Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
hehehe.. czyta ktoś Bravo?:))
Autor Wiadomość
JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:56   

A tak na marginesie to na tym zdjeciu zostalo bezprawnie umieszczone zdjecie mojego trabanta z widocznym numerem rejestracyjnym bez mojej wiedzy i zgody

a chwilę wczesniej:

Wysłałem ta fotke do gazetki dla młodzieży "Bravo".. i wygrałem 150zl:))))

Ale te gazety sa mądre, same zamieniają zdjęcia z numerami rejestracyjnymi bez wiedzy :)

James
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:59   

Chłopaki, spokojnie... Trab z klubu jest w gazecie, wypada się cieszyć. A że chłopak zarobił parę złotych, to niech mu dobrze służą, może coś do traba kupi??? Po co się czepiać??? Zauważyłem że ostatnio na forum jest cała masa formalistów z zasadami... A to prawa autorskie, a to poświadczenie nieprawdy itd. Myślę, że szkielu nie będzie go pozywał do sądu za 150zł, same koszta sądowe by więcej wyniosły... W gazecie się fotka pojawiła, a tu zaraz panika, jakby ktoś komuś samochód conajmniej ukradł... Trochę luzu i dystansu:)))

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:16   

Dopiero wróciłem. Zaraz idę po Bravo.Jeżeli jest to zdjęcie mojego autorstwa - to przykro mi, byłaby to kradzież. I niestety dla osoby, która ją wysłała nie ja ją będę ścigał. Firma w której pracuję, bardzo nie lubi takich sytuacji.

blaz
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:30   

a tak nawiasem mowiac to nawet sie nie odwywaja co i jak z wygrana, cos czuje ze to tylko sciema ze jest wygrana bo powinni chyba dac jakis znak? pewnie żeruja na mlodych ludziach ktorzy kupuja te gazetke

Goodstuff
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:33   

Blaz od razu widać że to jest zdjęcie Szkiela. Wydawało mi się, że skoro wysłałeś zdjęcie na jakiś konkurs to miałeś na to zgode autora.
Powinieneś po prostu przyznać się do błędu, a nie wciskać kit.

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:33   

"A tak na marginesie to na tym zdjeciu zostalo bezprawnie umieszczone zdjecie mojego trabanta z widocznym numerem rejestracyjnym bez mojej wiedzy i zgody i to nie jest zgodne z prawem wiec chyba mam jakies prawo do zdjęcia?"- Polecam lekturę "Prawo Prasowe" szczególnie proszę zwrócić uwagę na zjawiska typu : miejsce publiczne, impreza masowa. Niestety jakiekolwiek zastrzeżenia do numeru i wizerunku traba mógłbyś mieć tylko i wyłacznie gdyby jego zdjęcie wykonano np. przez płot podczas gdy auto stało na ogrodzonym, PRYWATNYM terenie

"Myślę, że szkielu nie będzie go pozywał do sądu za 150zł, same koszta sądowe by więcej wyniosły... W gazecie się fotka pojawiła, a tu zaraz panika, jakby ktoś komuś samochód conajmniej ukradł... Trochę luzu i dystansu:)))" - Jest to mniej więcej to samo co kradzież samochpodu. Można za to dostać nawet kilkunastu tysięcy zł grzywny.Jest to kradzież nie ZDJĘCIA ale PRAW AUTORSKICH.
Co do ewentualnych kosztów poniósłby je koncern prasowy w którym pracuję.
Pozdrawiam
Szkielu

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:40   

Zauważyłem że ostatnio na forum jest cała masa formalistów z zasadami...

Lepiej zeby byli sami luzacy z "wszystkowisizmem" i olewaniem zasad - gratuluje obywatelskiej postawy, ktora zapewne poprze kolektyw.

Sam przez lata robilem zdjecia i spotkalem sie z sytuacja kiedy ktos bez mojej wiedzy opublikowal zdjecie mojego autorstwa - w tym wypadku zakonczylo sie to porozumieniem.

Naturalne ze Piotr wypowiedzial sie w sprawie Szkiela - sa dobrymi kolegami i bzdurne jest tu pisanie o zadrosci z powodu 150zl - szkoda slow.

Widac ze niektorzy maja troche "inne zasady" odbiegajace od tych zwyczajowo przyjetych.

blaz
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:52   

no nawet jesli wykorzystalem to zdjecie niezgodnie zprzepisami, prawami czy czym tam jeszcze to mimo to chyba nikomu nie stala sie krzywda ze wysłalem fotke traba do glupiej gazetki dla dzieci. Miałem to zdjecie na kompie z innymi fotami mojego traba wiec pomyslałem ze wysle moze wpadnie jkis grosz bo jest smieszne, jakbym wiedzial ze pujde za to siedzieć to bym nie wysyłał.

blaz
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:54   

także przepraszam jesli kogos obrazilem ale nie mialem złych intencji, a na pewno jakbym wiedzial ze coś nie tak zrobilem to bym sie nie chwalil tym na forum

James
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:57   

I znowu pan Grzegorz B... Ble, ble, ble

James
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 17:59   

Powinien chyba w STASI pracować... Taki prawy obywatel, ciekawe czy jest na liście IPN-u???

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 18:04   

james i jego bogate słownictwo BRAVO!!! - ( Ble, ble, ble )

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 18:09   

...aż mi się klawiatura zmechaciła :)))))

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 18:16   

Nieznajomosc prawa nie zwalnia od obowiazku, a niewiedza dziala tylko na niekorzysc :-( Tyle z mojej strony i juz sie nie wtracam, bo sprawa mnie nie dotyczy :-/

Pozdrawiam =]

Kristoff
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 18:39   

Wlasnie gadalem z Blazem i ze Szkielem, jako ze dane mi jest znac obie zainteresowane strony - mam nadzieje ze udalo mi sie doprowadzic do jakiegos kompromisu - i obylo sie bez alkoholu (na razie:))) kurde chyba zostane adwokatem:))

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi