Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
gdzie tankujecie gaz?
Autor Wiadomość
twe
Gość
Wysłany: 2005-02-14, 23:08   

Jak w temacie, tzn. idzie mi o to, czy jesteście zwolennikami tankowania na stacjach firmowych, czy na noname? Poza tym, jakie są Wasze odczucia co do stacji firmowych (jak na razie nie korzystałem z ich usług, więc nie mam żadnego porównania).

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-02-15, 14:55   

uczucia mieszane, prawdopodobnie wala nas tu i tam;) z tego co slyszalem gaz na malych stacjach jest tanszy bo jest to gaz ktory mial isc do butli a potem do kuchenek.sklad taki sam ino akcyza nizsza.sa tez podobno magicy co to przetaczaja z butli jakims specjalnym osprzetem, efekt taki sam.no i oczywiscie staropolskie wałki na liczydle czyli zaplaciles za 20l, nalali 15.kilka razy trafilem na slaby gaz i to wlasnie na malych stacjach.
pozDDRo

Dysiek
Gość
Wysłany: 2005-02-15, 16:38   

JA najpierw tankowalem na noname i palil od 9 do 9.5 litra. Jednak ze dwa razy sie nacialem i spalil ponad 11. Przerzucilem sie na gaz z BP - pali teraz od nieco ponizej 9 do 9.5

Wariat
Gość
Wysłany: 2005-02-15, 23:12   

Są NONAME gdzie jest dobry czysty gaz a są takie gdzie jest bardzo zanieczyszczony. Tak samo jak na firmowych... Chyba nie ma jakiejś regóły...

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-16, 09:45   

Może stwórzmy mapę, gdzie warto tankować, bo tanio i dobrze:). Ja osobiście często tankuję na Powązkowskiej, koło Orlenu. Dobrze jeździ i pali do 9 litrów, chociaż najtaniej nie jest.

twe
Gość
Wysłany: 2005-02-16, 20:04   

Ja nie mam swojej ulubionej stacji, bo z reguły tankuję tam, gdzie mi się gaz skończy. A spala mi zwykle ok 11 l.:(

miedelnica
Gość
Wysłany: 2005-02-17, 00:09   

A ja tankuje na stacji pod zderzakiem :D

Wariat
Gość
Wysłany: 2005-02-17, 13:01   

Ojciec tankuje gaz na Obrazkowej (W-wa Tarchomin). Tanio dobrze ale na tego gościa trzeba czasami poczekać, bo za nim on z tego kiosku wyjdzie... :P Czasami też gdzie indziej. Ale jakoś na jakość gazu w Warszawie nie narzekamy :P

bartrowiej
Gość
Wysłany: 2005-03-17, 12:22   

Ja wolę te markowe.Lepiej auto idzie.Zresztą Marek to mój kolega.

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-03-19, 23:08   

Ja powiem tak:
na swoim terenie (Łódź) to wiem gdzie można spokojnie tankować "w krzokach" - spokojnie mogę polecić stację na Czechosłowackiej naprzeciw szpitala i na Konstantynowskiej "na górce", ale ostatnio leję głównie na jetcie na Julianowskiej ze względu na cenę 1,56 w weekendy przed południem :-) )))). I ten gazior jest spoko.
Czasem tankuję na Statoilu na Włókniarzy, i wtedy spalanie jest ciutek mniejsze... tak do 1 l/100 km ale może to sugestia...
Na wyjeździe zawsze leję na firmówkach, zawsze jest się gdzie wysikać, ręce umyć i coś zjeść...
Natomiast parę razy widziałem, jak ta sama cysterna zajeżdża pod "krzakową" stację na Czeskiej i "firmową" BP na Strykowskiej, więc reguły nie ma żadnej.
Z tego co wiem to tylko Statoil ma swój gaz, Shell też ale nie wszędzie, zresztą kiedyś była afera z fałszywym gazem na shellu i od tego czasu jakoś nie mam motywacji żeby wyciągać dodoatkową kasę na ten niby "lepszy" gazior.
Generalnie w kwestiach gazowniczych polecam autocentrum.pl i forum LPG.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi