Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zabezpieczyć trabiego?
Autor Wiadomość
Goofy
Gość
Wysłany: 2004-07-16, 20:32   

Ostatnio urwała mi się linka od otwierania maski :( i prubując dostać się do środka z przerażeniem odkryłem że maskę da sie otwożyć zwykłym śrubokrętem i poradzi z tym sobie nawet małe dziecko ;(. Martwi mnie to bo przecież każdy może tak po prostu sobie te maskę otworzyć, zabrać co sie da i nawet sie przy tym specjalnie nie na męczy. Zastanawiam się czy da się przerobić zamek maski Trabiego tak żeby nie był dostępny z zewnątrz. A może ktoś z Was już wpadł na taki pomysł?

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-07-16, 22:24   

ja i owszem... i chyba w masce 2T którą planuje w polo założę... dodatkowe siłowniki centralnego zamka...
zamkna maskę i pozamiatane, a przy okazji zabezpieczą w czasie jazdy przed otwarciem !!!! bo po odpaleniu mam blokade zamków ;))

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-07-16, 22:34   

Ostatnio urwała mi się linka od otwierania maski :( i prubując dostać się do środka z przerażeniem odkryłem że maskę da sie otwożyć zwykłym śrubokrętem i poradzi z tym sobie nawet małe dziecko
ja urwalem linke i palcem maske otwieram bo mam na tyle duża szpare...
bez pomocy śrubokręta...

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-07-17, 11:25   

Bardzo prosto da sie zabezpieczyc. Wystarczy do rygla na masce przymocowac kawalek plaskiej blachy aby nie dalo sie dotrzec do rygla zamka i go przesunac.

Mateusz / Majster
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 20:35   

No a jak zabezpieczycie tak na maxa że nik tego nie otworzy to co zrobicie jak się linka urwie ?? PozDDRawiam :-D

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 22:17   

To wtedy by trzeba auto na lewarek powykręcać conieco i dosięgnąć do zamka. Wszystko się da, tylko że złodziej nie ma na to czasu :]

Syl
Gość
Wysłany: 2004-07-24, 00:43   

Wiesz, nawet jak bylam zielona, to potrafilam maske otworzyc dlugopisem. Widac, ze to proste. A jesli chodzi o okradanie Trabow: ja wiem, ze zdarzaja sie rozne sytuacje w zyciu i sama sie balam, ze jak moj Trabisyn stal cala noc z maska bez zawiasow (nawet wiatr mogl zwiac), to ze mi akumulator ukradna. Jednakowoz nikt nie przejawil zlodziejskiego zainteresowania moim samochodzikiem.

Poza tym wydaje mi sie, ze jak sie ma oryginalna duroplastowa maske, to zadne zamki nie pomogą, bo to trochę jak montaz drzwi antywlamaniowych na gipsową framugę.

Chyba trzeba przyjac punkt widzenia przecietnego obywatela, ze w srodku i tak nic ciekawego nie ma, wiec nawet nie warto zagladac :-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi