|
uszczelka tylnej klapy |
| Autor |
Wiadomość |
Mikołaj "psik&am
Gość
|
Wysłany: 2003-11-17, 22:11
|
|
|
w kombi od czego opasowac? chyba ze gdzies jest oryginalna do kupienia?
pozdro
psik |
|
|
|
 |
Mikołaj "psik&am
Gość
|
Wysłany: 2003-11-19, 09:02
|
|
|
| nikt nic nie wie? :( |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2003-11-19, 10:21
|
|
|
hmm ... moze od drzwi od malucha co? skoro do przednich drzwi pasuje to moze i do tylu? :)
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2003-11-19, 13:57
|
|
|
uszczelka w tylnej klapie jest klejona do nadwozia :(
ale jest pocieszenie ze maluchowska uszczelak dzwiowa pojdziedo tylu bo jest tam zgrzew w okolicy takiej ze moglo by byc szczelna
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jędrek
Gość
|
Wysłany: 2003-11-19, 16:21
|
|
|
| a do sedana z czego mozna zalozyc?? maluchowaska pasuje?? strasznie leje mi sie do bagaznika... |
|
|
|
 |
Jakubek
Gość
|
Wysłany: 2004-07-03, 09:47
|
|
|
Witam!
Wznawiam posta
Czy na pewno maluchowska uszczelka drzwiowa bedzie pasować (i uszczelniać) tylna klapę w kombi? Czy ma ktoś jakieś inne patenta?
Pozdrawiam! Jakubek |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2005-07-17, 20:42
|
|
|
wznawiam temat abo nie wiem dalej.. niby od fiata wielkiego ale i takiej dostac nie moge.. moze jakas inna uszczelka da sie wsadzic pod klape do kombika?
prosze o jakiebadz info.
pzdr.
eddie |
|
|
|
 |
ba
Gość
|
Wysłany: 2006-03-29, 19:04
|
|
|
teraz ja wznawiam :)
mzoe cos sie zmienilo :)
ktos cos ma jakis dobry patent bo gdyby nie niektore dzioorki to by mi sie butla gazu utopila :( strasznie cieknie :(
DDR |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2009-03-07, 10:06
|
|
|
.. i dalej nic?
a moze ktos ma do sprzedania z traba w ktorym nie cieklo?
a moze ktos ma jeszcze gumki co na budzie mocowane sa ( takie krazki dwa gumowe od klapy w kombiku) ale w stanie innym niz kamien .. aby plastyczne byly - gumowe takie.. ?
na gieldzie nie ma.. na allegro tez nie ( i nie tak ze tylko dzis nie ma a ze od dawna szukam..)
pozdrawiam
eddie |
|
|
|
 |
emil9999
Gość
|
Wysłany: 2009-03-07, 11:38
|
|
|
ja również przyłączam się do pytania również szukałem i nic
Nikt nie poradził sobie z tym problemem? |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2009-03-07, 16:37
|
|
|
Bierzcie uszczelke od malucha, jest troche wyższa i twardsza od trabantowej drzwiowej, wiec powinna pasować. Z tym, że dookola klapy pojawi się szpara ( inny kształt uszczelki)
A o te krążki gumowe to pytaj tych, co całego Traba na części maja. Może dlatego nie ma, bo nikomu nie chce sie bawić w wysyłkę duperela wartego 2 zł. |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2009-03-07, 19:43
|
|
|
.. to jakis sprawdzony patent czy domniemania tylko?
co do gratow za 2 zl to ja chetnie dam i 10 ale niech ktos sie odezwie ze ma.
edd |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2009-03-07, 19:59
|
|
|
Słuchaj Eddie,z Trabantami to jest tak, że wiekszość rzeczy w końcu trzeba zamienić na element innej marki. I tu zaczynają się schody. Można skorzystać z wielu sprawdzonych przez innych patentów, np. amorów z Poloneza, wahaczy z Polo, reflektorów z Golfa, chłodnicy z Tavirii, wieloklinu półosi z Felicji i wielu innych...
Ale skąd ktoś wie, że to pasuje albo pasuje po przeróbkach? Ryzyk-fizyk ZARYZYKOWAŁ I KUPIŁ. I dzieki niemu cała rzesza Trabanciarzy ma ułatwione zadanie :) Ktoś musi być pierwszy.
POMAGAJMY SOBIE!
Myślę, że w przypadku uszczelki tylniej klapy powinieneś byc to właśnie TY :) |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2009-03-07, 22:57
|
|
|
Hajs - dowcip miesiaca - masz pierwsze miejsce [piwo]
a tak powaznie .. spoko, ryzykowac pewnie bede abo od 2003-11-17 22:11:32 nikt nic nie wynalaz ..
..
ciekawi mnie jeszcze stan aut tych osob ktore tez szukaly od czasu pierwszego postu.
.. a moze kazdy ma garaz i w deszczowe czy zimowe dni trzyma tam swego traba tak aby woda nie lala sie przez brak odpowiedniej uszczelki? .. czy moze poprzerabiane sa na pick-up'y?
..
eddie |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2009-03-07, 23:17
|
|
|
| Mi sie nic nie leje :) nigdy sie nad tym nie zastanawialem, bo nie bylo problemu. Tyle, ze ja od wewnatrz powierzchnie klapy z ktora styka sie uszczelka mialem wysmarowana jakimś mazidłem- i suchutko jest niezależnie od pogody :) |
|
|
|
 |
|
|