Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ściemniacze z giełdy CT
Autor Wiadomość
Bigos
Gość
Wysłany: 2005-02-22, 18:12   

Znam spawe dosłownie !!! To jest prawda co Pegaz pisze został najnormalniej oszukany , ale że Trabanciarze Trabanciarzom nie zrozumiałe dla mnie -naprawde .

sidus
Gość
Wysłany: 2005-02-22, 22:12   

Zachowam sobie Wasze wiadomości jako ew. dowód w sądzie, bo nienawidze jak ktos mnie straszy to po pierwsze. Po drugie nie poczuwam sie do jakiejkolwiek odpowiedzialności za stan rzeczy jaka jest teraz, kto jest z katowic wie jak sprawa wygląda a ja nie bede latał za tym człowiekiem i upominal go, ze ma wyslac sprezyny. Przez caly wyjazd sylwestrowy sprezyny jezdzily w bagazniku jego auta, zapakowane i gotowe do wyslania- czemu tego nie zrobil? Nie wiem, nie wiem tez dlaczego nie wyslal ich po sylwestrze i nie wiem tez dlaczego nie zrobil tego do teraz. Jako, ze delikatnie mowiac nasze stosunki nagle sie pogorszyły (nawiasem mówiąc poszło o pioeniądze) nie rozmawiam z nim i nie zamierzam tez tego robic. Na zlot tez sie nie wybieram jesli ktos pyta. Natomiast przykro mi z powodu 'kolegi' Pegaza, ze to on cierpi w całej tej 'aferze', gdyz jakby na to nie patrzec on jest ofiarą w tym wszystkim, niestety jak juz napisalem, nie rozumiem dlaczego "pan" Tomasz Jaworski do dnia dzisiejszego nie wysłał tych spreżyn. Niestety nie moge rowniez w zaden sposob na niego wplynac, zeby to zrobiol. Przyznaje, ze nie poinformowalem Pegaza o fakcie, iz jestem jedynie posrednikiem przed, tylko po fakcie wplaty pieniedzy- i na tym koncze moje "poczucie winy". Świadkami tego jak sprawa wyglądała jest "miedelnica" oraz "trabibolekchodziarz" (czyli Bolek i Miedelnic z Katowic)- znani z forum i nie tylko. Niestety z mojej strony nie moge zaoferowac nawet zadnej innej czesci, gdyz wszystko co zostalo jeszcze z rozbiorki jego auta jest w jego rekach badz tez na smietniku. Przykro mi, ale ze swojej strony moge tylko dodać- nie róbcie interesów z tym człowiekiem a zanim zaczniecie osądzać i straszyć innych spytajcie sie tych, lub też innych osób z katowic jak ta sprawa wygląda w rzeczywistości. To tyle z mojej strony, pozdrawiam i jeszcze raz podkreslam, że przykro mi, że tak to wszystko wygląda i jestem tym zdegustowany tak samo jak inne osoby.

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 00:28   

Czyli obic ryja JAWIE, dobrze dedukuje??? :-) )) (On sie na zlot zapisal)

Pozdrawiam =]

Pegaz
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 01:23   

Cześć! Na początku dziękuję Sidus, że się odezwałeś i trochę przybliżyłeś sprawę innym. Niemniej chyba jest oczywiste dla wszystkich, że to Tobie wysłałem kasę i z Tobą zawierałem tranzakcję więc to Ty powinieneś mi ja zwrócic lub ścigać Tomka aby on zwrócił ją Tobie a nie "zlecać" to mi. Równie dobrze możesz powiedzieć, że to 100 innych osób jest za to odpowiedzialnych i zrobi się niezły łańcuszek. Po prostu sam mogłeś wziąść od niego towar i wysłać widząc, że kolo coś ściemnia. Dziwisz się wypowiedziom chłopaków na forum, że są wkurzeni takim postępowaniem? Tak się nie robi. A Ty też nie powinieneś straszyć sądami bo jakby co to ja w tym temacie mam chyba pierszeństwo. Mam nadzieję, że całą sprawę uda się załatwić jakoś bezboleśnie jeszcze przed zlotem aby nie była ona jakimś jednym z "burzliwych tematów". Lepiej się zająć przyjemniejszymi rzeczami. Skoro pan Tomasz ma sie pojawić na zlocie to dobrze byłoby aby podesłał towar wcześniej aby uniknąć zbędnego zamieszania. Niestety rozmowy telefoniczne, zapytania i prośby nie skutkują. No nic wypada chyba jeszcze trochę poczekać. Dziękuję wszystkim za dotychczasowe wsparcie i pozdrawiam!

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 06:30   

Dla mnie sprawa jest jasna kupuje coś pana ,,A" to mnie to wisi skąd to weźmie, ma być i tyle , tu poprostu Kolega został oszukany i tyle!! Wpłącił Sidusowi kase na konto a ten mówi że to tylko pośredniczy , PARANOJA !! Ludzie takie tłumaczenie to w 6podstawówce!!

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 06:53   

Moja propozycja rozwiązania tej sytuacji jest następująca:

1. Kolega "SIDUS" na forum wyjaśnił całą sytuację. Co prawda pieniążki on przyjął, ale nie chce ich oddać!
Idąć dalej, publiczne tłumaczenie Sidus'a można uznać za wiarygodne. Nadal nie zmienia to faktu że skasował pieniądze od Pegaz'a !!!

2. Kolega Sidus twierdzi że jego osobista duma nie pozwala mu na kontakt z kolegą JAWA (tłumaczenie własne)
W dalszym ciągu nie zmienne jest przyjęcie pieniędzy od Pegaz'a.

W/g mnie Sidus powinien zwrócić przyjęte pieniądze Pegazowi.
Dalszy ciąg tej sprawy powinien przebiegać tak, aby ludzie z regionu wpłynęli w taki sposób na Jawę, żeby zwrócił należną kasę Sidus'owi.

Może w tej sprawie wypowiedzą się ludzie z regionu zamieszanego w tę aferę. I pamiętajcie że łyżka dziegciu potrafi zniszczyć beczkę miodu!
Aby nie postrzegać was wszystkich jak wspomnianego wyżej "Jawę" liczę na błyskawiczną reakcję z waszej strony.

Życzę powodzenia w zachowaniu twarzy.

Ciotka_Lilka
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 07:34   

no to i ja się wypowiem, choc wlaściwie JaJer po części napisal to co ja chcialam

Sidus - zawsze mi się wydawalo że honor jest ważniejszy od dumy

zwlaszcza "męski"

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi