Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ściemniacze z giełdy CD
Autor Wiadomość
sidus
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 00:38   

nie mam trabanta jesli o to chodzi w lodzi bylem w oststni weekend, szkoda, ze wtedy nie bylo tego temtu, bo chetnie bym sie spotkal z toba 'radziecki' na zywo, do katowic jak najbardziej "zapraszam", kiedy tylko chcesz. Oczywiście Twoje wypowiedzi traktuje jako straszenie mnie, co przy moim uszczerbku na zdrowiu skończy się raczej źle dla Ciebie.... Nadal jednak pozostaje przy swoim stanowisku- beda sprezyny to je wysle, z powietrza ich nie wyczaruje, polski kapitalizm znaczy dla mnie to, ze nie mam zamiaru oddawac z wlasnej kieszeni pieniedzy za rzeczy, ktore juz dawno powinny byc u Pegaza, dlaczego ich tam nie ma? Pytanie prosze kierowac pod inny adres. A na marginesie- kundel przynajmniej jest wierny.. z rasowymi różnie to bywa... pozostawiam dowolną interpretacje....

Marcin
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 00:58   

Witam,

Mnie zastanawia jedna rzecz. Kto urzycza teraz konta Jawie skoro Sidus już go nie firmuje, bo ogłoszenie na giełdzie nadal jest. Swoją drogą to powiem Ci Sidus, że gdybym ja od Cieibe cos kupował to miałbym głęboko to z kąd bierzesz towar i na czyje konto chcesz bym wpłacił Ci pieniądze. Jeżeli była taka sytuacja, że to Jawa sprzedawał sprężyny to trzeba było postawić tak sprawę od początku, a nie Pegaz dopiero dowiaduje się tego od Cieib ew momencie gdy towar nie chce dojść. Rozumiem, że gdyby Jawa wysłał towar, to Pegaz do dziś wierzyłby, że kupił je od Ciebie. Zastanów się nad tym.
Pegi myślał, że z Tobą robi interes!!!

PozDDRawiam

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 03:57   

KUNDEL wierny swoim ideom i polskiemu kapitalizmowi.
Czyli mieć wszystkich w dupie i się odszczekiwać.
ŻENUJĄCE!!!

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 06:32   

Sidus=FRAJER-i tyle sprężynki to jest jego starcona duma i honor!!

sidus
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 09:48   

To jest TWOJA interpretacja, moja akurat jest 'ciutke' inna, ale nie będę jej tutaj pisał. Tak teraz czytam te wszystkie wasze wypociny jeszcze raz i stwierdzam, że niepotrzebnie zakładałem ten temat, niepotrzebnie też cokolwiek staralem sie wyjasnic, czy zalagodzic sutuacje, gdybym nic nie napisał napisalibyscie kilka postów i sprawa umarlaby smiercia naturalna a tak czepiliscie sie mnie jak rzep psiego ogona, teksty w stylu 'frajer, bez jaj' itepe splywaja po mnie bardziej niz sik prosty po murze, ja zabralem stanowisko w tej sprawie, wyjasnilem jak wyglada sytuacja i przyznalem sie do MOJEGO poczucia winy, ktore nie jest adykwatne z tym co WY nazwalibyscie 'poczuciem winy', ale coz w koncu kazdy jest inny... Czepcie sie moze jawy, ktory napsial pegazowi, ze sprezyny beda u mnie 2 czy tam 3 dni temu, nie wpadliscie tez na to, ze skoro tak napisal to jednoznacznie przyznal sie do tego, ze nadal je ma u siebie? A sprezyn dalej nie ma u mnie i dalej nie mam mu czego wyslac. A na marginesie teraz to juz nie jest temat "sciemniacze z gieldy" tylko "wojna forum vs sidus", no, ale co kto lubi jak widać wyżej...

James
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 10:55   

Bidulek... Wszyscy sie go czepili, a on nadal nic nie kuma:))) No comment

Leeloo
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 14:42   

sidus a czy tak naprawde to przekazałeś chociaż ta kase Jawie? i czy masz na to dowód? bo to nie jest jednoznaczne, czy ta kasa nie ugrzęzła u Ciebie.
o rety!! nawiasem mówiąc to rzeczywiście rekordowy temacik na forum ;))))
brzydal - jak tak będziesz pisała to w końcu Clark się dopa3 podtekstów i będzie zazdrosny ;)))) hihi
pozdrawiam burzliwych kolegów i koleżanki :*

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 17:25   

Nie no to jesteś super kolegą przesłałeś paczke z gratisem nawet zapłaciłeś za przesyłke i wogóle , naprawde przepraszamy Cie za dotknięcie!!

sidus
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 17:46   

spoko nie musisz przepraszac nie czuje sie urażony. Kasa zostala przekazana a dowód? Nie bralem od niego pokwitowania, ale za to są świadkowie- to jedyny dowód.

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 19:10   

Sidus: coraz bardziej się pogrążasz, juz nie widać Ciebie z tego bagna które wokół siebie zrobiłeś.
Jestes coraz bardziej żałosny!

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 19:42   

Ty wziołeś te przeprosiny n apoważnie?? hahahahahahaha. Przecież w żywe oczy sie śmieje z tego co mówisz . Spalony jesteś!! I tyle

sidus
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 00:59   

Wiesz co znaczy Ironia? najwyrazniej takie trudne slowo nie mieści się w twoim slowniku, ale warto sprawdzaic, np w slowniku- tam na pewno znajdziesz odpowiedz....

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 08:38   

Ty sobie poszukaj co to znaczy mózg!!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 09:36   

Zrobiło się hardcorowo - Sidus z całym szacunkiem, jako że Cie nie znam.

Przedstawiłem sprawę radcy prawnemu (mojej żonie) i mam dla Ciebie złe wieści. JEDYNYM WINNYM W TEJ SPRAWIE Z PERSPEKTYWY PRAWA JESTEŚ TY:
- wprowadzenie w błąd ogłoszeniem o sprzedaży (Pegaz myslał, że kupuje od Ciebie)
- niedotrzymanie umowy i przywłaszczenie pieniążków
SĄDU WOGÓLE NIE INTERESUJE FAKT, że Ty jesteś "tylko" pośrednikiem. Bo Ty nie jesteś pośrednikiem - TO TY SPRZEDAWAŁEŚ CZĘŚCI KTÓRYCH NIE MIAŁEŚ. A fakt, iż przekazałeś te pieniądze dalej a Pegaz części nie otrzymał, świadczy dalej o tym, że tych części nie otrzymał od Ciebie - I Ty i Tylko TY musisz mu oddać kasę lub części.
Więc jeśli nie rozumiesz pretensji forum do Ciebie, to zrozum, że takie same uzasadnione mocą prawa "pretensje" może mieć do Ciebie Sąd. Wykupując wycieczkę z biurem podróży zawierasz umowę z biurem - a przecież tak naprawdę ono tylko pośredniczy między Tobą a hotelem. Czyli jak wpłacisz kasę na konto biura pojedziesz do Meksyku, a hotel powie "spierdalamento senior" to masz się upominać sprawiedliwości w hotelu? Nie. Biuro ponosi za to PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ i ponosi ryzyko pokrycia kosztów z własnej kieszeni.

Ja Cię nie chcę straszyć, bo po co. Chciałbym Ci jedynie uświadomić, że jesteś na przegranej pozycji i postaraj się załagodzić sprawę jak najszybciej - dla swojego spokoju i naszego. Obyś nigdy nie spotkał na swojej drodze takiego sprzedawcy jakim sam jesteś - np. jak będziesz kupował autko w salonie, lub wycieczkę do Mombasa.

PS. Powiem Ci prywatnie, że jak Leeleeeeeooooo napisała, że wjechał jej samochód w tyłek, a Ty bez żenady przyznałeś że w nim siedziałeś, to mnie zmierziło i zatkało. Powoli zastanawiam się czy inni nie mają racji... Nieładnie.

papieju
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 11:23   

ale o co chodzi z tym wjechanem? Potem sie nie przyznali? Nie oddali kasy za naprawe? Wiecie co, kiedys chyba bylo inaczej... pamietam jak na jakims zlocie ktos komus wjechal delikatnie i lampe potlukl - usciskali sie, wieczorem wypili browara i bylo po temacie. A tu takie kwasy... sam padlem ofiara nieuczciwosci, jednak byl to kupujacy... zenujaca sprawa, do dzis nie do konca zalatwiona, ale co zrobic - ja jestem w plecy "tylko" 50zl, wiec jakos to przebolalem. Nie bede przeciez darl w jedna strone 200km, bo drozej mnie wyniesie podroz. A gosc juz sie nie udziala w Klubie Wartburga, wiec szansa na spotkanie na jakims zlocie zerowa. Ale ogolnie mowia - tak sie nie robi

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi