Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dowód rej. bez numerów silnika
Autor Wiadomość
Kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 19:43   

Wczoraj zarejestrowałem na siebi e nareszcie Helmuta. W dowodzie tymczasowym nie ma numerów silnika. W stałym dowodzie też chyba nie będzie . NARESZCIE :)
Sorki jeśli się powtarzam ale to stwarza duże możliwości kombinatorom ;)
Pozdrawiam

arek_353
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 21:11   

jak na moją wiedze to możliwości dalej nie ma, bo twoje nr. nadal są tylko w kompie u nich i na policji :)
to, żę diagnosta nie odczytuje
to nie znaczy ze pan policjant nie skorzysta z radia :)
ale to taka pesymistyczna wersja
pozdrawiam

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 21:58   

wlasnie ... nr sa pozatym zakodowane w tym smiesznym kwadraciku... tak wiec kombinowac sie nie da no i NIE WOLNO!!!

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 22:35   

Z tego co ja się dowiedziałem to diagnosta właśnie odczytuje i wprowadza do komputera numery silnika. Następnie dane są przesyłane do wydziału komunikacji.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-03-03, 15:17   

Ale z drugiej strony silnik powinien(nie mówię że jest)być traktowany jako częśc zamienna Kto sprawdza numery felg?A skrzynia biegów?
Może ...kiedyś...
Pozdrawiam

trabi23
Gość
Wysłany: 2005-03-12, 18:43   

ale skoro napisane jest w dowodzie ze nalezy zglaszac pzerobki wbite w dowod do 30 dni od przerobki a skoro numerow nie ma to co nam moga zrobic?

Yarema47
Gość
Wysłany: 2005-03-12, 20:08   

.
To jest tak samo jak z nowym dowodem osobistym. Jak sobie sprawisz żonę albo dzieciaka to mimo, że nie ma wpisu, musisz to zgłosić ;)
.
Mam za sobą przegląd z nowym dowodem rejestracyjnym i było tak jak pisał JaJer: diagnosta sprawdził numer silnika i wprowadził do kompa razem z resztą danych.... niestety :(
.

Oizo
Gość
Wysłany: 2005-03-13, 13:48   

A patrzą przy przeglądzie na ten numer co jest przybity na prawym przednim nadkolu ?

miedelnica
Gość
Wysłany: 2005-03-13, 13:56   

nie

Oizo
Gość
Wysłany: 2005-03-13, 20:40   

Kamień zpadł mi z serca...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-03-22, 11:00   

...no a ja kiedyś słyszałem w Wiadomościach, że silnik teraz jest traktowany jako normalna część zamienna i dlatego nie ma numerów silnika w nowym dowodzie...

Akurat tak sie składa że mam dwa wartki 1.3 - jeden ma stary dowód a drugi nowy - i mam zamiar zrobić zamianę silniczków...

ale najlepiej będzie zapytać w wydziale komunikacji i gitara...

a przy okazji - w pozycji ilość miejsc siedzących mam KRESKI i w pozycji ilość miejsc stojących też...
To jak będę wiózł wartkiem 10 osób to policja mi może "skoczyć" ;-) ))

pozdrawiam

Wariat
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 09:44   

Ja też kiedyś słyszałem, że silnik miałbyć traktowany jako cześć zamienna... Ale z tego co tutaj teraz czytam to wynika, że to tylko na dowodzie rejestracyjnym tak ładnie wygląda :]

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 15:29   

Ostatnio coraz częściej dochodzę do smutnego wniosku, że przepisy bardziej utrudniają życie niż nie porządkują. Zwykły szary człowiek jest wobec nich bezsilny, a cwaniaki i tak sobie poradzą... :(

Łukasz Antczak
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 18:18   

Wartborgini, Ty lepiej policz ile masz tych kresek, i wiecej ludzi niz kresek nie zabieraj :))

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 22:02   

Paweł, ja do takiego wniosku doszedłem 20 lat temu (z racji wieku)
Ale tak było od pierwszego dnia po wynalezieniu prawa I będzie tak samo długo długo po nas
Odrobinę optymizmu!!!
Kiedyś miałem na kurtce na plecach napis:"Życie jest jak papier toaletowy długie,szare i do d....y" Potem była weryfikacja"Czasami bywa różowy"
Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi