|
Kalendarz 2008 |
| Autor |
Wiadomość |
Andrzej Z.
Gość
|
Wysłany: 2008-01-18, 18:26
|
|
|
witam
do mnie również dotarły kalendarze,
są super.
pozDDRo |
|
|
|
 |
GrzegorzG(Greg)
Gość
|
Wysłany: 2008-01-19, 00:51
|
|
|
| Ciekawe kiedy do nas dotrze? |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2008-01-19, 21:47
|
|
|
Kalendarze dotarły. Rewelacja:) Wielki Xiędzu jesteś choć drobnej postury;)
Tylko ta pi..... poczta - jakiś idiota pomimo wielkich czerwonych napisów NIE ZGINAĆ złożył paczkę na pół:( Całe szczęście Xiędzowe zabezpieczenia przeciw idiotom pocztowcom w miarę skutecznie zadziałały i mam nadzieję, że kalendarz się wyprostuje bo złamany nie jest. Ale za rok chyba osobiście odbiorę albo kurierską przesyłkę załatwię... |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-01-22, 13:48
|
|
|
podsumowałem właśnie akcję "kalendarze 2008" :(
na początek przyznać się muszę do zawyżenia ceny kalendarzy - druk kosztował:
duży 38,5zł
mały 11,5zł
nie robiłem tego dla zysku tylko po zamówieniu 53 szt dużych kalendarzy i 35 małych (w tym 1 duży i 3 małe moje) tak wyszło z wyliczenia w drukarni...
i całe moje szczęście w tym...
do wysyłki było 31 listów, koszty wysyłki podawałem w mejlach według cennika poczty polskiej, która zrobiła mi "prezent" w postaci zmian taryf wysyłki od stycznia 2008... suma sumarum cała wysyłka miała mnie kosztować 201,5zł a kosztowała 315,5zł :( z "zysku" zostało mi 94zł co oznacza, że do całości dołożyłem 20zł. niby nie pieniądz, ale zawsze...
po co to piszę? bez sensu było by teraz szukanie kto ile ma dopłacić do przesyłki itd. i nie o to mi chodzi...
chciałbym tylko, żeby w przyszłych latach ludzie zaczęli szanować to co dla nich się robi!
zbiórka wpłat trwała cholernie długo, a ja musiałem odpowiadać na mejle typu "no i kiedy będzie druk?"
11 osób które deklarowały chęć zakupu kalendarza i przysłały mejla z zamówieniem nie wpłaciły w końcu - rozumiem, różnie się może poukładało (zdarzenia losowe, po prostu brak kasy...) ale można napisać mejla - "rezygnuję z zakupu, może za rok..." i już nie czeka się na taką osobę (a tak siedzę, myślę "dostał mejla - nie dostał, kupuje - nie kupuje", wysyłam ponownie info i "ponaglenie" i nic)
wczoraj dostałem mejla czy można jeszcze zamówić kalendarz - ręce mi opadły :(
robię te kalendarze od 2005r bo lubię trabanty a nigdzie nie kupi się w sklepie kalendarzy o tej tematyce, w 2006 ktoś mi podrzucił pomysł druku dla klubowiczów i tak trzeci rok już robię je dla was... sądząc z opinii podobają się więc będą robione i w następnych latach - mam nawet już pierwszą stronę z zupełnie nowym pomysłem - niespodzianką:)
więc na przyszłość szanujcie siebie i mnie :) |
|
|
|
 |
Repet
Gość
|
Wysłany: 2008-01-22, 13:59
|
|
|
| Wielka sprawa :) Kalendarze są oldschoolowe na maksa :) |
|
|
|
 |
Kalisz / eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2008-01-22, 15:51
|
|
|
żeby nasze paniska z Wiejskiej były po części tak uczciwe....
Xiędzu wielkie pochylenie czoła za kalendarze i za to że Ci się chce... |
|
|
|
 |
gajos
Gość
|
Wysłany: 2008-01-22, 19:51
|
|
|
no i ja dzisiaj w końcu osobiście odebrałem z poczty kalendarz.. pomijając fakt, że listonoszowi za ciężko było, od środy zeszłego tygodnia, zawlec swoją tłustą dupę do mnie i dostarczyć pocztę, to wszystko ok..
co do samego kalendarza..
Szczerze mówiąc, to jeśli ten rok będzie taki jak ten kalendarz, to różowo nie będzie - i nie mówię tutaj tylko o kolorystyce. Rozumiem, ze kalendarz tematyczny, trabantowy i w ogóle, ale to ciągle kalendarz, a nie folder reklamowy Trabanta. Jak dla mnie przerost formy nad treścią. Poza tym w porządku. Fajne fotki :)
pozdro. |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-01-22, 21:09
|
|
|
i krytyka sie liczy... choć nieco spóźniona :)
gdy prezentowałem wzory było widać ogólnie jak będzie wyglądał - mogłeś napisać, że kalendarium mogłoby być większe...
czyli wolałbyś zaszłoroczną wielkość kalendarium?
ok - w przyszłorocznym będzie większe - wiem bo pierwszą stronę - jak pisałem - już mam opracowaną :)
na usprawiedliwienie takiej formy: w opinii dużej liczby ludzi, którzy kupili tegoroczne i poprzednie kalendarze - kupują je właśnie dla zdjęć a kalendarium to tylko pretekst :)
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-01-22, 21:27
|
|
|
a ja mam prosbe o podeslanie jednego foto :)
tego deluksa z czerwonym dachem :) bo fajna dobra jakosc :) |
|
|
|
 |
gajos
Gość
|
Wysłany: 2008-01-22, 21:45
|
|
|
chodziło tylko o wyrażenie opinii :)
jedni kupują dla zdjęć, a ja kupuję dla kolekcjonowania, więc jaki by ten kalendarz nie był to i tak go kupię :)
Szczerze mówiąc, to najzwyczajniej przeoczyłem zdjęcia jak będzie wyglądał, bo pewnie bym to wytknął od razu, no ale nic wielkiego się nie stało ;) Ogólnie rzecz biorąc kalendarz bardzo fajny - jak co roku :) No i wszystkie miesiące się zgadzają :P |
|
|
|
 |
GrzegorzG(Greg)
Gość
|
Wysłany: 2008-01-25, 17:42
|
|
|
Do Irlandii też doszedł. Dobry patent z tymi kartonikami, w zeszłym roku postmen zgiął, w tym nie dał rady :):).
Moja opinia na temat kalendzarza: Przydało by sie zdjecie jakiejś polówki bo są same 600 i 601.
Generalnie kalendarz super.
Dzięki
Mam pomysł na jedną ze stron przyszłorocznego wydania kalendarza. |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2008-01-25, 21:27
|
|
|
| Dzięki Xsiędzu!! są super!! |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2008-01-26, 07:14
|
|
|
Odebrałem z poczty przedwczoraj.Bardzo ładny chociaż zeszłoroczny mi się trochę bardziej podobał ale nie ma co narzekać tylko dziękować trzeba.
Kawał dobrej roboty!
Dzięki Xiędzu! |
|
|
|
 |
Syl
Gość
|
Wysłany: 2008-01-27, 23:13
|
|
|
Do nas też dotarł i sobie wisi na honorowym miejscu.
Dzięki wielkie Xiędzu, że Ci się chce i oby Ci się nadal chciało! |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-01-28, 23:34
|
|
|
W końcu po remoncie znalazł swoje miejsce i kalendarz...powiesiłem tak żeby się od razu w oczy rzucał.
Xiędzu, dzięki za poświęcony czas bo efekt jest naprawde dobry :) |
|
|
|
 |
|
|