|
musze sie pochwalic :)) |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysztof Michalak
Gość
|
Wysłany: 2008-06-22, 22:48
|
|
|
Moje ukłony w twoją strone:D Zawsze chciałem żeby trabant skopał dupsko wszystkim psełdo rajdowcom:D Gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PozDRRo |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2008-06-22, 23:01
|
|
|
| Krzysiek, to zbuduj malego potworka podobnego do Arkowego i kopaj dupę w innej części Polski :D;) |
|
|
|
 |
Krzysztof Michalak
Gość
|
Wysłany: 2008-06-23, 23:33
|
|
|
| Chyba będe musiał nad tym pomyśleć:D PozDDRo:D |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-06-24, 08:03
|
|
|
Na zachętę cytaty kolegów ;) Widać że mają duże doświadczenie!
EAGLE: Każdy może zbudować potwora tylko do wyścigów.
WIKTOR/EL WIKTORRO: ....nie jest problemem wyciągnięcie zawrotnej mocy z jakiegokolwiek silnika.......A więc proszę bardzo podkręć sobie silnik 600 cm3 na 100 KM.....
EAGLE: Heh co do wyciągania mocy to tak jak pisze Wiktor |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-06-24, 10:54
|
|
|
| Człeniu wziąłeś cytaty z różnych wątków, do tego wyciągnięte s kontekstu. A jednym chodziło o rasowie silnika 601 a w drugim o budowanie "potworów". Nie będe sie sprzeczał bo Ty i tak pewnie wiesz swoje ;/ |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2008-06-24, 11:15
|
|
|
| a 100km z silnika 601 to nie potwor ? :P 307 km w hondzie to tak jak 50 w trabie - da sie duzo wiecej :D |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-06-24, 17:44
|
|
|
Cytaty z różnych wątków ale utrzymane w podobnej tematyce i udało się je wyciąć tak że nie straciły sensu :)
Co do 300 KM w Hondzie z silnika 2000ccm BEZ DOŁADOWANIA, to porównywalny potwór jak Trabi 100KM z pojemności 595ccm. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-06-24, 21:17
|
|
|
| Jak masz fundusze, nie robisz tego w garażu metodą prób i błędów tylko w firmie która się na tym zna i nie zależy Ci na funkcjonalności i żeby to wytrzymało duży przebieg to wcale nie taki niedostepny potwór. A jak nie wierzysz to poooglądaj sobie w necie jakie moce wyciągają z silników Japończycy. |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-06-25, 01:03
|
|
|
To jak to jest? Każdy może zbudować potwora czy każdy może zapłacić za zbudowanie potwora?
Do tego pewnie wcale dużo to nie kosztuje a firm tuningowych jest na pęczki. Przecież "nie jest problemem wyciągnięcie zawrotnej mocy z jakiegokolwiek silnika". |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-06-25, 09:02
|
|
|
| Kuzyn Ty wstałeś lewą nogą czy jak? Tam było napisane, że nie jest problemem wyciągnięcie mocy jeśli nie zależy nam żeby to auto jeżdziło dłużej niż pare zawodów. Po drugie z potworem chodziło mi o to że można wsadzić duży silnik i go urasowić ale to mniejszy problem kiedy nie musi normalnie jezdzić a jedynie na zawody. A myślisz że wszyscy ludzie którzy startują na 1/4 buduje auta zupełnie samodzielnie?! To z czego utrzymują się wszystkie "garaże tuningowe"skoro wszyscy robią auta w domu? A akurat jeden z cytatów wziąłeś z wątków o silniku 601 gdzie była mowa o rasowaniu za czasów DDR i sorry ale nie powiesz mi że kierowcy rajdowi sami konstruowali te maszynki ;d I nigdzie nie napisałem że to dużo nie kosztuje. Powiedziałem, że w ogóle można wyciągnać dużo z silnika. Ale nie że ja w garażu dostępnymi mi narzędziami to zrobie. Tylko że mając kase i pewne doświadczenie się da. I akurat ta wypowiedź miała na celu wyrażenie podziwu dla Arka że sam zbudował tego traba i osiąga nim takie wyniki a przegrał tylko z kimś kto zbudował potwora tylko do zawodów i pewnie za kilka razy większą kase. Więc uważam tą dyskusje za bezsensowną. |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-06-25, 10:30
|
|
|
Prawą wstałem ale się lubię podroczyć trochę :)
Oczywiście że dla Arka pełen szacun. Włożenie dużego silnika to też nie bułka z masłem. Trzeba nad tym sporo pogłówkować. Chociaż inaczej mogłoby się wydawać po programach typu Monster Garage czy jakiś innych robiących w tydzien złoto ze złomu.
Z tym wyciąganiem mocy i "potworami" stonowałeś nieco i o to mi chodziło. Nie jest to takie proste chop siup. Takie wypowiedzi ubliżają wszystkim, którzy starając się w pocie czoła, z wielkim trudem uzyskali wyniki dalece mniejsze niż wspomniany tuning zwiększający moc o 400%.
Ale nie że ja w garażu dostępnymi mi narzędziami to zrobie
Tak to zabrzmiało.
Pozatym nie wspomniałeś nic o wiedzy jaką trzeba mieć żeby dowolnie sobie kręcić silnik. |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2008-06-25, 11:11
|
|
|
| panowie wrzucamy na luz :) |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-06-25, 21:36
|
|
|
| Ująłem zwyczajnie głebsza myśl w kilku słowach ale nie myślałem że ktoś się będzie czepiał i nadinterpretował ;] a tu masz... ;] |
|
|
|
 |
Ver-Ven
Gość
|
Wysłany: 2008-06-28, 13:54
|
|
|
| Arek naprawde pełen szacun mam nadzieje że to nie były twoje ostatnie zawody i jeszcze nie raz pokażesz tym blaszanym puchom że duroplast żądzi:)))) |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2008-06-28, 15:10
|
|
|
wubrałem zawody tylko dlatego,ze były blisko :)
jakos nie kręcą mnie aż tak, żeby za nimi podążać
zddecydowanie wole chłopaków w tjjuningowanych furach z laską u boku i przypadkowych wiatłach :)))
czerwone-pomarańczowe-zielone-strzał & papa :P |
|
|
|
 |
|
|