Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
III Wołomiński Zlot Pojzadów Zabytkowych 29.09.07 r.
Autor Wiadomość
Pero500
Gość
Wysłany: 2007-09-11, 12:36   

W imieniu kolegi zamieszczam info - byłem w zeszłym roku polecam.
Wołomińscy Miłośnicy Dawnej Motoryzacji,
Powiatowa Galeria "Korozja i Kolor"
oraz pub "Taaka Ryba" w Wołominie
mają zaszczyt zaprosić na kolejny, III już Wołomiński Zlot Pojazdów Zabytkowych "Szlakiem Bitwy Warszawskiej 1920 roku", który odbędzie się dnia 29 września 2007 r. (ostatnia sobota września);

Program:
Godz. 10.00 Spotkanie pod Galerią Powiatową "Korozja i Kolor", przy Urzędzie Starostwa Powiatowego w Wołominie, ul. Prądzyńskiego 3
godz. 11.00 Wyjazd do Ossowa
godz. 11.20 Postój na błoniach Ossowa, zwiedzanie pomnika gen. Hallera, kapliczki, cmentarza oraz prelekcja o roli Ossowa w "Cudzie nad Wisłą" w 1920 r.
godz. 12.30 Przejazd do Radzymina
godz. 13.00 Postój przy cmentarzu żołnierzy poległych w 1920 roku w Radzyminie, zapalenie zniczy na mogiłach żołnierzy (prosimy zabrać znicze ze sobą), prelekcja dotycząca Bitwy Warszawskiej w 1920 i miejsca Radzymina w wydarzeniach z tamtych lat, wygłoszona przez Prezesa Towarzystwa Przyjaciół Radzymina
godz. 14.00 Przejazd do Dąbrówki
godz. 14.30 Poczęstunek (ognisko) na placu obok Urzędu Gminy Dąbrówka, prelekcja o historii Dąbrówki
godz. 15.30 Powrót do Wołomina
godz. 16.30 Wręczenie nagród załogom w pubie "Taaka Ryba" w Wołominie oraz zakończenie zlotu.

Uwaga!
Podane godziny mają charakter orientacyjny, w trakcie zlotu mogą ulec zmianom ze względu na nieprzewidziane okoliczności, które mogą wystąpić na trasie przejazdu.

Wszelkie informacje udzialam pod nr 667 215 769 lub pod adresem karolbonski@o2.pl"

Ze względów organizacyjnych prosiłbym o jak najszybsze zgłaszanie chęci udziału w zlocie, co ułatwi mi prace organizacyjno- logistyczne:)

Udział jest oczywiście bezpłatny. Na miejscu będzie można zakupić literaturę i pamiątki dotyczące "Bitwy Warszawskiej 1920" autorstwa Towarzystwa Przyjaciół Radzymina oraz Ossowa w, moim zdaniem atrakcyjnych cenach:) Dla uczestników przewidziane są znaczki zlotowe oraz inne atrakcje

Dla osób, które miałyby chęć przyjechać spoza okolic Warszawy mogę pomóc zorganizować miejsce noclegowe w hotelu "Liwia" w Wołominie, który znajduje się około 300 m od pubu, w którym zakończymy imprezę.

Pragnę też dodać, że jest to chyba jedyna tego typu impreza motoryzacyjna na prawym brzegu Wisły, a w zeszłym roku udział wzięło prawie 80 załóg:)

Pozdrawiam i serdecznie zapraszam,
Karol Boński

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2007-09-11, 15:19   

Byłem w zeszłym roku, Karol bardzo fajnie zorganizował zlot. Teraz też się wybieram, warto.

Dariusz Drabik
Gość
Wysłany: 2007-09-11, 19:53   

mam blisko, ale chetnie dowiedziałbym sie ile kosztowal by noclek, wiesz jak jest moze po wszystkim moglibysmy zrobic małe co nieco?a jak wiecie po alkoholu nie prowadze moich autek :) pozdrawiam

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2007-09-11, 20:13   

Darek, wiem, że kilku syreniarzy z odległych stron się wybiera i oni mają nocować. Myślę, że ludzie z Warszawy i okolic zaraz po zakończeniu zawiną, a szkoda, żebyś sam został:)

timonxxx
Gość
Wysłany: 2007-09-14, 14:32   

myśle że Darek sam by nie został :) Też raczej nie wybierał bym się do domu, jeśli oczywiście się wybiorę :P:P:P

Rafał Rubik
Gość
Wysłany: 2007-09-14, 15:34   

No właśnie ja tak samo jak Darek mam bardzo blisko i bym podjechał. I jestem ciekaw ile by ten nocleg kosztował.

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2007-09-14, 17:34   

35 zł.
Zajrzyjcie na www.syrena.nekla.pl - na forum jest temat odnośnie zlotu, Karol podał namiary na hotel.

Dariusz Drabik
Gość
Wysłany: 2007-09-14, 20:37   

Panowie tak trzymac!!!!! moze zrobimy nocna bibke, ja oczywiscie jestem za :)

TrabiWarsaw
Gość
Wysłany: 2007-09-22, 13:07   

Ja też postaram się być!!

TrabiWarsaw
Gość
Wysłany: 2007-09-30, 12:52   

Witam
był ktoś? posiadam zdjecia ze zlotu ale niestety zadnego traba na nim nie ma :(

Pero500
Gość
Wysłany: 2007-09-30, 21:15   

ja byłem dacią 1300 ale żadnego kartona nie było i co gdzie byli ci wszyscy co mieli być
fajna relacja
http://www.francuskie.pl/...rticle&sid=2595

TrabiWarsaw
Gość
Wysłany: 2007-10-01, 19:13   

Ja niestety nie moglem byc. Posiadam wiecej fot. Jak cos to piszcie kto chce ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi