|
Jedyny w PL maluch sedan |
| Autor |
Wiadomość |
WeTeK
Gość
|
Wysłany: 2007-12-10, 20:25
|
|
|
Kumpla maluch- prawda ze ładny?

Zalety:
-spoiler z płyty mdf
-malowany pedzlem
-brak tlumika
-grill z lodowki
Zakupil owego sprzeta za ogromna kwote jak na malucha ;) |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2007-12-10, 22:11
|
|
|
heh ja widziałem podobne cuda na jednym ze szrotów pod Krakowem jeździł gość kaszlem z silnikiem zastawy chyba też miał sedana chłodnica z przodu. ale z ciekawych kaszli to były trzy modele: BĄBEL KOMBI i RYJEK heh to są autentyczne prototypy wyglądały na prawdę ciekawie |
|
|
|
 |
Grabarz
Gość
|
Wysłany: 2007-12-10, 22:19
|
|
|
| Co do przeróbek malczanów to pod Krakowem jest firma co się tym zajmuje. Przerabiają na pickupy, cabrio i jeszcze jakieś. Ale te dwa widziałem dość ciekawie wyglądają. |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2007-12-10, 23:40
|
|
|
| BOMBEL nie bąbel, a Ryjek to seria prototypów o nazwie 126 NP. |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2007-12-11, 20:35
|
|
|
| z tego co pamiętam nie było ani jednego takiego samego ryjka każdy sie różnił |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2007-12-11, 20:47
|
|
|
| Kiedys u mnie w miescie jezdzil tez "sedan" ale w troche lepszym wykonaniu niz ten wyzej :) |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2007-12-11, 21:20
|
|
|
W Poznaniu był swego czasu bardzo znany "maluch" w wersji sedan. Była to co prawda samoróbka, ale doprowadzona do mistrzostwa w każdym calu. Od jakiegoś czasu ślad po nim zaginął :( .
"Maluch" miał m.in. chłodnicę z przodu, gril z krztałcie plastra miodu (czarny), silnik z tyłu 4-cyl (ponoć od starego Audi-80), przedłużone drzwi przednie (wraz z tym i inne szyby), dłuższe szyby tylne, kompletnie przebudowane wnetrze: deska rozdz. od Łady 2107, radio pod sufitem z nagłosnieniem w suficie i tylnej półce i masa innych udoskonaleń. Samochód był w kolorze jasno-zielonym, metalik, ponoć właścicielem był jakiś Policjant z Poznania.
Szkoda, że to autko zniknęło z dróg, bo robiło oszałamiające wrażenie! To na zdjęciu wyżej, to "stodołowa chałupniczanka" w porównaniu z tamtym. Spokojnie można było go wystawić na jakichs pokazach motoryzacyjnych! |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2007-12-14, 02:34
|
|
|
| a masz jakies jego foty? |