Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przestroga dla kupujących tytoń!!
Autor Wiadomość
Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 16:20   

siema!!

Chcę Was uprzedzić przed kupowaniem tytoniu w internecie.

ojciec to kupił za pobraniem z ogłoszenia które wygasło. Jedyne co nam zostało to to co na paczce pisze, ale mogą być to nieprawdziwe dane...
na Policję też się nie da iść z tym chyba, bo jak wiadomo tytoniu kupować nie można :/ Po prostu ktoś pociął sobie drzewo... i macając paczkę nie jesteśmy w stanie wyczuć czy to tytoń czy nie..

Zdjecie1

Zdjecie2

Dane jakie widnieją na paczce- adresowe pewnie fałszywe, ale konto na pewno prawdziwe!!

Anna Rola
Słona 3/2
38-100 Rymin czy coś takiego... nieczytelne są te dane..

Konto które na które mają iść pieniadze z pobrania:
73 1050 1764 1000 0090 6756 9799

------
Nie widzę związku z tematyką forum,
temat do usunięcia.
G_mode

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 16:26   

acha.. a teraz jeszcze ojciec mi podał dane które były wpisane w ogłoszeniu na allegro:
Mariola Pielun
34-590 świebodzice.

a na paczce była dres jak wyżej...

i numer telefonu który nie odpowiada : 789146368

tak się zastanawiam nad zamknięciem/usunięciem tematu, bo przecież tytoń jest szkodliwy dla zdrowia no i trzeba mieć ukończone 18lat aby kupić, ale ochrona przed nieuczciwym kupującym jest powiedzmy ważniejsza. Co ciekawe jest taki temat uwaga oszust i można nie powielać wątków, ale ze względu na starą znajomość i zasługi, a także na szeroko rozumiane kontakty z moderatorami postanowiłem tego nie robić
AdminQ

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 18:41   

a login allegro jaki?

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 20:41   

Ja czytałem (słyszałem w radio ?) ostatnio o kolesiu który kupił marychy przez internet za 15tysi.
Dostał w paczce pocięte gazety i poszedł z tym na policję.
Ponieważ w paczce nie było grama maryni, to przyjęli sprawę jako oszustwo. Zatrzymali 4 dilerów... A ten co kupił odzyskał kaskę... Jaka była rzeczywistość - nie wiem

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 20:51   

Macie racje usuńcie temat. :D :D :D

a do AdminQ-- no inteligencją i czytanie ze zrozumieniem to Ty nie grzeszysz:)

PW
AdminQ

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 20:55   

aha i przepraszam, że Trabanciarzy traktuje nie tylko jako kolegów od Trabantów, ale jako ludzi :D
No ale pewnie, resztki prawdziwego Trabanciarstwa trzeba w człowieku zabijać.

Nic już nie pisze na tym forum tj. postaram się to maksymalnie ograniczyć, bo po prostu Trabanciarstwo jako koleżeństwo itp totalnie zabijacie tutaj.

Nie będę się więcej rozpisywał, bo mam 14lat i chodzę do gimnazjum :D

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 22:51   

Kumpelek, tak bez spięć. Zastanawiałeś się nad odsetkiem osób którym nie musisz przypominać żeby "czytały Cię ze zrozumieniem"? Nie wydaje Ci się to dziwne że tak często musisz to powtarzać?
Nie obrażaj moderatora. Będziesz miał okazję poznać go osobiście to z pewnością zmienisz powyższe zdanie. Moderatorzy na tym forum to nie przypadkowe osoby wybrane losowo. To osoby najwyższego zaufania w klubie. Często ja też mam odmienne zdanie niż oni. Informuję ich o tym i rozmawiam.
Rozmawiaj ale nie ubliżaj.
Temat jest ok. Oszustów trzeba tępić. Ja już drugą osobę z allegro podałem na policję. Pierwszy w nerwach zwrócił pieniądze.
Teraz drugi ma założoną sprawę o oszustwo. Kwota niewielka jednak zarazę trzeba tępić w zalążku.
Idź na policję.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-02-02, 10:25   

Nie wiem czy kupowaliście ten tytoń przez Allegro, ale jeśli tak to:

Wystawienie na Aukcji następujących rodzajów Towarów jest dopuszczalne, o ile przedmioty te spełniają określone poniżej warunki a zamieszczony na stronie Aukcji opis Towaru zawiera wskazane treści (Towary dopuszczone warunkowo):
2 Wyroby tytoniowe Towar musi mieć charakter wyłącznie kolekcjonerski Oświadczenie o wyłącznie kolekcjonerskim charakterze towaru

... dostaliście drewniany model tytoniu o charakterze wyłącznie kolekcjonerskim ;)))

Ten temat na pewno nie nadawał się na forum ogólne!

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-02-02, 16:17   

przez ogłoszenia na allegro, mniejsza o to, sprawa rozwiązana:)

magik
Gość
Wysłany: 2011-02-02, 19:53   

weed, peace, love is al about it !

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2011-02-02, 21:43   

i jak zawsze giną posty

-------

nic nie brakuje w tym temacie!
G_mode

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2011-02-03, 12:04   

A ja offtopowo czekam na nowe forum niech tam będą działy trabantowe i działy o niczym w skrajnych przypadkach linki odsyłające na kozaczek, pantofelek i inne takie rozmowy o niczym...

Domator
Gość
Wysłany: 2011-02-03, 14:10   

zapomniałeś o [samosia.pl] bardzo ważna strona dla szanującego się człeka...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi