|
żółte tablice |
| Autor |
Wiadomość |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-04-12, 15:45
|
|
|
No masz dozywotnio przeglad i jakby to powiedziec AC, bo raczej nie bedzie twoja wina zadna kolizja i nikt Ci go nie ukradnie bo to bedzie bardzo rzadkie auto i szczegolnie chronione prawem
Pozdrawiam =] |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-04-12, 16:46
|
|
|
Do bani takie tablice jezeli chodzi o trabika!
za tą cene można kupic drugiego w super stanie i to zabytkowego! 2500 za blaszki???
jezeli ktos kocha swojego wypieszczonego zabytkowego kartonika to sam wie ile jest warty i nie musi sie popisywac i szpanowac przed innymi...i tak widac ze zabytek :) |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-12, 21:36
|
|
|
Ej, o tych kolizjach to mi się pic na wodę i fotomontaż wydaje... Co do przeglądu to sie zgodzę, ale to się zwróci po... 20 latach? ) Ale z drugiej strony - chcesz jechać z Brzydalem na Krym - podanie do Ministra Kultury. Na zlota do Zwickau - podanie... Na piwo do Jablunkova - podanie
Najważniejsza jest zniżka na OC, a to się ma i bez żółtych (swoją drogą jeszcze raz dzięki za podpowiedzi w tej sprawie).
A tak btw - gdzieś mi się obiło że w starych autach można zawiesić OC jak się nie jeździ - prawda-li to? |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-04-13, 09:52
|
|
|
| Prawda. Możesz wykupić na np. pół roku. W przypadku Trabanta zaoszczędzisz majątek.:))) |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2005-04-13, 13:57
|
|
|
| W PZU? W jak starych autach? |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2005-04-23, 08:41
|
|
|
W PZU? W jak starych autach?
W tak starych jak trzeba ;)
- trzeba miec zolte tablice !!! |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-23, 09:57
|
|
|
W tak starych jak trzeba ;)
- trzeba miec zolte tablice !!!
Niepławda
Wiek auta > 25 lat, to wszystko. Tylko w PZU z tego co tu i nie tylko to pisano - ale nie zawadzi popytać
ja nie pytałem bo dziadek opłacił w PZU do końca roku, więc ja tylko dopłaciłem 40 zł i wszycho ))))))))))))) |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2005-04-23, 12:56
|
|
|
| BZDURA!! Wiek auta nie ma nic do okresu ubezpieczenia (bo o tym tu mowa)! Nie wolno mylić zniżki o nazwie "weteran szos" (czyli 50% zniżki na OC dla auta powyżej 25 lat) z zasadami ubezpieczania aut zabytkowych (czyli na żółtych tablicach). |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-23, 15:07
|
|
|
Chwila chwila... bo sie zamotałem
Ja mówię o zniżce "weteran szos" i ona jest od 25 roku "życia" samochodu
A co do zawieszania to się nie wypowiadam, bo sam o to pytałem więc raczej nie wiem... |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2005-04-23, 15:40
|
|
|
| Więc nie mieszaj! W tym temacie mowa jest o samochodach zabytkowych więc tego się trzymaj. A co do zniżek i zasad OC odnośnie "zwykłych" samochodów to wszystko już na forum było. |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-23, 17:17
|
|
|
Tej Piotrek nie spinaj się tak bo ci żyłka pęknie
Każdemu się może pomylić.
Jeśli zrujnowałem komuś życie moim nieodpowiedzialnym postem to BŁAGAM O PRZEBACZENIE |
|
|
|
 |
James
Gość
|
Wysłany: 2005-04-24, 17:28
|
|
|
| A po co te nerwy??? Zauważyłem, że nasze forum jest mało gościnne dla nowych trabimaniaków:/ A co niektórzy uważają się za takich wyjadaczy, że wszystko ich denerwuje... No cóż, tak bywa, ja ci wybaczam:) Jak dla mnie możesz się dalej mylić:D Tylko uważaj, bo ktoś sobie kiedyś z tego powodu w łeb strzeli:D:D:D |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-04-24, 22:22
|
|
|
Zauwazylem dziwna analogie co do ksyw tych co sie pienia, ale to zachowam dla siebie
Pozdrawiam =] |
|
|
|
 |
Sirobur
Gość
|
Wysłany: 2008-01-12, 13:21
|
|
|
Witam,
Chciałem troszkę odświeżyć temat. Czy orientujecie się czy coś się zmieniło ostatnio. Może ktoś zrobił trabowi żółte blachy. A może macie namiar na jakiegoś rzeczoznawce w okolicach Wawy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-01-12, 14:34
|
|
|