawą opukuje solidnie Jeśli to nie pomaga to w każdym sklepie mottoryzacyjnym kupisz ściągacz do drązków A jeśli urwiesz ściągacz to podstaw lewarek hydrauliczny pod gwint który wystaje z wąsa podlewaruj aż będzie dobrze naprężone i uderz z czuciem w wąs powinno puścić Pozdrawiam Co do łożysk Zdiołeś piastę demontujesz przegub półośki ten w gumie przy kole Stary typ to kołek 8 mm z zabezpieczeniem segera Ciężko go tego segera zdiąć bo to wszystko jest w metalowym kielichu ale można Zdemontowałeś przegub odsuwasz półośkę iwalisz młotkiem przez kawałek miedzi albo mosiądzu w czoło czopa na którym siedzi piasta Jagby coś pisz na forum

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-07-01, 06:13   

Dzieki za profesjonalna wypowiedz :) Juz zabieram sie do roboty. A jak wyglada sprawa z nowszym typem w ktorym nie potrzeba sciagacza (pytam o to wszystko bo chce przelozyc sanki z nowsza skrzynia do ukladu kierowniczego w innym trabie albo wyremontowac ta stara)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi