Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trabem do Czech
Autor Wiadomość
galazka
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 10:22   

ahoj,

w ubiegłym rokiem w ramach urlopu wybrałem się trabantem z Warszawy przez Suwalszczyznę do Wilna.

w tym roku planuję zrobic objazdówkę po Czechach. będzie trudniej, bo nieco dalej i bardziej górzyście, prawda?

był ktos z Was u naszych południowych braci?

jak tam się jeździ?

czy w razie awarii znajdę warsztat trabanciarski?

a może czescy cartoonowcy pomogą?

pozdrawiaM.

galazka
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 10:38   

znalazłem
http://www.trabi.cz/trabi.php?sekce=kluby

sporo ich :-)

Lokata
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 10:53   

Tam jest zlot w Jivce później we Frydku Mistku, połącz zwiedzanie ze zlotem. Napewno ktoś z nas tam pojedzie. Jak reanimujemy naszego traba to może sie wybierzemy. Nie pamiętam teraz dat, ale napewno znajdziesz na ich stronie.

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 11:15   

Tez mialem plan tam sie wybrac turystycznie choc moze i Slowacja ale nie wiem co z tego wyjdzie... pewnie wiecej niz nic :)

Pawel "lyssy&
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 22:18   

ja bylem i w czechach i na slowacji kartonem (odpowiednio 2000 i 2300 km). jezdzi sie spoko. drogi sa ok - zwlaszcza gorskie - mega wyprofilowane. autostrady niestety platne (winety).
kartonow jeszcze sporo - ale tylko dwutakty (wg tego co powiedzialy pepiki w zwikau w calej bylej czechoslowacji bylo 10 trabantow 1.1/1.3!!!).
dwa lata temu w pradze widzialem z 10 trabantow jezdzacych. maja tez niezle zopatrzony sklep - czesci tylko do 601 - w pradze na zizkovie. pamietam, ze byla tam grupa dziadkow, ktorzy trabantami jezdzili i sie nadziwic mojemu - wtedy jeszcze 1.1 - kartonowi nie mogli :-) ))
co do czeskich trabanciarzy to troche awersje mam. pisalem do nich na forum z pytaniem co zobaczyc i nikt mi nie odpowiedzial.

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 23:39   

Ja jestem z Południa?? Może na słowacji drogi fajne są , naprawde ale na czeszkach nie byłem, ale warsztat jak najbardziej , jak by cos to k/Starego Sącza można kuknąć!! Jestem może nie zawsze ale telefonki działają

Ciotka_Lilka
Gość
Wysłany: 2005-05-13, 06:34   

my w zeszle wakacje zwiedzalismy Czechy a wszystko zgraliśmy ze zlotami w Jivce i Fridku, nasz plan podróży wyglądal w dużym skrócie tak:
Jivka-Praga-Brno-Fridku i bylo suuuuper ;)

milego zwiedzania
my w tym roku pewnie na Litwę uderzymy ;)

galazka
Gość
Wysłany: 2005-05-13, 09:16   

wicie jaki mam największy problem z wyjazdem samochodowym do Czech?
Kraj piwem płynący a na alkomacie musi być zero
Jak oni sobie radzą?

szopeno(lenny)
Gość
Wysłany: 2005-05-13, 11:05   

mam pytanko czy wie ktos z was kiedy dokladnie sa zloty w czechach i slowacji bo w tamtym roku w slowacji byl jakos na poczatku lipca a chetnie wybralbym sie jeszcze raz pozdrawiam

galazka
Gość
Wysłany: 2005-05-13, 11:22   

26.08.2005 9. Trabant sraz V&Z Motorsport ve Vrbně u Blatné | Vrbno u Blatné |
délka: 3 dny (do 28.8.2005)
Již tradiční srpnový mezinárodní 9. Trabi fan sraz plný soutěží a zábavy. Možnost ubytování a stravování.

12.08.2005 IV. ročník místního minimaxi srazu- Trabi show Jívka | Jívka u Trutnova
délka: 3 dny (do 14.8.2005)
Bližší informace u hlavního organizátora na tel: p.Bábik +420 608 544 519

01.07.2005 4. Celoslovenský trabant zraz v Banské Bystrici | Banská Bystrica
délka: 3 dny (do 3.7.2005)
Bližší informace o sraze naleznete na adrese http://www.trabi.ahoj.sk nebo na tel: p.Oravský +421 907 764 905

źródło:
http://www.trabi.cz/trabi.php?sekce=srazy

szopeno(lenny)
Gość
Wysłany: 2005-05-13, 14:56   

dzieki za info pozdrawiam

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-05-14, 09:58   

Wlasnie mialem pisac o najblizszym - w Banskiej Bystrzycy - trzeba jechac :)))

- prosto na poludnie od Chyznego!

Michal Zyzanski
Gość
Wysłany: 2005-05-15, 22:51   

Dobry Den:)
Ako student jazyka slovenskieho musim Tebe nabadat do cestovania na Slovensko a nie do Czeska:)
Czechy podobnie jak i Słowację zjezdziłem swoim Trabantem.
Cóż więcej mówić jak to że przede wszystkim mają pierwszorzędne drogi..Aczkolwiek muszę przyznać że Słowacja pod względem autostrad prześciga Czechy lepszym stanem nmawierzchni. Nic nie mogę powiedzieć na temat warsztatów w Czechach ponieważ z nich nie korzystałem. Na Słowacji urwał mi się pasek klinowy ale to do poważnych awarii nie mogę zaliczyć ponieważ sam to naprawiłem.. Nie mniej jednak Słowacy ochoczo się zatrzymywali z pytaniami czy nie pomóc przypadkiem. Co jest ważne Słowacy i podejrzewam że również i Czesi, widząc awarie i człowieka męczącego się przy aucie już z daleka używają klaksonu i tym sygnalizują ewentualną pomoc, jak wystawisz wtedy rękę napewno się zatrzymają... powodzenia i miłej podróży..
P.S. Nie chcę zrazić do Czechów ale nie jest to naród przyjazny Polakom. Na Słowacji można się spotkać z większą życzliwością, aczkolwiek nie narzekam. Wiele osób mi znajomych narzekała na brak jakiejkolwiek gościny ze strony Czechów, czego przykładem może być brak naszej waluty w co drugim kantorze...
Pozdrawiam Michał Zyzański z Zakopanego

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-05-16, 07:37   

kurcze to na Krym juz nikt z nami nie pojedzie?

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-05-16, 10:03   

Fajnie nie daleko bede miał , ekpika z Cracowa sie wybiera??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi