Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ukraina
Autor Wiadomość
kurra
Gość
Wysłany: 2009-05-23, 19:31   

Witajcie
Wybieram się z moją lepszą połówką w dniach 14-28 czerwca (+-)do Odessy i na Jałtę.
Mamy dwa miejsca w aucie.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to zawsze lepiej w cztery osoby niż w dwie.

Pozdrawiam
Paweł
gg 2131011

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 11:39   

powodzenia na granicy :)
zycze milego celnika :) i braku psów w aucie :) i checi rozkręcania auta :D i drogi na drodze :D i braku policjantów na głownej trasie :D i w ogóle :P

to tyle mając doświadczenia z wycieczki do Lwowa :)

ps
szarym ludzikom podobają sie trabanty :)

magik
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 11:59   

Kiedyś na wschodniej granicy celnik powiedział " Panie tu się kończy europa"

aguska87
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 12:18   

i ja sie zgadzam z celnikiem i z Jędrkiem oczywiście. po tej zeszłorocznej wycieczce obawiam się, że już tam nigdy nie pojadę.
dużo cierpliwości życzę. jak do czegoś się doczepią to przepraszaj za wszystko i nie zdziw się jak będą wymyślać na Polaków. a jak ktoś będzie jechał pod prąd albo na zielonych światłach pozycyjnych to potraktuj to jako normę. to chyba wszystko na co warto zwrócić uwagę.

magik
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 13:19   

Pojedźcie pociągiem i kupcie jakiegoś zaporożca na miejscu :-)

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 14:12   

no i ze na długich i włączonych halogenach i inne cuda :)
picie na srodku skrzyzowania :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 14:21   

byla to fajna wycieczka ale juz nie chcialbym jej powtorzyc :)

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 15:38   

ale na krym to bym sobie pojechal :]

tymczasem litwa i skandynawia mnie kreci :)

Kosiek (Rafał Kośka)
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 16:12   

Mnie kusi od jakiegoś czasu trasa Litwa-Łotwa-Estonia myk do Helsinek objazd Bałtyku i powrót przez Danię i Niemcy lub prom Ystad-Szczecin:P

aguska87
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 16:30   

jadac przez Ukrainę cały czas musisz się bać i zastanawiać czy zza krzaka nie wyskoczy Ci jakiś komunista albo partyzant. u nich czas się zatrzymał. nie wszystkie stacje benzynowe są otwarte całą dobę więc też trzeba wziąć ma to poprawkę. kiepy mają tanie :)

Eagle
Gość
Wysłany: 2009-05-24, 17:07   

Hehe, ja mam 20km do przejścia granicznego z Ukrainą ale po opowieściach znajomych nigdy się nie odważyłem tam pojechać. :)
Zwyczajnie jak widzą polskie numery to chcą mieć z tego parę hrywien. Na pewno zależy to od rejonu i na nastawionym na turystykę Krymie jest pewnie inaczej ale trzeba tam jakoś dojechać. :)
Tak czy owak znam parę osób które dorabiają sobie jeżdżąc tam dość często i jakoś sobie radzą.

machoony
Gość
Wysłany: 2010-06-13, 15:16   

właśnie wrociłem z Ukrainy. Dokładniej z Czarnobyla.

kilka zdjec:

http://www.facebook.com/a...36&l=14177931c2

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-06-13, 15:56   

jak tak czytam gdzie kto chciałby trabem myknać to sie zastanawiam czy nie ma lepszych miejsc na świecie, ładniejszych, bezpieczniejszych, cywilizowanych etc. ja tam np bym chciał pojechać trabem do włoch na sam brzeg półwyspu apenińskiego albo do holendrów zioła spróbować niż wypalać benzyne na zadupia ;p stamtąd ludzie najchętniej by uciekli, stąd się biorą zagraniczne biura matrymonialne, duzo ukrainek, białorusinek i rosjanek dało by się posiekać za faceta z polski :D a wy tam dobrowolnie chcecie jechać :D ale szanuje i podziwiam ;)

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-06-13, 16:23   

Jakie auta, takie wycieczki :) Skoro kręcą nas klimatyczne samochody to nie widzę nic złego w podróżach po krajach bloku wschodniego. Jest to swego rodzaju egzotyka drugiego gatunku i warto sobie coś takiego zafundować, bo niewiele niedługo pozostanie miejsc, które są inne niż wszystkie, gdyż się Europa zhomogenizuje i nie będzie sensu nigdzie jeździć, bo wszędzie będą te same meble z Ikei, takie same sklepy, restauracje i wszystko pod jedna linijkę. Na szczęście Ukraina i tego typu dżungle, jeszcze długo pozostaną dżunglami.

Ja co prawda na Ukrainę nie chce chyba już jechać, bo pamiętam ją przez pryzmat długiej kolejki na granicy oraz ogólnego syfu z gilem wszędzie, ale do Czarnobyla to chyba bym się przejechał.

Kalisz / eutyfronik
Gość
Wysłany: 2010-06-13, 16:50   

Machoony, ten Czarnobyl to w ramach podróży poślubnej? Nieźle :-)
A ten rogalik ze zdjęcia zupełnie jak z Seksmisji ;-) Też był pozbawiony smaku?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi