Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ceny trabow, allegro i inne
Autor Wiadomość
James
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 11:50   

Dla mnie przykre jest też to, że wiele trabków w super stanie trafia na złom:( Już wolę, żeby sprzedawali je za małe pieniądze, niz oddawali na szrot:/

Syl
Gość
Wysłany: 2005-03-04, 19:48   

Niestety jest też tak, że Traba bardzo ciężko sprzedać, więc jeśli się nie da odpowiednio małej ceny, to nikt nie kupi. Dziwne, że nikt jakoś nie wziął Traba 1.3 z LPG w bardzo dobrym stanie, licytacja od 2500 i tym podobnych. A to bardzo mało jak na taki wózek. I jest problem ze sprzedaniem 601 jeśli cena przekracza 500. Większość z tych, którzy chcą kupić Traba chce żeby był w idealnym stanie, z OC, przeglądem i za najwyżej 500 zl. Takie są wymogi kupujących, z tego, co obserwowałam.

Przykre, że trafiają na złom... Wiesz, James, niestety bardzo prawdopodobne, że mojego to czeka. Nie stać mnie na remont i na płacenie OC, bo nie mam zniżek. Efekt jest taki, że moje cudowne 601 z 1971 roku gnije i redzewieje pod blokiem. Oddałam go na aukcję na WOŚP, żeby ktoś się nim zaopiekował, ale facet jeszcze nie może go odebrać. Jeżeli nie odbierze go przed 1.04, to kolejny zabytek NRD wyląduje na złomie.

Bo tak na logikę: ja go oddam i za darmo, byle ktoś zdjął ze mnie obowiązek płacenia OC. Jeszcze rok i dałabym radę, bo zacznę pracę, ale na razie nie mam kilku tysięcy na remont, którego On by wymagał. Trabisyn jest w opłakanym stanie. Progi, podłoga, elektryka, hamulce... wszystko. I kto go zechce, nawet za darmo?

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-03-04, 22:06   

Ty no co Ty!!! Nie oddawaj Traba na szrot!!! Jak będziesz miał to zrobić, to daj mi najpierw znać. Pzdr.

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-03-04, 23:26   

To by było niezbyt mądre wyjście. Daj najpierw ogłoszenie na Giełdzie Cartoontrabant - "oddam za 1zł". Może "Allegro"?

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-03-05, 00:23   

Allegro odpada bo prowizje trzeba placic, ale gielda CT jak najbardziej: "Oddam traba w dobre rece" i juz stu chetnych :-)

Pozdraiwm =]

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-03-05, 10:59   

Jeśli auto zostanie sprzedane za 1zł to jaka jest wtedy ta prowizja?

P.S.
Jakbyś mieszkał blizej mnie to już byś nie miał problemu... :]

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-03-05, 12:27   

Ale chodzlo mi raczej o oplacte za wystawienie przedmiotu. Nie wiem na pewno, ale na motoallegro jest to jakos inaczej i za wystawienie auta placi sie wiecej troche niz za zwykly przedmiot.

Pozdrawiam =]

Syl
Gość
Wysłany: 2005-03-05, 15:19   

Dzięki, ludzie :-) Jeśliby to faktycznie miało się tak skończyć, to powiadomię uprzednio i może ktoś weźmie Trabisyna pod opiekę. Szrot jest dla mnie ostatecznym i najsmutniejszym wyjściem. Na razie jeszcze nie tracę nadziei.

A tak jeszcze gwoli sprostowania: rozumiem, że ciężko się domyślić po nicku i treści postów, ale jestem kobietą ;-)

James
Gość
Wysłany: 2005-03-05, 17:03   

Chętnie wezme tego traba pod opiekę:)

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-03-15, 17:38   

Niestety, nie mogę się zgodzić, że jest tak różowo... Szukam trabnata od jakiegoś czasu, byłem nawet w Lublinie (z Łodzi jest to kawałek drogi) - ludzie piszą "stan dobry", na zdjęciu ładnie wygląda, kolorek czerwony jak ferrari a w środku zgnilizna albo wszystko na sznurkach i wał się telepie jakby chciał wyskoczyć...
Więc jakby ktoś znalazł jakiegoś fajnego traba w Łodzi lub okolicy (do Lublina już nie jadę, mam brzyda ;) to proszę o kontakt.

trabiq14
Gość
Wysłany: 2005-03-16, 14:53   

Pawel - jak narazie Trabant, ktory jest zgnilizna, w ktorym sie wszystko na sznurkach(?) i w ktorym wal sie telepie jakby chcial wyskoczyc jezdzi obecnie jezdzi po Krakowie.
Twoja ocena jest mniej wiecej rowna jak ocena 'webmasterow' strony Wiejski Tuning - mowia duzo o samochodzie ktorego na oczy nie widzieli, a sami zbyt wiele nie zrobili.
No tak - mozesz sie obrazic w koncu ty go nawet widziales i nawet 1 do niego usiadles - po to by wylaczyc zaplon:)
Szukajcie a znajdziecie
Pozdrawiam
Dworczyk

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-03-16, 18:00   

Ja się nie obrażam, tylko podsumowałem ogólnie rzetelność ogłoszeń i ich dawców - a że nożyce się odezwały ;-) ... nie chcę się z tobą kłócić na forum (w ogóle nie chcę się kłócić) ale uważam że nie opisałeś rzetelnie stanu swego traba, co biorąc pod uwagę trasę jaką musiałem pokonać nie było do końca fair.
Trabanty, które oglądałem potem w Chełmie, były już lepsze, szkoda tylko że kto inny sprzedawał a kto inny figurował w dowodzie jako właściciel.
Inny przykład - facet pisze "stan dobry, auto na chodzie" - przyjeżdżam a "stan dobry" nie ma progów, w środku śmierdzi jakby coś zdechło, z przodu ślady po niedawnym dzwonie, opony łyse, silnik nie odpala.
Co mnie wcale nie zraża, szukam dalej i pewnie w końcu znajdę :-)
Peace

trabiq14
Gość
Wysłany: 2005-03-16, 20:35   

Ja ci powiem szczerze - przyjechales, obejzales, nie spodobal wam sie, pojechaliscie, sadzicie o mnie co tam sadzicie - mi to ryba.
Wasze zdanie bylo/jest takie a nie inne, inne osoby inaczej ocenialy (nie)moj samochod.
Co do tego tematu - tyle.
Btw. Jesli 'inny przyklad' opisuje pewna 1.1 kombi z Chelma, to nie ty jeden jechales zeby ja ogladac.
Pozdrawiam
Dworczyk

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-03-16, 20:46   

EOT, reszta na prv ;-)

trabiq14
Gość
Wysłany: 2005-03-17, 16:40   

Zgadzam sie z przedmowca - przeszlismy od slow do czynow :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi