Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
KRAKÓW -POMOCY
Autor Wiadomość
Lukasz _
Gość
Wysłany: 2005-03-04, 15:41   

Witam
Zwrcam się z prośbą do wszystkich Trabanciarzy z Krakowa.Otóż obok mojego domku jest budowa hotelu,robotnicy regularnie niszczą mojego Traba.Dzisiaj patrzę przez okno a tu mój Trab jest ochlapany spora iloscią betonu !!!.W dodatku robotnicy z budowy odgrażają się ze mi go całkiem zdemolują. Szukam jakiegoś bezpiecznego miejsca aby tam przechowac Traba do konca remontu.Gdyby ktoś mógł mi pomóc będe bardzo wdzięczny.

TRABANCIARZE ZAWSZE RAZEM !!!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-03-04, 15:58   

Ja na Twoim miejscu pociągnąłbym skurw... do odpowiedzialności. Co to znaczy: ŻE GO CAŁKIEM ZDEMOLUJĄ? A co oni są poza prawem?
Jeżeli Trabi stoi w wyznaczonym do tego miejscu, zgodnie z przepisami, to jakim prawem mogą coś takiego mówić? Trabant stoi poza obszarem budowy! A gdyby tak tamtędy ktoś przechodził i oblali go betonem, to też odgrażaliby sie, gdzie łazisz? Jeśli nie ma znaków ostrzegawczych to możesz ich śmiało %$#%#$ać i postraszyć sądem, bo prawo jest po Twojej stronie. No chyba, że nie spełniasz warunków (złe parkowanie, oznakowanie budowy itd)
DASZ RADĘ!!

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-03-04, 17:48   

A jak Ci beton zrobił jakaś szkode... to likwiduj z OC sprawcy... taka budowa MUSI być ubezpieczona!

Powiadom o tym inwestora, generalnego wykonawcę, policję, nadzór budowlany i kogo tam jeszcze wymyślisz....

Nie daj im sie! a jak bedziesz potrzebował pomocy do daj znac!

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-03-04, 17:58   

Lukasz - ten hotel buduja na pograniczu prawa, to znana sprawa w Krakowie...

Z OC wykonawcy to dobry pomysl!

Badz w niedziele na spotkaniu.

Ja niestety nie mam mozliwosci zaproponowania miejcsa do postoju....

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-03-04, 22:01   

o widzisz Grzesiek Ci pomoze ... przyjedz na zlot do Łodzi to Ci opowiem co i jak... ja juz likwidowałem szkode z OC drogi gdzie sprawca była dziura... wiec z OC budowy tez sie da...

Lukasz _
Gość
Wysłany: 2005-03-05, 18:16   

Chłopaki wielkie dzięki za wsparcie.Ale sytuacja jest naprwdę nie ciekawa ,zwłaszcza ze robotnicy z którymi miałem wczoraj awanturę odgrażają się ze mnie pobiją i zniszczą mi kompletnie Trabanta tak więc problem jest powazny.A wlasciciel budowy ogolnie jest w konflikcie z moją rodziną ponieważ uszkodził konstrukcje naszego domu , w związku z czym szkodzi mojej rodzinie na kazdym kroku min.dewastując mojego bolida.Kończąc ten post jeszcze raz dziękuję wszystkim za słowa poparcia.

PS Brzydal-Nie wiem czy będe na zlocie w Łodzi no moze uda się mi z kims zabrac ,ale na bank będe w Bełchatowie.

TRABANCIARZE ZAWSZE RAZEM

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-03-06, 08:32   

Wszelkie groźby są karalne!!!!, a oni Tobie grożą - więć:

Nie daj się, zgłoś sprawę policji. Domagaj się wczęcia postepowania, nie daj sie zwieść powiastkom typu - dzielnicowy to sobie zapisze i sprawdzi itp.
Rób fotografie, nagrywaj "rozmowy" na dyktafon itp.
Na policji domagaj się swoich praw, zgłoś sprawę jako atak na Ciebie i Twoje mienie, przedstaw wszelkie groźby jako wyjatkowo niebezpieczne dla Twojego zdrowia i życia!!!, a nawet więcej!!!. Domagaj się natychmiastowego wczęcia postępowania wyjaśniającego, a wręcz skierowania sprawy do sądu grodzkiego. Nie uzywaj słów trabant tylko mój samochód, moje auto

Zbieraj wszelkie materiały i zostawiaj wyraźne ślady np. zgłaszanie zdarzeń policji, nie wiadomo co kiedy może się przydać.
Nie rób niczego bezprawnie!
Trzymaj się !
Powodzenia.

Oizo
Gość
Wysłany: 2005-03-08, 22:08   

Ja mam rodzine w Tropiszowie (na wschód od Nowej Huty) i jakby chciało ci się tam tłuc to mogę załatwic ci miejsce do parkowania.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi