|
Kalendarz 2008 |
| Autor |
Wiadomość |
pawol
Gość
|
Wysłany: 2008-01-29, 15:32
|
|
|
| doszedł i do mnie tydzień później niż miał bo na poczcie ktoś coś popieprzył! ale suma sumarum kalendarzyk jest bardzo fajny! to mój pierwszy ale na pewno nie ostatni! wiec dziękuje i ja za poświęcony czas! kawał dobrej roboty!!! |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:23
|
|
|
a ja wam powiem że podjąłem decyzję o podniesieniu samokrytyki więc wstaję i mówię:
spieprzyłem ten duży kalendarz... i nie chodzi tu o dobór zdjęć (był świadomy i myślę, że dobry), nawet nie tak bardzo o kalendarium (niektórym jego wielkość trochę nie pasowała - jest taka sama jak w 2006 roku na formacie a4 i dlatego bardziej jej "małość" rzuca się w oczy i napewno w przyszłych latach będę maił na uwadze również funkcjonalność kalendarza) ale chodzi o kompozycję - stwierdziłem że tak duża różnica wielkości czcionki kalendarium i nazwy miesiąca poprostu jest źle skomponowana a wynikła ze zbyt małej ilości czasu poświęconej na ten element - dużo więcej czasu zabrało mi dobranie i obróbka zdjęć do kalendarza (a niełatwo było bo 90% zdjęć w folderach jest poziomych - w końcu trabant jest dłuższy niż wyższy )
ale na błędach się człowiek uczy:
primo - więcej czasu poświęcę na kompozycję i funkcjonalność
secundo - ani sztuki (oprócz moich własnych) nie wydrukuję na kreskę inwestując pieniądze z własnego budżetu (po wysłaniu 4 sms-ów informująco-przypominających jeden z zamawiających na ostatnią chwilę nadal nie zapłacił i nie odebrał kalendarza - jego strata jest już inny chętny ale przez 3 lata podobnych perypetii już się nauczyłem i nie będzie litości - płacisz-drukuję-masz)
dzięki za to, że nadal wam się moja praca podoba...
i jek pisałem - na 2009-ty też będą :) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-01-30, 10:47
|
|
|
...tak mi dopomoz towarzyszu przewodniczacy... :D
narazie nie moge ci przyznac racji ani cie zgonic bo nie odebralem jeszcze kalendarza chyba jako juz ostatnio kupujacy co? ale sesja mi sie sklania ku koncowi i mysle ze przyszly tydzien sie postaram wpasc :)
ja obiecuje ze w przyszlym roku ociagac sie nei bede :) |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2008-01-30, 21:58
|
|
|
Xiędzu napisał: na 2009-ty też będą :)
Ja proponuję, żeby już zacząć zbierać zamówienia to może maruderzy do końca grudnia się wyrobią.
Raz jeszcze wielkie dzięki za dobrą robotę:) |
|
|
|
 |
emi
Gość
|
Wysłany: 2008-02-01, 22:16
|
|
|
xsiędzu! aż podeszłam do kalendarza zobaczyć , o co ci chodzi :) z fachoffcem się spierać nie będę!! kelndarium małe czy duże, my na pewno kupimy kolejną edycję. ja uważam że taki kalendarz ścienny to przede wszystkim pełni funkcję dekoracyjną , a w drugiej kolejnosći praktycznie odmierza czas. literki nie muszą być na pół strony :)
przypominam że dziś trzeba przełożyc karteczkę na miesiąc luty! hihii
to juz nasz drugi kalendarz na Wyspie :) |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2008-11-30, 14:09
|
|
|
| Xiędzu - będzie kolejna edycja?:) |
|
|
|
 |
Asia & Andrzej
Gość
|
Wysłany: 2008-11-30, 22:16
|
|
|
| ja czekam i kase tez mam...czekam tylko czy beda zapisy.... |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-12-02, 21:24
|
|
|
| kalendarz 2009 jest w przygotowaniu... wzór a dokładniej dwa wzory tak jak w 2008 roku (duży wiszący i mały na biurko) już mam na ukończeniu... czekam na info z drukarni ile będzie kosztował druk żeby ruszyć z całą akcją... myślę że to lada dzień :) |
|
|
|
 |
|
|