Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabanty w cenie!
Autor Wiadomość
Alan
Gość
Wysłany: 2005-04-02, 20:28   

Mam cos dla Was: trafiłem w Hamburgu na Trabcia na sprzedaż. Wszystko jak na fotkach (udało mi się je zrobić zanim Trabi zniknął), tylko ta cena.....
Panowie: DBAJCIE O SWOJE TRABANTY! ZACZYNAJĄ BYĆ SAMOCHODAMI DLA KONESERÓW!

(ciekawostka: Przy mnie Trabant ten został kupiony! Przyjechał Niemiec, nowiutkim BMW (nie widziałem jeszcze takiego modelu) z lawetą, nie targował się, zapłacił załadował Traba na pakę i odjechał. Co Wy na to?).

--------------------------
Info z kartki za szybą:

model: Trabant 601 Hycomat
rok: 1987
przebieg: 29.872km
stan: IDEALNY!
cena: 2.460,- EURO (!!!)
dodatki: cała skrzynia nowiutkich części!

PS: mam nadzieję, że zdjęcia niżej się pojawiły.

Trabant 601 Hycomat

Trabant 601 Hycomat

mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-04-03, 08:40   

no to kurde trzeba se kilka kupic na zapas :)

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-04, 20:45   

A za ile poszedł - tak z ciekawości?
Bo mnie już kartkę ktoś zatknął, że chciałby kupić, może sprzedam? ;-) ))))))

mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-04-04, 21:22   

paweł a wsadz kartke ze za 2 tys euro oddasz :)jak jestesmy w uni to i uniine ceny niech bedą ,ale bedą jaja jak niemcy bedą do polski po traby przyiezdzac :)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-04-05, 14:53   

Niemiec nie jest glupi i za Traby w takim stanie jakie sa, ciezko by 500 uero dostac. Przeciez widac na fotkach ze to stan ideal, nie wystarczy miec traba i juz zakladac ze pojdzie za gruba kase. Niemiec byle czego nei kupi.
Pozdro

gromek
Gość
Wysłany: 2005-04-06, 08:16   

niemcy nie wpuszcza przez granice trabanta, bo maja swoje normy ( np katalizator ) tak słyszałem, tak wiec traba nie da sie sprzedac w niemczech, nikt chyba nie bedzie wykupywał trabów z polski :]

Alan
Gość
Wysłany: 2005-04-06, 22:20   

1. Trabcio poszedł za cenę jaka była wyspisana czyli 2460,- EU. Nie targował się, przyjechał, obejrzał, obwąchał, poszedł do stacji paliw (bo to na jej terenie był ten Trabant) i po chwili wyszedł z CePeeNiarzem. Cos pogadali i załadował Traba na lawetę. Wyjął kasę, dał i pojechał. Ot - cała sprzedaż :-)

2. Gromek, czy wpuszczą czy nie - tego nie wiem, ale faktem jest, że nawet w Hamburgu da się od czasu do czasu zobaczyć na ulicach Trabanta 601 (czyli dwusuwa). I sa normalnie zarejestrowane, jeżdżą i wożą swoich włąścicieli po mieście, nie jako zabytki ale jako normalnie uzywane pojazdy. A daję głowę, że katalizatora nie mają :-)

toudy
Gość
Wysłany: 2005-04-07, 14:06   

Gromek: nie wiem kto tobie takich bzdur naopowiadal ! swoja drog nawet gdyby tak bylo, ciekawe jak bysmy na zloty do Zwickau jezdzili ;)

Tomek Franas
Gość
Wysłany: 2005-04-07, 14:50   

Chodzi o to, że dwusuwa nie można w Niemczech zarejestrować po przywiezieniu z zagranicy. Te, które już tam jeżdżą to inna sprawa bo je się tylko przerejestrowuje. Gdyby jednak Niemiec chciał od nas z Polski przywieźć trabiego to i tak by mu go nie dali zarejestrować. Na dodatek w Niemczech posiadanie dwusuwa to niezły wydatek roczny ze względu na wysoki podatek ekologiczny.

Pozdrawiam

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-12, 14:57   

A myślicie że Niemiaszki nie radzą sobie z "przeszczepami"? ;-) Co za problem kupić w PL, wyrejestrować czy nawet zezłomować wirtualnie u nas a tam zawieźć jako zbiór części, przełożyć tabliczkę...

TYLKO PO CO???

Skoro u nich jeżdżące traby są 100x bardziej zadbane, myślę że jest ich więcej i nie trzeba kombinować i jeździć setki km z lawetą.

Grubas
Gość
Wysłany: 2005-04-13, 21:42   

Trabant za 5800$. Ale stan jest wypas nie ma co. Zresztą sami luknijcie.

sidus
Gość
Wysłany: 2005-04-16, 17:29   

Alan- wjazd do Hamburga z autostrady 24, kończy się droga autostrada jest rondo, na nim 1 w prawo (jak na centrum). na tej drodze stoi trabant ma chromowane zderzaczki (nie okragle) i bagaznik na dachu- czesto tam jeździłem (2 razy/ tydzien) i wiem, że normalnie nim gośc jeździ :) stan pzynajmniej z zewnatrz idealny

BaseBall
Gość
Wysłany: 2005-04-30, 10:57   

Mój Trabi stoi pod domem od okolo tygodnia..i już się na nim pojawiła kartka kupię to auto...żeby było śmieszniej to do mojej mamy traba byla juz ze 3 razy wkladana tak owa kartka i chyba od jednego i tego samego goscia to dostajemy...jestem z Poznania i kto wie może jaki koneser chce kupić nasze Traby ale za nic go nie oddam!!!Może ktoś z Poznania mial już taki przypadek??

A co do trabantów w Niemczech to widziałem dwusówa kopcącego zimą w Duisburgu..normalnie szok...bardzo fajny był ten trabi :-)

bartrowiej
Gość
Wysłany: 2005-05-10, 20:12   

wejdżcie sobie na stronę www.autoscout24.de tam jest wszystko jak na dłoni jak się kształtją ceny,nawet po polsku.wystarczy wpisać trabant w wyszykiwarce i ...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi