Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabi z niemiec.... pomocy!
Autor Wiadomość
Macu
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 12:49   

Witam... nie wie ktos jak to wyglada ze sciaganiem trampkow z zachodu? Mam aktualnie niebieskie kombi 1.1 z '91 roku, ale... No wlasnie tu jest ale ;) Znajomy z niemiec ma wisniowego traba z chromowanymi zderzakami i skorzana tapicera... a do tego w wersji 601 cabrio. On nim juz od kilku lat nie jezdzi bo nie ma czasu i trabi stoi w garazu. Jest w stanie idealnym i az sie prosi zebym sobie go sciagnal. On jest gotowy go odsprzedac, ale ja nei wiem czy jak go sciagne to go zarejestruje. POMOCY!

papieju
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 12:59   

obawiam sie, ze nie... jesli to 2t, chociaz... w koncu to ue i nie rejestrujesz auta, a przerejestrowujesz - jakbys kupil od sasiada, tylko ze z berlina... wartaloby sie dowiedziec, widzialem tez kilka ladnych wartburgow za male pieniazki

Macu
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 13:21   

no ten trabi kosztowal by mnie ok 500 euro plus oplaty. A co do ue... jak kupujesz auto w niemczech to musisz je tam wyrejestrowac... wiec wlasnie nie wiem

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 15:29   

streszczaj sie koles bo wchodza jakies podatki ekologiczne ;P wiesz co to znaczy dla trabanciarzy sprowadzaczy hihi
kosiarek i trabantów nie bedzie sie oplacało sprowadzać!

Pasjonat
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 19:01   

Ja bym na twoim miejscu załatwił to w najprostrzy sposób , poszedł do wydziału komunikacji i zapytał . Proste nie ?? :)

Macu
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 21:18   

No chyba bede musial :) Ale jak ktos wie to dobrze by bylo zeby sie podzielil :D

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 21:19   

A jak się dowiesz to daj aby znać :-)

mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 22:44   

a ja bym poiechał ze swoimi tablicami itp i wrucił trampkiem nowym:)

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-05-24, 20:54   

Mefisto ma chyba najrozsadniejszy pomysl he he :-p

morti
Gość
Wysłany: 2005-05-24, 21:26   

tylko czy w papierach nie masz wpisane ze to ma byc sedan kombi czy cos takiego jednak cabrio to ewenement wiec moze byc z tym problem ale powodzenia zycze

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-05-24, 22:57   

Najprostszy to iść lub zadzwonić do wydz. komunikacji i dopytać. Ten z papierami najgłupszy jak dla mnie...

Macu
Gość
Wysłany: 2005-05-24, 23:45   

no wlasnie z tablicami to nie przejdzie, bo to jest cabrio.... :/

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-05-25, 08:03   

"Najprościej w wydziale komunikacji" tylko, że tam pracują czasami takie biurwy, że szkoda gadać. Powiedzą Ci, że no way itd. itp. Normalnie na pewno go nie zarejestrujesz z racji tego, że dwusuwów nielzja zarejestrować, można tylko przerejestrować już zarejestrowane (nie dotyczy motocykli). A to, że wszyscy europejczycy to jedna rodzina...fajnie wygląda na zdjęciach. Ale zawsze zostaje jeszcze jedna furtka- żółte blachy. Zachodu z tym jest, ale czy nie warto się namęczyć dla chromów, wiśniowego metaliku i skórzanej tapicery?? I nie wierz w to, że to kosztuje min. 2000 PLN, można o wieeele taniej. PzDDR.

Dysiek
Gość
Wysłany: 2005-05-25, 14:17   

Poza tym w wydziale komunikacji sami nie maja czasami pojecia :(

wally
Gość
Wysłany: 2005-05-25, 14:42   

no własnie, czemu rejestruja motorki a samochodow z silnikiem dwusuwowym już nie ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi